Recenze: Corsair Dark Core RGB Pro - herní myš bez drátů v plné parádě
Recenze Hardware Článek Recenze: Corsair Dark Core RGB Pro - herní myš bez drátů v plné parádě

Recenze: Corsair Dark Core RGB Pro - herní myš bez drátů v plné parádě

Jakub Osička

Jakub Osička

28. 4. 2020 22:19

Recenzujeme čerstvou novinku - dnes uvedenou myš od Corsairu se Slipstream bezdrátovým přenosem.

Reklama

Čerstvou novinkou, která právě dnes přichází na trh, je bezdrátová herní myš Corsair Dark Core RGB Pro. A přichází ve velké parádě. Dark Core RGB Pro totiž nabídne high-endové specifikace, bezdrátový přenos formou 2.4 GHz pásma ale i nízkolatenčního Bluetooth 4.2, devítizónové RGB podsvícení s individuálním nastavením efektů a hlavně i přesto provoz na baterii 16 hodin i se spuštěnými světýlky a přesnějším Slipstream Wireless připojení přes USB přijímač.

 

Recenze: Corsair Dark Core RGB Pro - herní myš bez drátů v plné parádě

 

Čerstvá novinka Corsair Dark Core RGB Pro na gigantické podložce Corsair MM500 Extended 3XL.

Robustní herní myš

Hned na první dotek poznáte, že v ruce třímáte precizně konstruovaný nástroj. Pevné plastové materiály jsou mírně symetricky tvarované pro praváky. Levá hrana má zabudovaný klín uzpůsobený pro palec, který má zároveň hrubší povrch pro lepší manipulaci. Naopak na pravé straně si můžete zvolit, zda si myš osadíte jednoduchou hladkou bočnicí nebo podobným hrubším klínem. Myš je robustní, váží 133 gramů, ale svými rozměry 12,7 x 8,9 x 4,3 cm není nijak výrazně atypická.

 

Recenze: Corsair Dark Core RGB Pro - herní myš bez drátů v plné parádě

 

V přední části najdete ukrytý konektor USB-C, který slouží k nabíjení, ale samozřejmě jeho prostřednictvím můžete myš i používat drátově. Za zmínku také stojí fakt, že existuje i model DARK CORE RGB PRO SE, který využívá indukční Qi bezdrátové nabíjení. Použité spínače Omron mají udávanou výdrž 50 milionů kliknutí. Celkem je tělo osazené osmi tlačítky, přičemž všechny postranní najdete pouze vlevo – rozložené šikovně podél hrany ve dvou dvojicích.

RGB kam se podíváš

Zároveň má myš opravdu již zmíněných devět RGB zón. Jde o několik linií na levé i pravé straně, logo Corsair, kolečko a také tři diody, které indikují nastavený profil citlivosti myši. Na spodní straně najdete přepínač typu bezdrátového připojení a možnosti úplného vypnutí. Doplním, že myš se po patnácti minutách neaktivity sama uspí, takže se nemusíte bát, že byste baterii vyždímali, pokud se zapomenete na delší dobu mimo PC. A tato hodnota jde i snížit.

 

Recenze: Corsair Dark Core RGB Pro - herní myš bez drátů v plné parádě

 

Software Corsair iCUE

Většinu nastavení budete provádět přes software iCUE, který je uživatelům Corsair produktů dobře známý. Ač jsem se na adresu softwaru iCUE doslechl už ledacos, osobně jsem s ním nikdy neměl zásadní problém a naopak mi přijde docela přehledný a uživatelský přívětivý. Snadno můžete nastavovat funkce jednotlivých tlačítek, vyhrát si s všemožnými efekty RGB a myš kalibrovat na povrch nebo nastavit profily citlivosti.

 

Recenze: Corsair Dark Core RGB Pro - herní myš bez drátů v plné parádě

 

Šikovné je také zapnutí identifikátoru stavu baterie v liště u hodin. Využít také můžete i nadstandardní polling-rate 2.000 Hz – tedy míru četnosti „hlášení stavu“ počítači, nicméně předpokládám, že toto nastavení může taktéž ovlivnit výdrž baterie a základní poloviční interval považuji za dostatečný.

Senzor, přesnost a používání

No a konečně dojmy z používání a přesnosti? Myš využívá speciálního optického senzoru PAW3392, který má na svědomí PixArt. Nabízí nastavení rozlišení 100 – 18.000 DPI s přesností na jednotky a především je optimalizován na bezdrátový provoz ve smyslu efektivity. Corsair deklaruje, že by měl být maximálně úsporný. Rychlost snímání kurzoru je 450 palců za vteřinu – ekvivalent jiných high-endových modelů jako například SteelSeries TrueMove Pro.

 

Recenze: Corsair Dark Core RGB Pro - herní myš bez drátů v plné parádě

 

Z používání myši mám skutečně velmi dobrý pocit. Reakce jsou okamžité i při využívání bezdrátového přenosu Slipstream, který se papírově chlubí odezvou pod 1 ms. Rozdíly mých měřených reakcí v testu se při drátovém a bezdrátovém používání lišily v podstatě jen na úrovni statistické odchylky. S myší můžete klidně a bez obav vyrazit do světa svých oblíbených FPS.

Shrnutí

Vlastně moc nevím, co myši Corsair Dark Core RGB Pro vytknout, přestože jsem k ní byl od začátku dost skeptický. Vzhledem k její variabilitě díky nejen fyzickému přizpůsobení je ale opravdu univerzálním nástrojem, který si rychle osvojí většina hráčů. Jistě - je mírně těžší, ale to je z mé zkušenosti často menší překážka, než kdyby trpěla naprosto opačným neduhem. Dojmy z dosavadního cca čtyřdenního používání jsou dobré a i s výdrží baterie jsem se dostal při přerušovaném používání plus mínus k udávaným hodnotám. Když k tomu opět připomenu univerzálnost využití i díky bluetooth připojení, dobrý a použitelný software, velmi kvalitní snímač s rychlostí 450 IPS, musím zkrátka konstatovat, že v ruce objímám opravdu velmi konzistentní herní periferii z hlediska konstrukce i výbavy.

 

Recenze: Corsair Dark Core RGB Pro - herní myš bez drátů v plné parádě

 

Doporučenou maloobchodní cenu navíc Corsair nastavil na 99,99 EUR, což je podle mě adekvátní základní cenovka s přihlédnutím ke konkurečním modelům a také faktu, že Dark Core si můžete navíc i fyzicky částečně přizpůsobovat. Myš zkrátka můžu s klidným srdcem doporučit. Takže rozprostřete na stůl nebo postel (záleží na velikosti) podložky Corsair MM500 3XL stejně jako my a klidně se pusťte do hraní i bez drátů. Dnes už to žádnou překážkou není a já směle říkám "Jen tak dál".

Doplním ještě, že vyšší model Dark Core RGB Pro SE s bezdrátovým nabíjením se bude prodávat s doporučenou cenovkou 109,99 EUR.

  • Kvalitní konstrukce
  • Variabilita a customizace vč. fyzické konstrukce
  • Nízkolatenční 2,4 GHz i bluetooth připojení
  • Parametrově velmi dobrý snímač PAW3392
  • Pro fanoušky RGB perfektní customizace až devíti zón
  • Vyšší hmotnost

{control gallery}


Hardware a periferie testujeme na naší grunexácké testovací sestavě:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama