PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna
Esport PUBG Článek PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna

Robin Hegedus

Robin Hegedus

17. 9. 2018 15:16

Připravili jsme si rozhovor s účastníky Broadcaster Royale. Navíc byla ohlášena další sezóna!

Reklama

Před nedávnem jsme vás informovali o úspěchu českých hráčů ve finále turnaje Broadcaster Royale! Připravili jsme si se všemi účastníky menší rozhovor. Kromě toho, byla oznámená další sezóna tohoto turnaje. Na tomto odkaze naleznete všechny důležité informace.

Jedno je ale jisté! Duo Mazarini - spajKK bude opět v akci, jelikož dostali přímou pozvánku na událost, a budeme mít příležitost je vidět na TwitchConu v San Jose! Kromě nich se v invite části objeví streameři shadye, marty_vole a cobra spolu se svými spoluhráči. V open části se může objevit kdokoliv, ale postupuje z této části pouze nejlepší duo. Nyní ale již k slibovanému rozhovoru.

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna
zleva: Zampeek, zuppa, elwzoy, seniks, oKKo

Tým Dark Tigers - Zuppa, Zampeek

Zhodnoťte akci. Jak se ti na akci líbilo, co by jste naopak změnili?
Zuppa:  Bylo tam samozřejmě pár věcí ze strany organizace, ve kterých mě tento event zklamal a které by mohli do budoucna více podchytit. Veškerá informovanost ohledně turnaje byla na poslední chvíli. Byly tam i některé technické problémy, jako například špatné nastavení hned první hry bez poskytnutí restartu, zapnuté velké reproduktory z koncertů hned za zády, neposkytnutí sluchátek k odhlučnění okolního prostředí, málo místa na stole a podobně. Nicméně když vezmu v potaz, že se jednalo teprve o první sezónu tohoto eventu pod názvem "Broadcaster Royale", tak se dalo čekat, že to nebude perfektní do posledního detailu.
Každopádně i přes to, že se nám event nepovedl podle našeho očekávaní a absolutně jsme vyhořeli, tak jsem si event a výlet do Seattlu parádně užil. Nechci, aby to vypadalo, že náš neúspěch přiřazuji k již zmíněným technickým problémům, i když na tom nějaký malý podíl také byl. Hlavní důvod byla nejspíše nervozita a stres. Zbytečně jsme se nechali rozhodit po první nepovedené hře. Nehráli jsme v klidu jako obvykle, hráli jsme úplně jiný herní styl a dělali špatná rozhodnutí, na která jsme doplatili.
Doufám, že se dostane ještě nějaké další podobné možnosti v budoucnu, zúčastnit se takového eventu. Bylo to MEGA!
Zampeek: Akce byla určitě super. Jsem rád, že jsem měl možnost podívat se do Seattlu. Největší zážitek pro mě byl noční pohled na město z věže Space needle. Co se týká přípravy turnaje, bylo třeba začít o den dříve, jelikož se některé věci dělaly na poslední chvíli a řekl bych, že poměrně ovlivnily výkon hráčů prvního hracího dne včetně nás.
Zkuste zhodnotit současné kompetitivní hraní v PUBG v rámci solo, duo a squadu.
Zuppa: Pro kompetitivní hraní za mě jednoznačně squad formát. Solo a duo mi přijde dost často o náhodě. Vezměte si, že když vám nepřeje zóna a musíte podstoupit velké rotace, tak v duo formátu máte po mapě různě rozmístěných 40 týmů, v solu dokonce 80 různých single hráčů a šance, že někoho z nich při rotaci potkáte je strašně vysoká. Přeci jen ve squad formátu je těch týmů "pouze" 16 a dokážete lépe předpovídat, kde můžete nějaký tým očekávat. Navíc když už nějaký souboj v solo/duo formátu podstoupíte, tak je velká pravděpodobnost, že se do vás pustí někdo ze třetí strany, jelikož je těch týmů na mapě prostě mnoho.
Zampeek: Jednoznačně squad, ve kterém jdou vidět veškeré aspekty hry. S příchodem nové mapy Sanhok duo určitě trochu ožilo v kompetitivním hraní, ale nemyslím si, že by mělo zůstat v čele kompetitivní scény. Solo by nemělo být ani z daleka v kompetitivním hraní, protože obsahuje až moc náhodných elementů, které dokáží ovlivnit hru pro hráče.

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna

Jaký je největší rozdíl v online a offline hraní? Jaké aspekty tě mohou ovlivnit?
Zuppa: Mám za sebou zatím pouze jeden PUBG offline event, tudíž k tomu zatím moc říct nemůžu. Každopádně na offlinu už prostě nejste u sebe doma ve svém oblíbeném, klidném prostředí, na které jste zvyklí, ale dostanete úplně jiné podmínky, na které se musíte rychle adaptovat. Podle mě je to vše o zvyku, a když už má člověk takových offline eventů za sebou více, tak mu to již ani nepřijde.
Zampeek: Jelikož šlo o mou první LAN akci, stres zde určitě sehrál velkou roli a ovlivnil můj výkon, se kterým jsem nebyl spokojený. Jsem ale velice nadšený, že jsem se této události mohl zúčastnit, jelikož mi dala spoustu zkušeností, které mohu v budoucnosti zúročit.
Chtěl by jsi ještě na závěr něco zmínit?
Zuppa: Na závěr bych chtěl asi jen pogratulovat týmu Alza Gaming (Seniks + oKKo) za bezkonkurenčně nejlepší výkon na Broadcaster Royale z českých týmů. A jestli tu mám nějaké fans, tak mi můžou hodit follow na mém Twitteru, kde se chci pokusit být aktivní!

Tým Czech This Out - Cobra, elwzoy

Zhodnoťte akci. Jak se ti na akci líbilo, co by jste naopak změnili?
Elwzoy: Akci hodnotím rozhodně kladně. Fakt, že jsem dostal šanci se zdarma podívat do USA a ještě k tomu si zahrát o peníze, je super. Určitě jsem si to užil i přes to, že se nám s Cobrou moc nedařilo ve finální den a kvůli tomu jsme skončili na 28. místě. Akce samozřejmě měla i svá negativa, každopádně to nikdy nebylo nic závažného, co by stálo za zmínku. Já osobně bych nejspíš nic neměnil. Hodně lidí si samozřejmě stěžovalo na tankovací metu na Sanhoku, ale mně to přišlo, že to vytvořilo zajímavou dynamiku. Každopádně chápu, že pro diváky to až tak dech beroucí nebylo.
Cobra: Akce se mi velice líbila, Seattle je velice pěkné město, navíc to bylo poprvé co jsem takto opustil Česko, takže jsem plný zážitků. Jediné negativum hodnotím to, že ne každý PC na tom byl výkonově stejně, což dávalo některým výhodu.

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna

Zkuste zhodnotit současné kompetitivní hraní v PUBG v rámci solo, duo a squadu.
Elwzoy: Já osobně budu vždy zastánce Squadu jako hlavního kompetitivního formátu, i když chápu, že pro diváky jo například Duo zajímavější na sledování, protože je o dost více akce.
Cobra: V současné době je pro kompetitivní hraní nejlepší squad než duo či solo

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna

Jaký je největší rozdíl v online a offline hraní? Jaké aspekty tě mohou ovlivnit?
Cobra: Největší rozdíl je domácí komfort. Nehraješ v prostředí na které jsi zvyklý. Na samotném místě tě ovlivní hluk, pokud nemáš špunty s odzvučením, takže nemusíš slyšet vždycky to, co potřebuješ. Hodně velký fakt hraje taky tréma, je to nezvyk a pro mě to byla po dlouhé době akce, kde jsem nehrál z domova.
Chtěl by jsi ještě na závěr něco zmínit?
Elwzoy: Díky všem, kdo během eventu sledoval stream kohokoli z českých reprezentantů a snad se ještě někdy naskytne podobná příležitost.
Cobra: Díky všem, kdo fandil. Pokud vás cokoliv zajímá, nebo byste chtěli pokecat, určitě se stavte na www.twitch.tv/thecobrra, kde pravidelně streamuji!

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna


Tým Alza Gaming - seniks, oKKo

Zhodnoťte akci. Jak se ti na akci líbilo, co by jste naopak změnili?
seniks:  Akce Broadcaster Royale byla pro mě plná zážitků, ať už herních, tak kulturních. Měli jsme možnost se podívat kdekoli po Seattlu a ještě k tomu soutěžit ve hře, která nás baví o tak vysoký prizepool. Samotný turnaj probíhal bez větších problémů, až na pár maličkostí, které způsobily remake určitých her, šlo vše hladce. Prostředí, ve kterém jsme hráli, mi vyhovovalo. Myslel jsem, že budu nervózní, když už to je finále, ale na nervozitu přišlo až den druhý, kdy šlo o všechno. Kromě jedné hry na Miramaru ve finále jsem se svým výkonem spokojen.
Největším zážitkem pro mě osobně byla možnost si popovídat a vyfotit se světoznámými osobnostmi twitche a e-sportu celkově, jako jsou například Shroud, sprEEEzy, Pansy, Rachel Quirico a další. 
oKKo:  Akce se mi celkově líbila, až na delay, který byl způsobený remaky. Největší zážitek byla asi cesta do USA, kam bych se bez tohoto turnaje nepodíval. Příště bych asi změnil sluchátka za nějaké s lepším odhlučněním.

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna

Zkuste zhodnotit současné kompetitivní hraní v PUBG v rámci solo, duo a squadu.
seniks: Kompetitivnost v PUBG je zastoupena v každém z těchto módů. Pro hráče jsou dle mého názoru momentálně nejatraktivnější právě akce, jako byla Broadcaster Royale, protože zde hrají influenceři, kteří přivedou na PUBG e-sport sledovanost a navíc, pokud je to formát DUO FPP, tak je zde více zábavy pro diváka a pořád se něco děje. Bohužel, pro hráče, kteří se snaží dostat na pro scénu a do Tier 1 turnajů či lig je pořádání těchto turnajů trošku demotivující, protože finanční ohodnocení tohoto typu turnajů a turnajů squadových je diametrálně odlišný. Porovnám to například na kvalifikaci na evropský major PGI, ta se hrála v Leicesteru a týmy, které se umístily na zadních příčkách, si přišly na podobné peníze, jako kdyby v turnaji Broadcaster Royale skončili v druhé polovině soutěžících týmů. PUBG potřebuje udělat podobný krok jako vývojáři Fortnite, dát na prizepool 100 mil. $, rozdělit to rovnocenně na oba formáty turnajů a pak budou všechny strany spokojeny. Šance na realizaci je však podobná, jako šance vyhrát loterii.
oKKo: Solo - random trash. Duo - Více random než squady, akce po celou dobu hry, takže asi i divácky zajímavější +dobré fps. Squad - Nejvíce kompetitivní, early většinou bez akce, mid-late hodně akce. Možná méně zajímavější než dua pro diváky, kteří hru moc nesledují.

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna

 

Jaký je největší rozdíl v online a offline hraní? Jaké aspekty tě mohou ovlivnit?
seniks: Zásadní rozdíl hraní doma a v cizím prostředí je samozřejmě schopnost se adaptovat. Hned po prvním usednutí za počítač jsem poznal rozdíl v monitoru, který nepodporovala funkce G-sync a i přes to, že to byl 144hz monitor, tak jsem s ním byl velice nespokojen. Navíc, doma mám 27", hráli jsme na 24". Periferie jsme měli vlastní, takže v tom problém nebyl. Do příští LAN akce, ať už je jakákoliv, si určitě pořídím kvalitní špunty/pecky, jelikož slyšet v PUBG a mít kolem sebe ticho se docela vyplatí. Vím, že si na to kluci z prvního dne stěžovali, jelikož organizátoři nechali zapnuté reproduktory přímo nad jejich hlavami. Nám je naštěstí po stížnostech na druhý den vypnuli.
Dalším rozdílem mezi online a offline bylo to, že jsme hráli na LAN clientu, nebo-li event serverech. Je to opravdu zážitek si zahrát s nulovým d-syncem a minimální odezvou. Schytat zásah za zeď bylo tedy téměř nemožné.
Tato LAN akce byla určitě největší, na které jsem kdy byl, avšak ne první. Na menších akcích jsem hrál před pár lety League of Legends a také (společně s okkem v letech 2015, 2016) na offline finále Redbull Ultimátní Hráč.
oKKo: Hlavní rozdíl je asi to, že nikdo nemá svůj klid, který má u sebe doma, kde ho nikdo neruší. Mě se osobně hraje lépe na lan, ale až potom co se po určité době rozehraji. Nějaký velký rozdíl mezi csgo lankama, na kterých jsem byl a této pubg dle mého názoru není.
Chtěl by jsi ještě na závěr něco zmínit?
seniks: Chtěl bych poděkovat všem, kteří sledovali naše streamy a drželi nám v turnaji palce, moc si toho vážíme a doufám, že jsme nikoho nezklamali. Pokud máte možnost streamovat, tak určitě neváhejte a zkuste se příště přihlásit, je to obrovská příležitost se někam podívat a ještě k tomu si zahrát. Celý průběh eventu jsem se snažil fotit a dokumentovat, vše naleznete na mém instagramu. Ještě jednou díky a PUBG turnajům zdar.
oKKo: Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří fandili na našich či jiných streamech. Velmi si toho vážíme!

Tým Kings of Sosnovka - Mazarini, spajKK

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna

Zhodnoťte akci. Jak se ti na akci líbilo, co by jste naopak změnili?
Mazarini: Když se nad tím zamyslím, největší zážitek byl výlet do Seattlu než samotný turnaj. Je úžasné se díky hraní podívat do nové země. Každou chvíli jsem trávil průzkumem Seattlu a užíval tento výlet na maximum. Samozřejmě i turnaj byl fantastický z hlediska toho, o jak velkou akci šlo a kolik lidí tento turnaj sledovalo. My mohli být toho všeho součásti což vyvolalo neskutečný pocit.
spajKK: Akce Broadcaster Royale se mi velmi líbila. To prostředí divadla, kde se tento event konal, tomu dávalo ten správný náboj. Jediné, co mi zde chybělo, bylo více diváků a lepší plátno nebo celkový výhled na hru pro diváky v sále. Taktéž to pro mě byl o to větší zážitek v tom, že jsem byl v Americe poprvé.
Zkuste zhodnotit současné kompetitivní hraní v PUBG v rámci solo, duo a squadu.
Mazarini: Od začátku PUBG mě nejvíce táhl zejména Duo mód, přišlo mi to ideální pro eSport pokud se k tomuto módu dobře vyváží herní formát. Na tomto turnaji to nebylo vymyšleno nejlépe, šlo zde dělat spoustu blbostí. Co se týče sola, zde působí mnoho faktorů, kvůli kterému je tento mód o štěstí. Duo je pro mě nejlepší, můžu spolupracovat se spoluhráčem, je více dynamické a není zde například tolik možnosti pro revive. Squad je už stálice PUBG eSportu, což je super, že se uchytilo. Hraje se zde trochu jinak, jsou zde i větší souboje a každá mapa nabízí jiné taktiky. I přesto mi ale k srdci přirostlo právě duo.
spajKK: Solo je dle mého názoru  nezábavný mód pro kompetitivní scénu. Dua jsou více agresivní, je zde více fightů, více pohybu a málo prostoru. Squady jsou naopak velmi taktické, jedna chyba nerozhoduje o celém fightu, je zde více prostoru pro pohyb. Nejlepší na kompetitivní hraní je pro mě momentálně DUO/SQUAD na stejné rovině.

PUBG - Broadcaster Royale rozhovory a další sezóna

3Jaký je největší rozdíl v online a offline hraní? Jaké aspekty tě mohou ovlivnit?
Mazarini: Mezi onlinem a offlinem je zásadní rozdíl. Jsou zde jiné podmínky, hluk, tréma je na úplně jiné úrovni a člověk primárně musí bojovat právě proti těmto podmínkám než proti soupeřům. Turnaje nejsou ještě ve stádiu, kdy hrači mají dokonalé podmínky na offline a tak musí na každém turnaji bojovat s něčím novým i třeba s tím, že na stole není dost místa pro k klávesnici. Na druhou stranu ceny, produkce, show je na úplně jiné úrovni, než tomu bylo v CoD před 12-13 lety. Je to opravdu velká a drahá show, což ukazuje jakým šíleným způsobem se gaming posunul od dob, co jsem hrál Call of Duty profesionálně. spajKK: Nevím, čím to je, jestli jsem více odolný tlaku z okolí, nebo to vůbec nevnímám, ale mnohem lépe se mi hraje na offline akcích. Ne, že bych tam dával třeba lepší spraye nebo lepší aim duely, ale v porovnání s protihráči mi vždy přišlo, že jsem se cítil mnohem lépe. Obrovský rozdíl byl v organizaci, přeci jen GamesCom byl pořádaný ESL, tak ta organizace, observer a celkový ráz turnaje byl dle mého o stupeň výš.
Chtěl bys ještě na závěr něco zmínit?
Mazarini: Chtěl bych za sebe a spajKKa poděkovat všem fanouškům nás nebo užovky obecné, že nás podporovali a fandili. Vědomí, že za námi stojí desítky tisíc lidi, co koukají na stream, byl neskutečný pocit. Děkujeme a snad se uvidíme u dalšího turnaje!
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama