Recenze: Corsair Ironclaw RGB Wireless - bez drátu, bez kompromisu
Technologie Článek Recenze: Corsair Ironclaw RGB Wireless - bez drátu, bez kompromisu

Recenze: Corsair Ironclaw RGB Wireless - bez drátu, bez kompromisu

Filip Němeček

Filip Němeček

16. 5. 2019 13:59

Na této bezdrátové myši budete chyby hledat dost těžko.

Reklama

Recenzovaná Corsair Ironclaw RGB v bezdrátové verzi se podle názvu tváří, že jde pouze o již prodávaný model Ironclaw, kterému výrobce “pouze” přidal bezdrátovou technologii. Zdání ale klame, protože Ironclaw RGB Wireless toho nabízí mnohem více a jestli chcete bezdrátovou myš, je těžké hledat na tomto kousku nedostatky.

Recenze: Corsair Ironclaw RGB Wireless - bez drátu, bez kompromisu

Extra tlačítka oproti předchůdci

Objemný hlodavec dostal až na drobné výjimky matné černé plasty, které se příjemně drží a tolik nechytají otisky prstů. Strany jsou pro lepší ergonomii pogumované. Oproti své drátové verzi dostala myš navíc Sniper tlačítko, které při držení sníží hodnotu DPI pro precizní zamíření. Samozřejmě není pouze pro hry, skvěle se hodí v grafickém editoru, kdy prostě občas potřebujete preciznost, kterou právě dočasně snížené DPI může zajistit.

Po stránce tlačítek dostal bezdrátový model ještě dvě tlačítka vedle hlavního levého, takže je má váš ukazováček snadno na dosah a velmi dobře se používají. Opět se mohou hodit pro akce ve hrách, ať už je to útok zblízka nebo použití speciální schopnosti. Kreativně je pomocí maker můžete samozřejmě využít i při práci na počítači. V grafickém programu se mi osvědčilo mít nastavené Ctrl + Z pro snadný návrat o krok zpět, nebo třeba přepínání mezi barvami..

Recenze: Corsair Ironclaw RGB Wireless - bez drátu, bez kompromisu

Jak už jsem psal v předchozích recenzích Corsair produktů, software iCUE je opravdu propracovaný a nastavíte si v něm myš přesně podle svých představ. Pořád platí, že je těžší na orientaci, jakmile se s ním ale seznámíte a naučíte se, jak funguje, tyto problémy zmizí.

Bez drátu klidně i s Bluetooth

A nyní se dostáváme k hlavnímu důvodu, proč Corsair tuto myš uvedl. Tím je nabídnutí bezdrátového provozu pro zájemce, kterým kabel. Ironclaw RGB Wireless funguje primárně přes USB přijímač s technologií Corsair SlipStream pro odezvy nižší než 1 ms. Prostě a jednoduše nemáte šanci poznat rozdíl oproti kabelu. Ten poznáte v tom, že při pohybu s myší necítíte odpor, jako v případě kabelových myší.

Kromě toho zabudoval výrobce ještě Bluetooth připojení, které prodlouží výdrž baterie (údajně až k 50 hodinám). Snadno ho ale můžete využít třeba pro notebook, takže myš lze snadno použít s více zařízeními. Na herním desktopu se bude připojovat pomocí USB vysílače a k cestovnímu notebooku pomocí Bluetooth a nemusíte řešit párování.

Recenze: Corsair Ironclaw RGB Wireless - bez drátu, bez kompromisu

Třetí možností je využití tradičního kabelu, který je opletený a slouží k nabíjení myši pomocí microUSB portu. Myš mi při testování vydržela vždy dlouho a neměl jsem pocit, že ji musím často nabíjet. Corsair do balení přidal ještě malý microUSB adaptér na tradiční “velké” USB, takže na konec nabíjecího kabelu můžete zapojit bezdrátový vysílač, aby náhodou nedocházelo k rušení signálu, pokud byste ho zapojili třeba do zadního USB portu vašeho desktopu.

Baterie pro bezdrátový provoz, mohutná konstrukce a kovové prvky Ironclaw RGB Wireless se dost podepsaly na výsledné hmotnosti. Výsledná váha 130 gramů je ale stále dost v normě a po chvíli používání jsem si na myš zvykl a už mi těžká nepřišla.

Senzor & ergonomie

Senzor PMW 3391 od PixArt, který si výrobce upravil, nabízí maximální DPI rovných 18 000 a nastavení po krocích 1 DPI, takže v tomto směru si každý najde vyhovující citlivost. Stejně tak podrobně nastavitelné 3zónové RGB podsvícení by mělo uspokojit každého.

{control gallery}

Dost spokojený jsem s celkovou ergonomií. Palec má na levé straně myši dostatek prostoru, tlačítka (s výjimkou těch pro přepínání DPI) jsou velmi dobře dosažitelná a mají tak akorát odpor pro stisk. Stejně tak kolečko působí při scrollování příjemně, jeho stisk ale vyžaduje větší sílu, než jsem od ostatních myší zvyklý.

Celkově se mi Corsair Ironclaw RGB Wireless dost líbí a těžko hledat výrazné nedostatky. Myš má super ergonomii, našlápnutou výbavu a vychytávky jako Bluetooth nebo redukce microUSB na USB potěší. Myš by se u nás měla začít prodávat velmi brzy, podle ceny Ironclaw a americké ceny Ironclaw RGB Wireless by mohla stát maximálně 2300 Kč, což je vzhledem k výbavě fajn cena.

Recenze: Corsair Ironclaw RGB Wireless - bez drátu, bez kompromisu

Myš jsem testoval společně s podložkou Corsair MM350, která byla rovněž nedávno uvedena. Potěší minimalistický design, černou plochu doplňuje pouze rozumně velké logo výrobce a to je všechno. Více zde nenajdete. Podložka působí dost kvalitním dojmem, zkrátka přesně tak, jak byste u podobné herní podložky čekali.

Recenze: Corsair Ironclaw RGB Wireless - bez drátu, bez kompromisu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama