PUBG update #24 - Winter is coming aneb konečně sníh
Gaming PUBG Článek PUBG update #24 - Winter is coming aneb konečně sníh

PUBG update #24 - Winter is coming aneb konečně sníh

Jakub Osička

Jakub Osička

8. 12. 2018 11:43

Do Playerunknown's Battlegrounds míří zimní mapa. A nejen to.

Reklama

Dlouho očekávaný předvánoční dárek je tady. Do Playerunknown's Battlegrounds míří zimní mapa. Přesněji řečeno prozatím míří na testovací servery společně se zbytkem čtyřiadvacátého updatu.

Winter is coming

Hlavní novinkou patche je samozřejmě 6x6 mapa Vikendi - zbrusu nové prostředí pokryté bílou sněhovou peřinou. Jedná se o severský ostrov, kterému dominují jednak vysoká hora Mount Kreznic a potom také velký kosmodrom. Nechybí ale ani taková zajímavost jako třeba Dinopark nebo hrad.

Při čekání na letadlo se můžete koulovat a počítejte s tím, že zasněžené a zledovatělé cesty budou pořádně klouzat. Velkou vychytávkou je potom zanechávání stop ve sněhu. Budete si tedy muset dát pozor na nelítostné stopaře. Nemusíte se ale bát - po nějaké době sníh stopy zase zahladí.

Nová zbraň a vozidlo

I tentokrát jsme se dočkali exkluzivní zbraně. Jedná se o útočnou pušku G36C, která nahrazuje SCAR. Do zásobníku se jí vejde třicet 5.56 nábojů (možno rozšířit na 40). A pozor - závěje budete moct brázdit na sněžném skútru, který uveze vás i vašeho spolupřeživšího. Na sněhu se vám s ním pojede skvěle, horší to ale bude v běžném terénu.

Červená zóna se na mapě Vikendi spawnuje mimo herní zónu a v čase se adekvátně zmenšuje. První kruh bezpečné zóny je mnohem menší než na ostatních mapách, ale následující se zmenšují mnohem pozvolněji. Spawn předmětů a vybavení je nastaven někde na pomezí Erangelu a Sanhoku. Na mapě najdete helmy i vesty třetí úrovně (ty dokonce častěji než na ostatních mapách). Kouřové granáty se objevují častěji než jiné vrhací zbraně. 

Replay editor

Přímo v PUBG si nyní můžete vytvářet a upravovat videoklipy ze záznamů svých her. Nechybí efekty, nastavování úhlů kamery, vytváření 3D cest pro záběry a další funkcionality.

 

Gameplay

Upraveny byly některé animace ve vzduchu - především pohyby postav. Značného předělání se dočká i ovládání padáku. To však bude na testovací servery vypuštěno až 10. prosince. Při volném pádu a zmáčknutí LSHIFT poletíte plnou rychlostí rovnou dolů. Po otevření padáku bude klávesa LSHIFT sloužit k rychlejšímu sestupu. Naopak LCTRL vám pomůže plachtit na delší vzdálenost. Budete také moci padák odstříhnout v momentě, kdy budete relativně blízko země. Nutno ovšem dát pozor na zranění. Mírně se zvýšila prodleva mezi střelami M16A4 a hráče nyní můžete zranit molotovem i tím, že zasáhnete jeho auto.

Zlepšily se taky vizuální efekty krvácení při zásahu hráče. Změnil se design menu ve stylu nové mapy a také nabídka s výběrem požadovaných map. Možnost spustit tréninkový mód najdete nyní hned nahoře v menu. Přehlednější je teď také herní obchod, kde přibyly možnosti filtrování položek.

Optimalizace výkonu a opravy chyb

Patch přináší úpravu renderování vegetace a porostu. Efektivněji by měl být využíván také procesor při vykreslování objektů. Zlepšit by se měla i náročnost na výkon grafické karty při nastavení Medium nebo Low vzhledem k Post Processingu. Update i tentokrát přináší mnoho oprav specifických chyb, které najdete ve zdrojovém článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama