Recenze: Corsair Scimitar RGB Elite - 17 tlačítek bude stačit
Recenze Hardware Článek Recenze: Corsair Scimitar RGB Elite - 17 tlačítek bude stačit

Recenze: Corsair Scimitar RGB Elite - 17 tlačítek bude stačit

Jakub Osička

Jakub Osička

29. 3. 2020 21:18

Recenzujeme myš, která splní přání hráčům MMORPG a MOBA her.

Reklama

Není vždy hlavní výsadou herní myši jen precizní snímač detailně přenášející váš pohyb ruky na obrazovku vašeho počítače. Jste-li vášnivým hráčem MOBA her, milovníkem všemožných komplexních RPG nebo tvůrcem, který má při práci rád svá makra "po ruce", určitě by vám neměla uniknout nedávno představená myš Corsair Scimitar RGB Elite.

 

Recenze: Corsair Scimitar RGB Elite - 17 tlačítek bude stačit

 

Herní myš s dvanácti tlačítky pod palcem

Corsair zkrátka přichází s myší, která je na první pohled určena výše uvedeným skupinám uživatelů díky obrovské sadě dobře dostupných bočních tlačítek. Díky tomu je poměrně robustní a v dlani se rozhodně neztratí. Rozměry činí 12 x 7,8 x 4,2 cm a váha plnějších 122 g. Myš má matné plastové provedení s příjemným finišem. Veškeré hrany dobře lícují a vše působí bytelným dojmem. 

Levou stranu ohraničuje zdrsněný panel pro lepší úchop, který je mírně ergonomicky tvarovaný. Pravá strana je základnou "Key Slider" pro celkem 12 tlačítek s elektromechanickými spínači, která jsou plně programovatelná a podsvícená. Proč Slider? Protože si jej můžete mechanicky jedním šroubkem posunout tak, aby vám pozice tlačítek přesně vyhovovaly.

 

Recenze: Corsair Scimitar RGB Elite - 17 tlačítek bude stačit

 

Dva sloupce mají taktéž zdrsněný povrch a zbývající dva naopak zcela hladký. To dobře pomáhá při orientaci, takže si poměrně snadno zvyknete mačkat tlačítka docela přesně. Když k tomu přičteme ještě klasická tlačítka umístěná na horní straně, skončíme u téměř neuvěřitelného čísla 17.

Nekompromisní výbava

Je pořeba zmínit, že model není příliš vhodný pro jiné úchopy než palm grip, tedy obejmutí myši celou dlaní. Je tomu tak ze zřejmého důvodu - manupulace s myší například jen pomocí prstů (finger-tip grip) není úplně ideální, protože se budete na straně vždy opírat o některá z tlačítek. Pro mě osobně to byla na začátku menší překážka, ale úchop je samozřejmě zcela individuální.

 

Recenze: Corsair Scimitar RGB Elite - 17 tlačítek bude stačit

 

Když jsem mluvil o tom, že nezáleží jen na precizním snímači, neznamenalo to, že byste o něj byli ochuzeni. Corsair do modelu osadil specifický optický senzor výrobce PixArt PMW 3391, který nabízí nastavení citlivosti DPI na škále 100 - 18.000. Podařilo se mi dohledat komplexní testy, které vykazují velmi nízkou míru zkreslení trajektorie. Běžné používání mě v tomto utvrdilo.

Intuitivní software a bohaté podsvícení

Pro fajnšmekry nechybí rovnou čtyři zóny individuálně přizpůsobitelných RGB efektů podsvícení. Vybrat si můžete prostřednictvím aplikace iCUE ze všemožných variací barev a animací. Software je velmi intuitivní a kromě podsvícení vám umožní jednoduše nastavit DPI s přesností na jednotky nebo dokonce softwarově kalibrovat povrch. Editor funkcí tlačítek je za mě super - můžete jednoduše nastavovat jednotlivá makra, nastavovat odpočítávání včetně přehrávání zvuků nebo zkrátka využívat klasické funkce pro multimédia, respektive jejich ovládání, spouštění základních aplikací a podobně.

 

Recenze: Corsair Scimitar RGB Elite - 17 tlačítek bude stačit

 

Shrnutí

Corsair Scimitar RGB ELITE je skutečně povedeným kouskem, který si však najde pouze svou vlastní skupinku uživatelů. Nepochybně jde o velmi komplexně vybavenou myš, která nabídne kvalitní konstrukci, přesný senzor a především obrovskou užitnou hodnotu vyplývající ze 17 programovatelných tlačítek. Hráči FPS her se asi porozhlédnou jinde. Stejně tak i ti, kteří rádi s myší manipulují jen v sevření prstů, ale pro vášnivé MOBA a RPG fandy je Scimitar perfektním žezlem, které mohou v ruce při hraní třímat. Myš je dle mého názoru naceněna adekvátně v době psaní recenze na 2.290 Kč.

  • Customizovatelný slider s 12 tlačítky
  • Robustní konstrukce
  • Přesný senzor
  • Komplexní tvorba maker a programování tlačítek
  • Není příliš vhodná pro jiný úchop než palm-grip
  • Převážně pro užší skupinu uživatelů

{control gallery}

 


Hardware a periferie testujeme na naší grunexácké testovací sestavě:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama