PUBG update #19 - rozšíření Erangelu, počasí, velké množství úprav
Gaming PUBG Článek PUBG update #19 - rozšíření Erangelu, počasí, velké množství úprav

PUBG update #19 - rozšíření Erangelu, počasí, velké množství úprav

Jakub Osička

Jakub Osička

2. 8. 2018 15:23

Devatenáctý PUBG update je tady. Tentokrát přináší spoustu zajímavých změn.

Reklama

Po krátké odmlce tady máme opět další update pro PC verzi Playerunknown's Battlegrounds - pomalu se blížíme ke kulaté dvacítce. PGI Invitational je za námi a vývojáři vypouštějí další balíček úprav, který mimo jiné odstraňuje dřívější promo, které bylo do hry přidáno právě v souvislosti s tímto turnajem. Je toho ale mnohem více.

Gameplay

S novým updatem je zaveden systém penetrace střel, které procházejí pažemi hráčů (pro nohy neplatí). Pokud kulka zasáhne paži či přímo ruku, prorazí ji a bude pokračovat dál po své balistické křivce, což může samozřejmě znamenat i další poškození hráče v případě, že míří dále do torza, hlavy nebo pasu (pokud například zakrývá ruka hlavu a hráče do ní někdo trefí, dostane plné poškození). Tento systém penetrace nefunguje při použití brokovnic.

Opraveno bylo také několik drobností - když se živý hráč odpojí z týmu, ostatní mohou nadále vidět výsledný screen zápasu. Pokud se odpojený hráč navíc vrátí do zápasu a připíše si lepší odměnu, obdrží její ekvivalten také jeho spoluhráči.

UI/UX

Ve hře je nyní zjednodušený systém vyhazování předmětů z batohu včetně jejich rozdělování. Množství vyhazovaných předmětů se nyní upravuje pomocí slideru a pomocí kombinace ALT + levý klik ihned vyhodíte celý stack. Kombinace ALT + pravý klik potom dropne polovinu stacku.

Vylepšen byl i systém umisťování rozšiřujících prvků na zbraně. Pokud v inventáři nemáte místo, nahrazené doplňky zbraní automaticky vypadnou na zem a nemusíte je složitě vytahovat z batohu. Pokud zmáčknete ALT při odstraňování doplňků ze zbraně pravým kliknutím, sundají se z ní všechny doplňky. Navíc ještě jedna vychytávka - konečně můžete zeslabit voicechat konkrétních hráčů v týmu. Vylepšení se dočkal i mód pro barvoslepé - konkrétně úpravy barevného spektra krve, kouře z dropu a optiky zbraní.

A ještě nekončíme - body na mapě budou nyní očíslovány, takže barva nebude jediným poznávacím znamením. Přidat je nyní můžete i do místa, kam míříte, bez potřeby zapínání mapy kombinací ALT + pravý klik. Dokonce i mrtví hráči mohou nyní body na mapu přidávat. 

Interface hry nyní zobrazuje i čísla používaných zbraní v HUDu. Nově si můžete v nastavení omezit FPS - v lobby 30/60/neomezeno a ve hře neomezeno s vypnutým smooth/neomezeno se zapnutým smooth/dle displeje/vlastní nastavení. Smooth je technologie unreal enginu, která funguje trochu podobně jako vsync. Více si o něm můžete přečíst ZDE.

Pokud používáte více monitorů, potěší vás, že nyní můžete přejet myší na jiný z nich v případě, že jste v herním menu, máte otevřenou mapu nebo když máte otevřený inventář.

Herní svět

Na mapy Erangel a Miramar bylo přidáno dynamické počasí, které zahrnuje déšť, mlhu a další v průběhu hry. Erangel se navíc dočkal rozšíření o další menší shluky budov v místech, kde doposud nebyly. Upraveno bylo také pobřeží. U Sosnovky je nově více stromů v místech, kde býval otevřený prostor. Na Miramaru nově najdete více pouštních cest a některé části mapy byly vyhlazeny - kvůli lepšímu řízení.

Vlastní zápasy

Customky vám nyní umožní využít několika nových přednastavených profilů. Nastavení "Early Access" hru vrátí do předběžného přístupu ve smyslu toho, že se na mapě spawnují helmy lvl.3, poškození modré zóny je slabší, spawn některých předmětů je vzácnější a nespawnují se vodní skútry. Další možností je potom "Gamescom Invitational 2017" nastavení, které je vlastně stejné, ale bez červené zóny a útočné pušky se spawnují s multiplikátorem 1,5x. Rozšířeno bylo i nastavení pro dynamické počasí. Seznam custom her je nyní seřazen podle počtu hráčů a ne dle času vytvoření.

Výkon

Update přináší i optimalizaci FPS v souvislosti s vykreslováním zbraní, které postava nedrží v ruce, a dále efekty ohně, kouře a dalších. Dalších úprav a vylepšení výkonu se dočkaly i servery.

Zvuk

Ve FPP módu byla snížena hlasitost vozidel.

Replay

Patch přináší zcela nový systém záznamu her. Dosavadní soubory bohužel nadále nebudou podporovány.

Opravy chyb

Ani tentokrát nechybí velké množství opravených chyb ve hře. Vzhledem k tomu, že jde o specifické jevy, nepřikládáme je sem do článku, ale najít si je můžete ve zdrojovém příspěvku na Steam Blogu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama