[Recenze] BigBen Stereo Gaming Headset V3
Technologie Článek [Recenze] BigBen Stereo Gaming Headset V3

[Recenze] BigBen Stereo Gaming Headset V3

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

31. 7. 2019 19:50

Jak si vedl herní headset od značky BigBen?

Reklama

Herních headsetů nám v uplynulém roce prošla rukama celá řada, se značkou BigBen jsme se ale nyní setkali poprvé. Přeci jen jsme na ni zvyklí spíše v pozici herního vydavatele. Společnost se ale věnuje i výrobě herního příslušenství, především v segmentu vstupních produktů za příznivé ceny. A právě sem spadá i Stereo Gaming Headset V3 pro PS4, PC a mobilní zařízení.

Konstrukční kompromisy

Na první osahání je zřejmé, že si tato sluchátka nekladou za cíl soupeřit s drahou konkurencí. Headset je velmi lehký, konstruovaný z relativně měkkých plastů, což platí i pro "most", jenž budete mít na hlavě a jehož velikost si můžete upravovat. Přestože je opatřen měkkým polstrováním, vnitřní pohyblivá část nepůsobí zvlášť bytelně a bude tedy poměrně citlivá na jemné zacházení. Headset je v černém provedení s modrými částmi na sluchátkách a po stránce designu vás patrně neohromí - to ale asi ani není jeho účelem.

Na levém sluchátku se také nachází mikrofon, bohužel nikde přímo na headsetu nenaleznete ovládací prvky. Ty jsou přítomny na (poměrně velkoryse dlouhém) kabelu, kde můžete také zapínat a vypínat mikrofon. Drivery mají standardních 40 milimetrů a na uších sedí solidně, jen musíte zapomenout na paměťovoou pěnu a podobné rozmařilosti. Sluchátka jsou potažena koženkou a bohužel se v nich při delším hraní poměrně nepříjemně potí uši.

Zvuk jak má být

Co je ale daleko příjemnějším překvapením je celkové podání zvuku, minimálně v cenové kategorii, v níž se pohybujeme. Stereo Gaming Headset V3 od BigBenu odolal testování v široké plejádě žánrů a s výsledky jsem byl velmi spokojen, zvuk je čistý, vyvážený a podání basů je dostatečně důrazné. Podobně příjemným překvapením byl i čistý zvuk mikrofonu, s nímž neměli spoluhráči sebemenší problémy. Jak název napovídá, prostorový zvuk tu určitě nečekejte.

Headset je licencovaným zařízením pro PlayStation 4, přesto je ale možné jej využívat i na PC či s mobilními zařízeními. Připojuje se přes klasický 3,5mm jack, není tedy problém zapojit jej přímo do DualShocku 4. Jen se budete muset smířit s tím, že 2,2 metru dlouhý kabel vám v tom případě může trochu překážet.

Za málo peněz hodně muziky

Zařízení se prodává v ceně okolo 700 korun, a pokud je právě tohle cenová hladina, v níž se po novém headsetu porozhlížíte, patrně nebudete zklamáni. Stereo Gaming Headset V3 od BigBenu sice neposkytuje sexy vymoženosti, na které jsme u dražší konkurence zvyklí, ale uživatele potěší kvalitním podáním zvuku za rozumnou cenu, a o to tady jde především.

Autor textu: Pavel Makal, hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama