Půlka Valorant Masters je za námi. Které týmy postoupily do play-off?
Esport Valorant Článek Půlka Valorant Masters je za námi. Které týmy postoupily do play-off?

Půlka Valorant Masters je za námi. Které týmy postoupily do play-off?

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

15. 4. 2022 15:30

Skupinové zápasy Valorant Masters jsou u konce a my již známe 8 týmů, které se v play-off utkají o výhru.

Reklama

První mezinárodní major turnaj ve Valorantu začal 10. dubna a zatím jsme měli možnost vidět spoustu zajímavých zápasů mezi nejlepšími hráči Valorantu z celého světa. Již od začátku roku začala série regionálních turnajů Challengers, ze kterých se vybojovalo 12 týmů do Masters. Mezitímco 4 týmy, které získaly 1. místo v Challengers v regionech EMEA, NA, APAC a LATAM/BR, rovnou postoupily do play-offu Masters, zbylých 8 se ještě mezi sebou muselo poprat ve skupinových zápasech. A my již známe tyto vítězné týmy, které v play-offu doplní finálovou osmičku!

Ve skupině A se ocitly týmy Fnatic (EMEA), Ninjas in Pyjamas (BR), DRX (KR) a ZETA DIVISION (JP). Opening bracket naprosto ovládl korejský tým DRX, který porazil Fnatic a Ninjas in Pyjamas 2:0, a zajistil si tak rychlý postup do finále. V elimination bracketu zaváleli ZETA DIVISION, a doplnili tak duo asijských týmů, které postupuje do play-offu.

Překvapením je série proher našeho evropského týmu Fnatic, který nebyl schopný zajistit výhru na žádné mapě. Fnatic se před rokem na Masters umístili na 2. místě a ve stejném roce se účastnili také šampionátu. Důvodem nynějšího neúspěchu je s velkou pravděpodobností změna ve složení týmu, kdy byli nahrazeni hned 2 hráči. První změna nastala, když byl hráč Andrew „braveaf“ Gorchakov suspendován za obsah zpráv, ve kterých podporoval ruskou invazi na Ukrajinu. Druhá rána přišla, když byl hráč Nikita „derke“ Sirmitev před odletem do Reykjavíku pozitivně testován na covid-19. Ačkoli nakonec na Island přiletěl, musel v době, kdy Fnatic hráli skupinové zápasy, zůstat v karanténě, a tým tak hrál s dvěma náhradníky. V těchto nešťastných podmínkách bohužel nedokázali vybojovat postup a zajistit tak derkemu možnost si zahrát v turnaji.

Půlka Valorant Masters je za námi. Které týmy postoupily do play-off?

Skupina B obsahovala týmy OpTic Gaming (NA), XERXIA Esports (APAC), KRÜ Esports (LATAM) a Team Liquid (EMEA). V opening bracketu se velmi těsně k postupu probojoval evropský tým Team Liquid, kdy v posledním rozhodujícím zápase s týmem XERXIA Esports nakonec vyhrál v prodloužení 17:15.

Americký tým OpTiC Gaming se sestupem do elimination bracketu nenechal rozhodit a oba zápasy nakonec odehrál s výhrami 2:0.

Půlka Valorant Masters je za námi. Které týmy postoupily do play-off?

Podívejte se na pár skvělých momentů ze skupinových zápasů:

Čtyři eliminované týmy sice již odjíždějí z Islandu, ne však s prázdnou. 9.-10. místa získávají 15 000 dolarů (~340 000 Kč) a 150 circuit points, 11.-12. pak 10 000 dolarů (~25 000 Kč) a 125 circuit points.

Nezapomeňte se tedy od 14. do 24. dubna dívat na play-off, každý den od 19:00 a od 22:00 na Twitch nebo YouTube kanále Valorantu. Hraje se totiž o velké ceny!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama