[PUBG] Esportové plány na rok 2020
Esport PUBG Článek [PUBG] Esportové plány na rok 2020

[PUBG] Esportové plány na rok 2020

Vojtěch Mikulec

Vojtěch Mikulec

12. 12. 2019 15:38

PUBG eSportovou scénu čekají velké změny.

Reklama

V téměř uplynulém roce 2019 jsme zase zažili poměrně naplněnou PUBG esportovou scénu. Začalo to turnajem PUBG Global Series (PGS) a pokračovalo turnajem národů (Nations Cup). Vyšly nové esportové hvězdy a některé se naopak držely spíše v pozadí. Po nedávném PGC se mnoho profesionálních špičkových hráčů ocitlo bez týmu jako tzv. free agenti a v roce 2020 očekávají nové příležitosti. Formát esportových turnajů se bude měnit a s tím i celá sezóna a esportová scéna, která nabídne více možností pro externí organizátory turnajů v PUBG.

Čtyři světové turnaje

V roce 2020 nás čekají čtyři světové turnaje formátu PGS, které ale budou rozšířeny na velikost nedávného PGC. Dá se tak říct, že následující rok nás čekají čtyři velké světové turnaje se stejnou prestiží jako mělo PGC. Tato klání budou pořádána v hlavních městech v dubnu, červenci, říjnu a listopadu a na každém bude soutěžit 32 týmů, které se utkají o vyšší obnos peněz, jenž bude zajištěn od fanoušků PUBG pravděpodobně skrz crowdfunding. Posledním turnajem v roce 2020 bude stejně jako nyní PGC, do kterého bude možné se kvalifikovat právě přes tři PGS turnaje během roku.

[PUBG] Esportové plány na rok 2020

V dubnu 2020 bude prvním turnajem PGS v Berlíně, kvalifikace na tento turnaj začne pro většinu regionů v únoru. PGS ligy, jako byly doposud například NPL nebo PEL, budou přeměněny na otevřený kvalifikační systém, ze kterého se bude postupovat do PGS. Tyto kvalifikace nebudou vyžadovat fyzickou přítomnost hráčů na určeném místě. Více informací o regionálních kvalifikacích bude zveřejněno později. Nejlepší 4 týmy z proběhlého PGC 2019 automaticky postupují na PGS v Berlíně, dalších 28 míst je neobsazených a boj o ně může začít.

[PUBG] Esportové plány na rok 2020

Rozdělování odměn

PUBG se těší z úspěchu crwodfundingového projektu, kdy byly na PGC 2019 k dostání speciální skiny. Při jejich zakoupení se rozšiřoval prize pool pro hráče na PGC a ze 2 milionů dolarů k rozdělení bylo nakonec 6 milionů dolarů. Pro každý turnaj PGS tak budou vytvářeny nové věci do herního obchodu, při jejichž zakoupení finančně podpoříte eeposrtovou scénu a tím i svůj oblíbený tým. Můžeme tak očekávat návrat výzvy Pick’em, kdy výherci byly obdarování celým setem skinů při správné předpovědi výherního týmu.

Partnerské turnaje

V roce 2020 se přepokládá, že růst PUBG esportové scény bude doposud největší. PUBG Partneři se budou moci jako doteď účastnit speciálních partnerských turnajů a budou tak zase moci přiblížit novým divákům svůj obsah.

PUBG plánuje oznámit ještě mnoho dalších informací ohledně dat turnajů, regionálních kvalifikací, novinkách o nadcházejících PUBG partnerech, nových věcí do hry a taky pár dalších překvapení. Zde na Grunexu budete o všem informováni.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama