PUBG dnes přechází na F2P model, do hry dorazilo taktické vybavení
Gaming Článek PUBG dnes přechází na F2P model, do hry dorazilo taktické vybavení

PUBG dnes přechází na F2P model, do hry dorazilo taktické vybavení

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 1. 2022 12:57

Ten dron jsme už někde viděli...

Reklama

Ke konci minulého roku nám studio Krafton oznámilo poměrně dlouho očekávanou zprávu – PUBG, dnes už PUBG: Battlegrounds, přejde v tomto roce na systém free-to-play. To se stalo právě dnes, a PUBG tak nese také podtitul „Free to play“.

Tento krok byl očekávaný i vzhledem k tomu, že počet hráčů stabilně klesá. Od svého největšího vzestupu na začátku roku 2018 se z milionu průměrně hrajících hráčů číslo propadlo až na současných 152 tisíc. I když se studio snažilo tento trend různými kroky zvrátit, nijak se to nepodařilo. 

Vedle přechodu na F2P jsme od vývojářů dostali aktualizaci 15.2, jenž do hry přináší nový segment vybavení Tactical Gear, který bude zabírat slot hlavní zbraně. První z vybavení je dron, který lze ovládat skrze tablet. Hráči budou moct monitorovat okolí skrze připojenou kameru, dron může dokonce zvednout a odnést jeden ležící předmět. Dalším taktickým vybavením je EMT Gear, které dovolí hráči efektivnější uzdravování sebe i spoluhráčů.

Prozatím je v rámci taktického vybavení nabídka značně omezená, předpokládáme ale, že už brzy vývojáři přinesou další novinky. Pro nováčky v PUBG je pak také přichystán tutorial, díky kterému se do hry pustí o něco zkušenější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama