PUBG - Česká soupiska pro Nations Cup a rozhovor s kapitánem
Esport PUBG Článek PUBG - Česká soupiska pro Nations Cup a rozhovor s kapitánem

PUBG - Česká soupiska pro Nations Cup a rozhovor s kapitánem

Robin Hegedus

Robin Hegedus

1. 7. 2018 12:14

Představujeme vám oficiální českou soupisku pro Nations Cup

Reklama

Každý fanoušek PUBG, ať již sledujete různé zahraniční streamy, nebo naše největší streamery jako je spajKK nebo Mazarini, ví, že se minulý rok uskutečnil turnaj Nations Cup, kde své síly změřily různé reprezentace zemí. Pokud nevíte o čem je řeč, doporučuji se podívat na níže přiložené video, kde v sestavě spajKK, Mazarini, oKKo a swalker, dokázali kluci za Českou republiku v první hře vyhrát!

Nyní ale k samotné novince! Auzom přichází s druhým dílem tohoto turnaje. Přesně 32 zemí z Evropy si to v kvalifikacích rozdají 5. a 6. července, ze které postoupí nejlepších 16 do finále, které se bude hrát 7. a 8. července. Mezi kapitány nechybí světoví hráči jako Haxete, ibiza nebo Braexco.

PUBG - Česká soupiska pro Nations Cup a rozhovor s kapitánem

Za český tým, kde již byl podruhé vybraný jako kapitán spajKK, který vybíral finální sestavu, nastoupí tito hráči:

PUBG - Česká soupiska pro Nations Cup a rozhovor s kapitánem

 Martin "spajKK" Beneš - Český hráč, který dříve reprezentoval tým Dignitas a nyní hájí barvy amerického týmu Hooligans. Mezi jeho největší úspěch patří celkové 4. místo na GamesComu, kterého se účastnil s dalším českým hráčem Mazarinim.

PUBG - Česká soupiska pro Nations Cup a rozhovor s kapitánem

 Martin "KomiaX" Komínek - Caller, kapitán jednoho z nejlepších českých teamů Inside Games. Mezi jeho největší úspěchy patří kvalifikace do GLL Bravo a pubgonline contender series. Kompetitvnímu PUBG se věnuje od září minulého roku.

PUBG - Česká soupiska pro Nations Cup a rozhovor s kapitánem

 Ondřej "St4mZ" Gofroj - Aktuálně hráč Inside Games. Taktéž, jako u KomiaXe patří mezi jeho největší úspěchy kvalifikace do GLL Bravo a pubgonline contender series. Mezi jeho nejoblíbenější místo na padaní patří Hacienda na Miramaru a taktéž je nejlepší killer v ESU open lize. Kompetitivnímu PUBG se věnuje od ledna tohoto roku.

PUBG - Česká soupiska pro Nations Cup a rozhovor s kapitánem

 Tomáš "schlupyyCZ" Bula - Střelec jak má být, stříli po všem, co se hýbe. Bývalý člen týmu nEophyte, se kterým se dokázal probojovat do GLL Alphy nebo do finále OGA PIT SERIES, kde si zahráli proti nejlepším týmům světa jako je Faze Clan nebo Team Liquid. Taktéž se mu podařilo urvat vítěství v domácích duo turnajích jako MSI Duo Cup nebo nedávno skončené Playzone ligy.

PUBG - Česká soupiska pro Nations Cup a rozhovor s kapitánem

Ahoj spajKKu! Gratulace k tvému opětovnému jmenování kapitánem pro Nations Cup! Jaké máš pocity? Čekal jsi, že budeš vybraný? V kom jsi viděl svého největšího rivala?
Ahoj Hegy, děkuji mnohokrát! Pocity jsou to opravdu krásné, hlavně poté, co mě kontaktoval sám admin tohoto turnaje, že spousta Čechů zde odeslalo žádost o invite a právě na otázku, kdo by byl podle vás nejlepší kapitán pro ČR, zmiňovali mě a já v té době o oznámení Nations CUPU ani nevěděl, takže jsem žádost neodeslal. Admin mi ale napsal, že by bylo opravdu vhodné pozvánku zaslat a stát se kapitánem pro Českou republiku, takže v tento okamžik se spíš rozhodovalo, zda-li to odmítnu a nechám toto žezlo někomu jinému nebo veškerou zodpovědnost vezmu na svoji hlavu. Nenazval bych to rivalství, sám jsem přesvědčen, že v ČR máme spoustu kvalitních hráčů a dokázali bychom poskládat více než dva národní SQUADY, kteří by nás reprezentovali nejlepším možným způsobem.
Podle jakých kritérii jsi tým vybíral?
Jak jsem na začátku odpovídal i lidem na streamu, kteří se mě ptali, co kdybych byl vybrán jako kapitán, tak za tím si stojím od začátku. Svůj tým jsem nechtěl poskládat dle kamarádství, čísel na streamu, visibility a dle srdce. Svůj tým jsem chtěl poskládat tak, že na tento tým budu pyšný, hrdý, náš tým bude mít charakter a zároveň neskutečný skill. Moje první myšlenky a kroky směřovali k určení hlavního IGL. Vzhledem k tomu, že v ČR nemáme tolik IGL jako fragerů, tak tento post byl spíše o rozhodnutí se mezi dvěma nejlepšíma IGL (dle mého, věřím, že někdo má i jiný názor) a to senikse a KomiaXe. Seniks je hráč Alza gaming, který společně s oKKEm zde tvoří IGL dvojici a určují směr a taktiku týmu. Kdežto KomiaX je IGL, který se snaží vše callovat sám, občas se snaží vyslechnout někoho z týmů a dle toho udělat rozhodnutí. Po kontaktování oKKa (což byl první člověk, kterého jsem se ptal na názor) a senikse, tak jsem usoudil, že chci v týmu jako hlavního IGL KomiaXe. Další kroky tedy vedly k doplnění 2 pozic do SQUADu. První z pozic by měl být člověk, který je úzce spojen s KomiaXem, kterého si KomiaX sám vybere a za koho on dá ruku do ohně a bude se mu po jeho pravici hrát dobře. KomiaX mi tedy ihned dal dvě jména z jeho týmu Inside Games a to hráč CaukyMnauky a hráč st4mz. Po několika rozhovorech a názorech jsme se rozhodli vzít hrače st4mze jako pomocnou ruku KomiaXovi a jako výborného fragera a clutch mastera. Poslední slot nám tedy zbýval pro hráče, který bude čistě aimový a hráč, který bude sloužit k open fragům, k situacím, kdy to musí urvat face to face a hráč, který bude ten main fragger a ve většině případů bude chodit první. Rozhodoval jsem se mezi hráči thezuppa, elwzoy a schluppy. Všichni 3 tyto předpoklady mají a věřím, že každý jeden by byl výbornou náhradou za toho druhého. Jako posledního hráče jsem zvolil schlupyho s kterým mám osobní zkušenosti a věřím, že tyto faktory, které jsou vyjmenovány výše, dokáže naplnit více než dobře.
Které týmy považuješ za nejtěžší protivníky?
Ještě nemáme oznámeny úplně všechny soupisky, takže nedokáži odhadnout všechny sestavy. Jako největší profíky a hráče, kteří nejvíce budou zářit v tomto turnaji, považuji hráče ze severských zemí. Jak Finové, Dánové , Nizozemci, tak všechny tyto týmy budou mít ve svých sestavách hvězdy PUBG scény a věřím, že urvou nějaké to hezké místo. Taktéž věřím v to, že na TOP 3 pozici bude tým, který bude od začátku bude brán jako outsider, sotva postoupí přes kvalifikaci a nakonec ve finále zazáří. V tomto CUPu je to obzvlášť pravidlem, protože hráči většinou se sebou nemají nahráno moc hodin a každý jeden důležitější zápas (jako bude třeba ta kvalda) je posune o něco dál a budou o to silnější.
Plánuješ stejně jako minulý rok streamovat  v národním dresu, nebo tě pouze budeme moci zahlídnout na officiálním streamu turnaje?
Nations CUP rozhodně streamovat, avšak letos bez dresu a parádiček okolo, protože se budu chtít opravdu soustředit na 222%. Stream bude probíhat na mém kanále twitch.tv/spajKK , kde připravuji už speciálni emotikony (jako pro lidi co budou mít sub, tak pro lidi co nebudou mít sub), takže jste všichni vítáni a doufám, že si společně s námi tento turnaj užijete! První oficinální trénink by měly být scrimy, které se budou konat 3. nebo 4.7.2018 a po té co se rozlosují Lobby, tak kvalifikace 5. a 6.7.2018, které budou taktéž streamovaný.
Díky za rozhovor, je zde ještě něco, co bys rád řekl fanouškům?
Chtěl bych vám poděkovat za ohlasy, které tato sestava sklidila a to jsme ještě nic neuhráli. Chtěl bych taktéž poděkovat za důvěru, kterou ve mě máte. Pojďme si tento event společně užit, pojďme ukázat naše patriotství a sílu fandit. Díky za rozhovor.

Doufáme, že kluci se na turnaj pořadně připraví! Nezapomeňte si 5. a 6. července naladit spajkkův stream a přijít zafandit!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama