Recenze: Corsair HS80 RGB Wireless - všestranný bezdrátový headset
Recenze Hardware Recenze Recenze: Corsair HS80 RGB Wireless - všestranný bezdrátový headset

Recenze: Corsair HS80 RGB Wireless - všestranný bezdrátový headset

Jakub Osička

Jakub Osička

29. 8. 2021 12:44

Recenzujeme nová sluchátka s mikrofonem HX80 RGB Wireless ze stáje Corsair.

Reklama

Do naší redakce připutoval nový headset, který nemá na svědomí nikdo jiný než stálice Corsair. Řeč je o kombinovaných sluchátkách s mikrofonem Corsair HS80 RGB Wireless. Jak už naznačuje samotný název, jde o podsvícený headset s možností bezdrátového připojení, který je kompatibilní nejen s klasickým PC a Macem, ale také s konzolemi PlayStation 4 a především PlayStation 5.

 

Recenze: Corsair HS80 RGB Wireless - všestranný bezdrátový headset

 

Bezdrátový headset s jednoduchým designem

Designově se tento model opravdu povedl. Příznivci obrovského množství podsvícených zón, křiklavých barev a lesklých materiálů sice zapláčou, ale z mého pohledu je HS80 RGB Wireless povedeným kusem, který má jednoduché zaoblené linie, svěží design zkrášlený drobným podsvíceným logem na náušnících a tenkou diodou na nožičce mikrofonu. Jediným dalším prvkem zůstává tenkým fontem zapsané jméno výrobce na hlavovém mostu.

 

Recenze: Corsair HS80 RGB Wireless - všestranný bezdrátový headset

 

Pohodlná konstrukce

Konstrukce nabídne víceméně standardní provedení, na které jsme u podobných headsetů zvyklí – najdeme zde otáčivéhladké plastové náušníky s velmi příjemným textilním polstrováním, které můžu hned na první dobrou pochoválit pro jejich pohodlnost. Dále je tu pevný vnější hlavový most a především ten vnitřní, který budete mít nasazený přímo na hlavě. Druhý z nich je vyhotovený z relativně pevné textilie, která je ale v oblasti hlavy vypolstrována další vycpávkovou vrstvou. Sluchátka jsou opravdu pohodlná a nevadily mi ani po několikahodinovém používání.

 

Recenze: Corsair HS80 RGB Wireless - všestranný bezdrátový headset

 

Na levém náušníku najdeme také USB-C konektor pro kabelové připojení a ovládací prvky – tlačítko zapínání a kolečko pro nastavení hlasitosti. Levá straně dominuje také mikrofon, který není zasouvací, ale lze jej při nevyužití vyklopit nahoru. V takovém případě se automaticky deaktivuje, o čemž vás sluchátka budou zvukově informovat. Mikrofon je vyhotovený z pružného materiálu, takže asi není třeba obávat se jeho vylomení, nicméně tvar po prohnutí nedrží, takže zůstává čistě v jedné poloze.

Překvapivě solidní mikrofon

Příjemným překvapením je zde zejména mikrofon. Mohl by být sice ještě malinko hlasitější, ale maximální nastavení by mělo být naprosto dostatečné. Srovnával jsem jej například s výstupem Razer Nari Ultimate a rozdíl v hlasitosti je signifikantní. Corsair na plné čáře vítězí kvalitou záznamu – zvuk je mnohem čistší a plnější. V tom mikrofon skutečně dominuje a mnoho svých konkurentů předčí.

 

Recenze: Corsair HS80 RGB Wireless - všestranný bezdrátový headset

 

Akceptovatelný zvuk s možností tuningu

Co se týče reprodukce zvuku, headset nabídne v základu poměrně slušnou reprodukci, u které mi ale chybělo malinko výraznější spektrum nižších frekvencí. Prostřednictvím softwaru iCUE si však můžete poměrně jednoduše upravit ekvalizér a po drobných korekcích jsem si zvuk vyladil podle svých představ. Pásma se tak dají přizpůsobit do té míry, aby byly středy a výšky pěkně rozlišitelné a zároveň jsem posílil dříve postrádané basy. Ve zkratce – pro o trochu lepší výsledek budete muset chvíli manipulovat s posuvníky ekvalizéru. Kýženého výsledku se ale nakonec domůžete. Využít navíc můžete i Dolby Atmos Spatial Audio po stažení separátní aplikace.

 

Recenze: Corsair HS80 RGB Wireless - všestranný bezdrátový headset

 

Herní headset i pro PlayStation 5

Odezva sluchátek je i při bezdrátovém režimu velmi dobrá. Corsair využívá svou technologii slipstream pro minimalizaci latence a přenos v rozlišení 24bit / 48kHz. Bezdrátový přenos využívá pásma 2,4 GHz a na bluetooth se zde už bohužel nedostalo. Dosah je udáván až 18 metrů a s používáním v menším bytě jsem neměl problém napříč místnostmi i přes dvě příčky. Výdrž baterie je relativně solidní – výrobce udává 20 hodin, ale při použití podsvícení počítejte s o něco kratší dobou.

 

Recenze: Corsair HS80 RGB Wireless - všestranný bezdrátový headset

 

Headset jsem vyzkoušel krátkodobě i s konzolí PlayStation 5 a vše fungovalo v pořádku – na své si tak přijdou i ti, kteří raději PC vymění za gauč a ovladač v ruce.

Corsair HS80 RGB Wireless

Verdikt

Celkově jde o slušná sluchátka, která mají dobré parametry, přívětivý design včetně rozměrů a ucházející zvuk, který můžete poměrně jednoduše výrazně vylepšit prostřednictvím ekvalizéru. Když k tomu přičtu ještě opravdu solidní mikrofon, bezdrátový provoz a pohodlné náušníky, vychází mi opravdu vyvážený headset, který by měl uživatele uspokojit po všech stránkách. Cenovka je samozřejmě poněkud vyšší a model tak najde poměrně širokou konkurenci včetně jiných adeptů ze stáje Corsair. Tím mám na mysli hlavně Corsair Virtuoso RGB Wireless, které jsem ve stejnou dobu ve stejném eshopu našel jen o přibližně 200 Kč dražší, což už je u podobné položky marginální rozdíl a jejich „look“ je možná malinko prémiovější. Volba tak zůstává na vás, HS80 ale můžu s klidným svědomím doporučit jako všestranného a nejen herního pomocníka.

Co se nám líbí a nelíbí?

Solidní zvuk s využitím ekvalizéru
Čistý zvuk mikrofonu
Dobrá konstrukce
Cenová konkurence v podobné relaci
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama