PUBG je v Číně zakázané kvůli nařízení vlády
Gaming PUBG Článek PUBG je v Číně zakázané kvůli nařízení vlády

PUBG je v Číně zakázané kvůli nařízení vlády

29. 9. 2021 14:56

V Číně jsou zakázené jakékoliv turnaje v PUBG, vyjádření ohledně streamování přijde brzy

Reklama

PUBG ještě stále nedostalo schválení od NAPP (National Press and Publication Administration) v Číně, to znamená, že vše okolo esportu v PUBG je v této zemi zakázané. Bohužel tedy jedna z největších PUBG sérií na světě, PUBG Champions League (PCL), prozatím končí a není jasné, jaká bude situace ohledně PGC 2021 ze strany Číny.

Situace se ovšem liší u běžných hráčů, kterých se toto nařízení nedotkne. Oomezující pro ně může být pouze nový zákon o hraní počítačových her maximálně tři hodiny denně pro uživatele pod 18 let.

Situace ohledně streamování PUBG není jasná, a tak si na řešení budeme muset ještě chvíli počkat, ale streamovací platforma Penguin Esports od firmy Tencent zrušila možnost streamovat PUBG. Další streamovací platformy v Číně DouYu and Huya změnily názvy pro kategorii PUBG na “Chicken Game” a “Daily Chicken Dinner”.

Někteří hráči se domnívají, že by tento ban pro PUBG mohl být zaviněn z velké části kvůli Steamu, protože se jedná o zaoceánskou herní platformu. Zajímavostí je, že PUBG Mobile (v Číně pod jménem "Peacekeeper Elite") žádný ban nehrozí a PUBG není jedinou hrou, která ještě nedostala schválení od NAPP. Na podobné povolení stále čeká i Valorant a nebo Apex Legends.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama