Raspberry Pi 4 zlevňuje, USB-C se dočkalo opravy
Technologie Článek Raspberry Pi 4 zlevňuje, USB-C se dočkalo opravy

Raspberry Pi 4 zlevňuje, USB-C se dočkalo opravy

David Jiránek

David Jiránek

3. 3. 2020 14:54

Levnější 2GB verze a oprava napájení přes USB-C.

Reklama

Oblíbený minipočítač Raspberry Pi 4 se právě teď prodává ve třech různých variantách dle velikosti RAM. Modely mají 1, 2 a 4 GB operační paměti. Nejdražší varianta si cenovku ponechává a v českých obchodech vás přijde na minimálně 1500 Kč. Zlevnění se však prostřední varianta. Ta v zahraničí klesla přesně na hodnotu verze s 1 GB operační paměti. U nás tak seženete "rpi 4" se 2 GB RAM pod tisíc korun.

Nejslabší varianta se kupodivu zlevnění nedočkala. Otázkou je, zda výrobce se základním modelem této řady do budoucna vůbec počítá.

Raspberry Pi 4 zlevňuje, USB-C se dočkalo opravy

Původně vydání Raspberry Pi 4 doprovázel problém s napájením přes nově zavedené USB-C. Některé lepší adaptéry a kabely chybně rozpoznaly připojené zařízení a dostatečně nenapájely Raspberry. Tato chyba byla na straně základní desky minipočítače. USB-C je jediný konektor, kterým lze desku napájet a nejnovější revize si s lepšími kabely již poradí.

Bohužel se zatím nedá určit, jaká verze Raspberry k vám dorazí. Pokud si chcete být jistí, rozhodně použijte oficiální napájení a kabel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama