[PUBG] Update 7.1 na test serverech
Gaming PUBG Článek [PUBG] Update 7.1 na test serverech

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

Vojtěch Mikulec

Vojtěch Mikulec

15. 4. 2020 11:24

Nová sezóna, Vikendi remaster, nová zbraň a další novinky je možné nyní zkusit na testovacích serverech.

Reklama

V posledním velkém updatu s označením 6.2 byla představena nová mapa Karakin, která odsunula ze hry zimní mapu Vikendi. Ta se odebrala na krátkou dovolenou a nyní se vrací zpět v plné síle, s mnoha novinkami, celkovým remasterem terénu, měst a dalších lokací. Přidány byly také dynamické vlaky, které nyní brázdí (už ne tak) zasněženou krajinu. Detailnější popis všech novinek je uveden níže v článku.

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

Vikendi

Vikendi se po kompletní úpravě mapy vrací zpět do poolu map. Jak již bylo zmíněno v předchozích článcích a co bylo možné si vyzkoušet v nedávném testu pro PUBG Partnery, na mapu byly přidány železnice s vlaky, které přináší více možností pro boj s nepřáteli. Skrz mapu vede jedna hlavní železnice, která se dále větví a prorůstá celou mapu (6 připojených tratí na 1 hlavní). Vlaky dočasně zastavují na zastávkách po celé mapě.

Mezi další změny se řadí výrazné snížení sněhové pokrývky po celé mapě, u které se spekulovalo, že způsobuje špatný výkon hry na této mapě. Na jižní straně je sněhu výrazně méně, než na severní. Byly odstraněny dva dopravní prostředky - sněžný skútr a motorka, místo nich se bude spawnovat klasická motorka a motorka s postranním vozíkem, které více vyhovují terénu mapy po úpravě. Počasí na mapě bude buď jasné nebo oblačné, noční režim byl dočasně odstraněn, ale údajně se vrátí později po úpravě vizuálních aspektů režimu.

Vzhledem k tomu, že Vikendi byla poměrně dost náročná na FPS, byla obecně zoptimalizovaná a výkon PC by na ní měl být nyní lepší.

Upravené lokace (před a po)

  • přidána nová lokace - Cargo Depot

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

  • Dino Park byl nahrazen zbrusu novým a větším Dinolandem

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

  • Abbey bylo přemístěno na horu uprostřed mapy (Mount Kreznic) 

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

  • do Volnovy bylo přidáno více překážek pro krytí

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

  • Tovar a Movatra byly kompletně odstraněny

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

Pro zajištění schůdných časů pro matchmaking bylo třeba učinit změny v přidání v selekci map. Vzhledem k tomu, že map je nyní 5 a hráčů ve většině regionech razantním způsobem nepřibývá, pro region Oceánie a Jižní Ameriky je mapa přidána do náhodného poolu, pro region Evropy ale stále zůstává možnost si mapu (ne)vybrat.

Survivor Pass: Cold Front

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

Survivor Pass tradičně přináší nové mise, za jejichž plnění je možné získat plno skinů. Na jejich podobu na všech úrovních se můžete podívat ZDE. Jako obvykle se budou plnit i komunitní mise pro odemykání videí o příběhu remasterované mapy (sbírání disků). Nyní ale budete za sbírání odměněni zkušenostmi do Survivor Passu - za 50 nasbíraných bodů obdržíte 2000 XP

  • Disc piece: 1 bod
  • Broken disc: 2 body
  • Old DVD: 3 body

Pass obsahuje i 3 linky sezónních misí, každá bude vydávána postupně v dubnu, květnu a červnu. Dále jsou tradičně k dispozici i postupové mise, za které je možné získat velké množství zkušeností (například: Splňte celkem 50 misí). Posledním setem jsou mise výzev, které jsou zaměřené na přežití, skládají se z 16 misí a po každých čtyřech splněných budete obdarováni Utility beltem a skinem na batoh.

Survival Title systém

Vyhodnocení odměn tohoto systému se odkládá, a to kvůli přípravám na nový systém, který by měl přijít v následujícím updatu společně s kompetitivním módem. Stále je ale možné si prohlížet statistiky v menu hry.

Nová zbraň: Mosin-Nagant

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

Ve věci nových zbraní se PUBG rozhodlo otestovat myšlenku využití zbraní s podobnými, nebo úplněmi stejnými statistikami jako ty, které už ve hře jsou. PUBG tento krok zdůvodňuje obtížným balancováním nových přidaných zbraní, protože přidání "meta" zbraně by se vyvažovalo těžko. Proto je v tomto updatu přidána nová zbraň: Mosin-Nagant, což je kopie sniperu Kar98k pouze s výjimkou modelu (vzhledu) a zvuku zbraně, které jsou originální. Tato nová zbraň byla přidána na mapy Erangel a Vikendi.

Výkon a stabilita

  • sníženy instance sekání (framedropy) během hraní, optimalizace budou prováděny i nadále, a to všude, kde to jen bude možné
  • optimalizována síť dropů zbraní a attachementů na mapách za účelem snížení využití RAM
  • nové efekty krve při zásahu byly vráceny zpět na staré, to zahrnuje i stříkance na zdech nebo rozlišování zásahů podle části těla (headshot, bodyshot) - nové efekty způsobovaly v některých případech pády klienta a snížené FPS, nadále se bude pokračovat v hledání chyb a otpimalizování těchto efektů a pravděpodobně budou do hry přidány znovu hned, jakmile se problémy vyřeší

Quality of Life vylepšení

  • matchmaking může být zrušen i při prohlížení jiných záložek v menu
  • debugovací statistiky sítě byly mírně upraveny tak, aby byly méně rušivé (navíc jsou defaultně nastaveny na "ON", je možné je zrušit v nastavení)

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

  • indikátory stavu sítě byly odstraněny
  • výsledky TDM hry budou ukázány i hráčům, kteří opustili zápas
  • tlačítko kvantity (+ a -) pro převádění modrých kupónů na BP nyní funguje správně
  • uživatelské rozhraní TDM bylo vylepšeno
  • Panzerfaust a Mosin-Nagant byly přidány na tréninkovou mapu

Skiny

V rámci nové sezóny byly přidány do herního obchodu nové skiny:

  • Dinoland trička
  • Labor Day skiny (polštář na krk a masky na spaní)

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

[PUBG] Update 7.1 na test serverech

 

Opravy chyb

V tomto updatu se můžeme dočkat oprav několika chyb, které podstatně znepříjemňovaly požitek ze hry. Mezi ty nejdůležitější se řadí například opravení Canted sight, které nepřehrávaly animaci přiblížení, procházení zdí během vaultování na některých lokacích, blokování výhledu batohem při míření z glideru a po vystoupení z glideru už nebudete mít ztišené zvuky. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama