Razer uvádí Viper - novou ultralehkou myš s inovovanými spínači
Technologie Článek Razer uvádí Viper - novou ultralehkou myš s inovovanými spínači

Razer uvádí Viper - novou ultralehkou myš s inovovanými spínači

Jakub Osička

Jakub Osička

3. 8. 2019 15:20

Optický přenos signálu spínačů a váha jako pírko - to je Razer Viper.

Reklama

Na šanghajském veletrhu Chinajoy 2019 uvedl Razer novinku - odlehčenou myš Viper, která je hráčům šitá na míru a byla vyvíjena ve spolupráci s profesionály - jedním z propagátorů je třeba i Epitácio "TACOů de Meloit, známý hráč CS:GO.

Přelomový infračervený přenos signálu spínačů

Hlavním lákadlem této "zmije" jsou nové mechanické spínače z dílny samotného Razeru. Údajně má jít o nejrychlejší spínače, jaké Razer doposud nabízel. Oproti klasickým mechanickým spínačům prý zvládají až trojnásobnou rychlost aktivace, a to díky konstrukci využívající přenos reakcí prostřednictvím infračerveného paprsku místo běžných kovových kontaktů. Doba odezvy proto není zatížena tzv. debounce delay - tedy "očišťováním" signálu o jeho odrazy. Životnost spínačů je udávána až na 70 milionů kliknutí.

Lehká ruka

Myš je dimenzována pro použití s co největší lehkostí - váží pouhých 69 gramů a jde tak o nejlehčí myš pod vlajkou Razeru. Šasi by ale zároveň mělo být pevné a velmi odolné. Novinkou je i kabel Razer Speedflex s novým povrchem, který minimalizuje odpor při tahání kabelu po povrchu. Uvnitř těla najdete 5G optický senzor s nativním rozlišením 16 000 DPI, zrychlením 50G a rychlostí sledování 450 IPS.

Samozřejmostí je kompatibilita se softwarem Razer Synapse 3, ve kterém si myš přizpůsobíte dle svých potřeb. Cena byla stanovena na 89,99 EUR.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama