[PUBG] PUBG PGC 2019 1.kolo - shrnutí
Gaming Článek [PUBG] PUBG PGC 2019 1.kolo - shrnutí

[PUBG] PUBG PGC 2019 1.kolo - shrnutí

Vojtěch Mikulec

Vojtěch Mikulec

17. 11. 2019 10:48

Minulý týden začalo mistrovství světa týmů v PUBG. Pojďme si krátce shrnout 1. kolo.

Reklama

PGC 2019 neboli PUBG Global Championship je posledním velkým turnajem pro profesionální hráče v roce 2019. Pro konání prvních dvou kol bylo vybráno americké Los Angeles, pro finále pak město Oakland. V turnaji se v prvním kole utkalo 32 světových týmů z Evropy, Severní a Jižní Ameriky, Číny, Jižní Koreje, Japonska a Oceánie, které hrají o odměny ve výši 2 miliony dolarů.

Pravidla a formát turnaje

Formát turnaje byl předem stanoven a je rozdělen do 4 částí. V první se spolu utkaly dvě skupiny po 16 týmech, kde z každé skupiny postoupila pouze polovina, tedy 8 týmů. Pro poražené ale není nic ztraceno, jelikož týmy, které neuspěly, sestoupí do tzv. vyřazovací části, kde se utkají s vyřazenými týmy druhé skupiny, až po prohře v této eliminační skupině jsou vyřazeni z turnaje. Ti, kterým se podaří udržet v TOP 8, naopak postoupí zpět do semifinále. V semifinále budou týmy seskupeny do 3 skupin po 8 týmech, kde se uplatní systém „round-robin“, tzn. první tým proti druhému, druhý proti třetímu a nakonec třetí proti prvnímu (každý s každým). Ve všech těchto částech (první, eliminační a semifinálová) se hraje celkem 6 zápasů, ale díky systému round-robin bude v semifinále mít každý tým odehráno 12 zápasů. Na finále, které se koná 23 - 24. 11. se pak týmy přestěhují do Oaklandu, kde se v těchto dvou dnech utká 16 nejlepších týmů. Na každý den je naplánováno 6 zápasů. Formát a pravidla jsou pro lepší představu shrnuty v následující infografice.

[PUBG] PUBG PGC 2019 1.kolo - shrnutí

První týden za námi

Minulý týden proběhla první část turnaje, ve které bylo vyřazeno prvních 8 týmu. Mezi těmito 8 týmy je i evropský favorit Team Liquid, kterému se nedařilo už od samotného začátku turnaje. I přes jednu vyhranou hru byli hráči z velmi favorizovaného Team Liquid vyřazeni. Do semifinále tak postoupilo 24 týmů, které se proti sobě utkají systémem každý s každým. Výpis dílčích týmů a výsledků je možné si prohlédnout přímo ve hře v záložce PGC 2019 v rámci výzvy "Pick´em", kde máte mimo jiné i možnost vsadit si na vítěze nebo si můžete postupující týmy prohlédnout níže na obrázku.

[PUBG] PUBG PGC 2019 1.kolo - shrnutí

Krátké shrnutí s highlighty minulého týdne poskytuje i toto oficiální video PUBG Esports kanálu.

Další kola PGC 2019

Semifinálové kolo PGC bude odehráno opět tento víkend od 15.11.2019 od 17:00 pacifického standartního času (sobota ve 3:00 evropského času). Do samotného finále, které se bude konat o víkendu od 22.11. tak nezapomeňte sázet na váš oblibený tým v rámci výzvy "Pick´em" pro možnost získat unikátní set PGC skinů, které vypadají opravdu lákavě.

[PUBG] PUBG PGC 2019 1.kolo - shrnutí

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama