[PUBG] Nový update 5.3 dorazil na test servery
Gaming PUBG Článek [PUBG] Nový update 5.3 dorazil na test servery

[PUBG] Nový update 5.3 dorazil na test servery

Vojtěch Mikulec

Vojtěch Mikulec

12. 12. 2019 15:29

Před koncem roku se ještě dočkáme pár změn.

Reklama

Rok pomalu končí a PUBG si pro nás přichystalo ještě pár změn na závěr. Update 5.3 se ale neponese tradičně v duchu velkých novinek, jako tomu bylo každý rok před Vánoci, ale čeká nás pouze pár malých, ale přesto zajímavých osvěžení do hry. Změny se řadí do kategorie tzv. QoL – Quality of Life. Žádné novinky, pouze vylepšení toho, co už máme.

GAMEPLAY

Vylepšení efektů krve

Novinkou v tomto updatu je vylepšení fyziky krve. Pokud trefíte nepřítele do hlavy nebo krku, nově uvidíte zásah více zřetelně. Doposud nebyly části těla odlišeny. Budete si tak více jisti, zda-li jste zasáhli oblast hlavy nebo těla. Celkově byly zásahy a množství krve upraveno tak, aby bylo na první pohled možné poznat, která část těla byla zasažena.

Druhou změnou bude zanechávání krvavé stopy, pokud je nepřítel zasažen blízko stěny nebo při určitém úhlu na podlaze.

Automaty na boostery

U automatů, které jsou náhodně rozmístěné na mapě Miramar, a ze kterých je možné získávat boostery. byl změněn maximální možný počet boosterů z 15 na 10.

NASTAVENÍ

Záloha vašich nastavení na cloud

V záložce nastavení je nyní možné nechat si své nastavené parametry odeslat na server, kam se uloží. V případě přeinstalování PUBG nebo nového PC tak nepřijdete o vaše nastavené citlivosti a namapované klávesy. Tento zálohovaný soubor může být kdykoliv stáhnutý zpět a automaticky bude vaše nastavení aktualizováno. V případě nastavení, která jsou závislá na hardwaru tomu tak ale není a tyto nastavení nelze uložit. Možnost zálohování bude zobrazena v pravém dolním rohu záložky nastavení.

[PUBG] Nový update 5.3 dorazil na test servery

SYSTÉM ZBRANÍ

Oblíbená zbraň

Pro hráče se nyní odemyká možnost označit svou oblíbenou zbraň v záložce Weapon Mastery. Tato zbraň pak bude zobrazena jako první na vašem PUBG ID i v případě, že nemá nejvyšší úroveň. Zbraň je možné vybrat najetím myší nad ní a kliknutím na šedou hvězdu. Zbraň pak bude označena zlatou hvězdou. Hráči si mohou vybrat pouze jednotlivé zbraně, nikoliv kategorie (AR, SMG, DMR,…) a vybraná může být pouze jedna. Tato zbraň se zobrazí vždy jako první ve výběru zbraní v záložce Weapon Mastery.

[PUBG] Nový update 5.3 dorazil na test servery

[PUBG] Nový update 5.3 dorazil na test servery

UI/UX

Lobby

Pozadí v lobby se změní na pozadí s Vánoční tématikou. Hudba v lobby byla také změněna na Vánoční.

Ukazatel stavu zbraní

V případě bonusů rychlosti po zkonzumování boosterů uvidíte blikající ikonu rychlého pohybu. V případě doplňování zdraví pak blikající kříž.

[PUBG] Nový update 5.3 dorazil na test servery

CUSTOM LOBBY

Esport mód

Lodě a vodní skútry na Sanhoku budou mít v tomto módu fixní místa, kde se budou spawnovat.

Vylepšení pro pozorovatele

Ve módu diváka bude možné se v případě pozorování jízdy autem přepnout na zadní kameru pomocí zkratky Ctrl + R. Pomocí = (větší) a – (menší) je pak možné ovládat rychlosti pohybu kamery. Posledním vylepšením v rámci custom her je přidání indikátoru mapování střel, který se bude zobrazovat v levém dolním rohu.

SVĚT

Všechny billboardy a značky propagující PGC 2019 na Miramaru byly odstraněny.

SURVIVOR PASS: BADLANDS

Aktuální sezóna společně s tímto survival passem skončí 14. ledna. Od 1. ledna bude v lobby časovač, který bude odpočítávat konec survivor passu. Všechny věci v rámci tohoto passu je možné kupovat až do jeho konce.

SKINY A PŘEDMĚTY

Jakmile update dorazí na live servery, v obchodě přibydou tyto skiny:

  • 2 battlestat skiny na zbraně (QBU a P1911)
  • 2 battlestat skiny na zbraně zakoupitelné přes herní měnu BP (SKS a P92)
  • 3 skiny oblečení Factory Worker
  • 4 skiny oblečení Punk Destruction

Bedny

Z náhodného poolu beden budou odstraněny všechny bedny vyžadující klíč k odemčení. Šance na získání beden byly upraveny a jsou vypsány v tabulce níže.

Název bedny Šance na získání [%]
WANDERER CRATE 16
SURVIVOR CRATE 16
BIKER CRATE 16
MILITIA CRATE 16
RAIDER CRATE 16
FALL 2018 CRATE 17
VENETIAN CRATE 3

OPRAVY CHYB

Gameplay

Opravena chyba, kdy se zaměřovač třepal u 6x scopu. Další opravenou chybou je mírná teleportace a zaseknutí při střílení s brokovnicí DBS. Při naražení s obrněným vozidlem BRDM už nebudete dostávat více poškození než byste měli.

Největším přínosem tohoto updatu je ale opravení teleportace hráče při jakémkoliv kontaktu s okolním nábytkem nebo jinými drobnými předměty. Tato chyba je ve hře už pěkných pár měsíců a komplikuje hraní nám všem. Nyní by měla být opravena na všech mapách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama