Recenze: Corsair HS75 XB Wireless - stylové bezdráty k Xboxu
Technologie Článek Recenze: Corsair HS75 XB Wireless - stylové bezdráty k Xboxu

Recenze: Corsair HS75 XB Wireless - stylové bezdráty k Xboxu

David Jiránek

David Jiránek

3. 12. 2020 16:37

Test bezdrátových high-end sluchátek určených pro Xbox.

Reklama

Recenzování sluchátek není zrovna jednoduché. Každému sednou jiná a záleží hodně na individuálních preferencích. Na druhou stranu kvalita se přeci pozná a když už se bavíme o kvalitních věcech na které si potrpím, patří mezi ně pořádný zvuk. Novinka od Corsairu, bezdrátová sluchátka HS75 XB Wireless navíc míří především na majitele konzolí Xbox, zvláště pak na ty, kteří plánují pořízení nejnovějších Xboxů Series, jenž aktuálně zaplavují obývací pokoje několika šťastlivců. Brzy i širší veřejnosti. Pojďme se na ně tedy podívat.

Pro začátek je vhodné zmínit pár základních informací. Corsair HS75 XB vás v obchodě vyjdou na přibližně 4800 českých korun, což opravdu není málo a řadí se tak mezi dražší modely. Na druhou stranu tomu odpovídá výbava. Bezdrátové připojení, poměrně rychlé nabíjení skrze moderní USB-C. Přiložený USB kabel ale funguje čistě jako nabíjecí, pro připojení k počítači musíte vlastnit speciální Xbox dongle. Výbavu završuje licence k aplikaci Dolby Atmos. Celkově se tak jedná o nadstandard.

Provedení

Z hlediska konstrukce se jedná o relativně povedený headset. Tělo tvoří pevný hliníkový plát, zbytek konstrukce je vyveden v bytelném plastu. Konstrukci spojující jednotlivé mušle tvoří velmi elegantní imitace hliníku. K hlavě přiléhají polštáře z překvapivě kvalitní imitace kůže, vyplněné paměťovou pěnou. Vnějšek mušlí pak kryje elegantní síť s logem Corsairu. Celkově headset působí velmi vkusným dojmem. Možná tato část nebude působit zcela objektivně, protože se mi nezamlouvají zbytečně okázalé, barevné designy některých výrobců, ale s odpojeným mikrofonem bych si dokázal celkem solidně představit i nošení na veřejnosti.

Recenze: Corsair HS75 XB Wireless - stylové bezdráty k Xboxu

Ještě před nasazením sluchátek na hlavu mě zaujalo rozložení ovládacích prvků. Na levé straně se nachází ovladač hlasitosti se zvláštním systémem zadrhávání, který vás při snižování hlasitosti nutí tlačítko stisknout (sluchátka se mimochodem při každém připojení ke konzoli přenastaví na velmi nízkou hlasitost, což působí otravně). Na druhé straně je pak připraveno nastavení směšovače hry a hlasové komunikace. Zrcadlové provedení pak doprovázejí dvě další tlačítka, na jedné straně je tak skryto zapínání samotného headsetu, na té druhé vypnutí mikrofonu.

Recenze: Corsair HS75 XB Wireless - stylové bezdráty k Xboxu

Používání je pak bezprostředně po nasazení pohodlné, ačkoliv na moji netypicky široké hlavně po delším hraní začnou trochu tlačit. Váha sluchátek se nijak neodchyluje od standardu. Co se výdrže týče, na jedno nabití má headset vydržet až 20 hodin, reálně jsem při prvním nabití hrál zhruba dvanáct, ovšem měření postupem času by bylo výrazně výmluvnější. Nejde o nic zásadního, pokud u konzole nevysedáváte po celý den v jednom kuse.

Volume Up

Nejdůležitější devízou každých sluchátek je samozřejmě podání zvuku. Bohužel ihned po připojení ke konzoli vás přivítá nepříjemný skřípot a šum. Možná šlo o vadný kus, chybu Xboxu, nebo je u bezdrátových sluchátek podobný zvuk obvyklý, příliš příjemně ale nezní. Naštěstí v momentě, kdy sluchátka do uší vyšlou hlasité tóny všechny problémy zmizí. Pochopitelně je zvukové spektrum nastaveno především na hraní, sluchátka se tedy projevují velmi dunivými hloubkami a obecně je zvuk velmi “dutý”, čímž dává plný projev výbuchům, zvukům motorů nebo ambientnímu doprovodu. Naopak méně vyzdvihuje mluvené slovo a výšky. Ani ostatní hladiny ale nejsou kdovíjak špatné, a pro hraní nebo sledování filmů nabízejí HS75 velmi nadstandardní zvukové podání.

Bohužel si sluchátka užijete jen na Xboxu One nebo Xbox Series. K těm se připojí skutečně jednoduše, stačí stisknout dvě tlačítka, žádné další nastavování není třeba. Přiložený USB kabel funguje čistě jako nabíjecí, pro připojení k počítači musíte vlastnit speciální Xbox adaptér (například ten, který bezdrátově připojoval starší Xbox One ovladače).

Odnímatelný mikrofon nabízí přijatelnou kvalitu pro standardní využití voice chatu, to ale k dané cenovce beru jako samozřejmost. Příjemné je, že přímo v balení výrobce nabízí poměrně kvalitní návlek, jenž snižuje šum.

Recenze: Corsair HS75 XB Wireless - stylové bezdráty k Xboxu

Celkově představuje Corsair HS75 XB poměrně solidní volbou, pokud hledáte sluchátka prakticky čistě pro hraní na Xboxu, pohybujete se zhruba v cenové relaci a hledáte především pohlcující podání zvuku akce. Samozřejmě není vše perfektní. Headset nemusí padnout každému, při “tichu” vydává nepříjemný šum, kontrolka nabití/zapnutí je trochu zmatečná a mimo Xbox je lze využít leda se speciálním donglem, který musíte dokoupit. V kombinací s konzolí od Microsoftu ale Corsair boduje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama