Razer Phone: Obří rozměry, 120Hz displej a 8 GB RAM pro hry
Technologie Článek Razer Phone: Obří rozměry, 120Hz displej a 8 GB RAM pro hry

Razer Phone: Obří rozměry, 120Hz displej a 8 GB RAM pro hry

Filip Němeček

Filip Němeček

2. 11. 2017 09:57

Konečně jsme se dočkali prvního mobilního zařízení od Razer.

Reklama

Razer Phone: Obří rozměry, 120Hz displej a 8 GB RAM pro hry

Po asi dvou týdnech od potvrzení představení jsme se dočkali. Razer Phone je oficiální a dokáže překvapit. Design je překvapivě konzervativní a blíží se notebookům Razer Blade. Kromě loga na zadní straně nenajdete na novince nic, co by okamžitě prozradilo, že jde o Razer zařízení.

Výrobce se postaral o jedno důležité prvenství. 5,7“ IGZO LCD displej s rozlišením 1440x2560 dostal obnovovací frekvenci 120 Hz. Vůbec poprvé něco takového vidíme u chytrého telefonu. Při pohybu v systému či rychlém scrollování byste tak měli poznat markantní rozdíl. Stejně tak v případě některých rychlých her. Obnovovací frekvence není pevně daná a Razer Phone ji v případě potřeby sníží.

Razer samozřejmě cílí na mobilní hráče. Jako procesor tak použil vlajkovou loď Snapdragon 835 od Qualcomm, který doplnil 8 GB operační paměti a 64 GB vnitřního úložiště. To můžete rozšířit pomocí microSD (maximální velikost 2 TB). Baterie s kapacitou 4000 mAh potom slibuje dostatek šťávy i v případě, že budete přes den často hrát. Díky Quick Charge 4+ se potom nabije velmi rychle.

Razer Phone: Obří rozměry, 120Hz displej a 8 GB RAM pro hry

Razer se rozhodl ignorovat trend zmenšování okrajů displeje a místo toho na přední stranu umístil stereo reproduktory. Podle prvních reakcí ze zahraničí jde pravděpodobně o ty nejhlasitější, které se kdy ve smartphone objevily.

Na zadní straně najdete duální fotoaparát s 12MP čočkami. Umí třeba plynulé zoomování a další triky při foceni. Váha celého Razer Phone se jen těsně vešla pod 200 gramů. Jako jediný konektor výrobce použil USB-C, na 3,5mm jack dostanete v balení redukci.

{control gallery}

Nejvíce asi překvapí software. Razer nepřipravil žádné drastické úpravy a místo toho nabízí Android 7.1.1 s Nova Launcher. Aktualizace na verzi 8.0 je slíbena na začátek 2018. Výrobce také domluvil optimalizaci mobilních her a další mají přibývat. Aktuálně se jedná třeba o Tekken, Titanfall: Assault, World of Tanks Blitz či Shadowgun Legends.

Razer Phone se začne prodávat celosvětově 17. listopadu, evropská cena byla stanovena na 750€, což je v přepočtu zhruba 19 000 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama