Recenze: Genesis Helium 700BT - Cenově výhodné 2.1 repro s extra funkcionalitou
Technologie Článek Recenze: Genesis Helium 700BT - Cenově výhodné 2.1 repro s extra funkcionalitou

Recenze: Genesis Helium 700BT - Cenově výhodné 2.1 repro s extra funkcionalitou

Filip Němeček

Filip Němeček

15. 1. 2019 17:40

Všestrannost díky Bluetooth.

Reklama

Tato 2.1 repro soustava od výrobce, který se zaměřuje hlavně na příznivou cenu, vypadá na první pohled celkem obyčejně. Zkrátka jako výkonné repro určené pro herní PC nebo konzoli. Výrobci Genesis ale tato klasická funkcionalita nestačila a rozhodl se nabídnout několik vychytávek. Právě kvůli těm jsem se na testování těšil.

Jedna z nich se jmenuje Bluetooth. Stačí přepnout režim buď pomocí tlačítka na subwooferu nebo na dálkovém ovládání a rázem můžete do soustavy pustit bezdrátově zvuk snad z každého zařízení. Na hudbu jsem si tuto možnost dost oblíbil a často využíval.

Reproduktory totiž hrají možná až překvapivě dobře, vzhledem k cenovce a množství funkcionality. Nejsem audiofil a většinou se ani na poslech hudby 100% nesoustředím, protože dělám něco dalšího. Každopádně jsem byl velmi spokojen, zvuk možná není tak čistý, ale zato basy a výšky jsou náležitě znát. Navíc si můžete na 7stupňové škále snadno upravit jejich intenzitu.

Recenze: Genesis Helium 700BT - Cenově výhodné 2.1 repro s extra funkcionalitou

Ve hrách je potom výkonný subwoofer dost cítit a výbuchy v Battlefield V byly slyšet pěkně zostra. Pořád ale radši hraju s headsetem, aby válečnou vřavu nemusel nechtěně poslouchat někdo další a navíc se lépe lokalizují nepřátelé podle zvuku kroků.

Mimo tradičního připojení pomocí kabelu a Bluetooth můžete ještě do postranních portů strčit USB flashdisk nebo paměťovou kartu typu SD a přehrávat hudbu tímto způsobem. Je to spíše nouzové řešení či pro velmi specifické použití, jelikož nemáte možnost, jak si rozumně vybrat, co za hudbu zrovna přehrát. Každopádně je fajn, že máme možnost.

Recenze: Genesis Helium 700BT - Cenově výhodné 2.1 repro s extra funkcionalitou

Samotný design Helium 700BT se mi poměrně líbí, byť bych možná ubral lesklých černých prvků. Výrobce to s herním designem nepřehnal a evokuje ho maximálně decentní červené podsvícení na subwooferu. Displej je dost velký, takže i z dálky lze vidět, na jakém režimu je soustava nastavena, to samé platí o hlasitosti. Naopak čtveřice tlačítek na subwooferu je viditelná velmi špatně a třeba mírné podsvícení by neuškodilo. Na druhou stranu je buď nebudete díky ovladači skoro používat nebo se je naučíte nazpaměť.

Dálkový ovladač umožňuje snadno přepínat režimy (Bluetooth, kabel, USB..), nabízí také rychlé vypnutí zvuku či extra funkce při použití přes Bluetooth, jako je pauznutí hudby či přeskočení songu.

{control gallery}

Celkově se mi Genesis Helium 700BT dost líbí. Jednak hraje vzhledem k cenovce velmi slušně a navíc nabízí spoustu extra drobností. Tou nejlepší je z mého pohledu Bluetooth, který z Helium 700BT dělá univerzální doplněk. Dalším bonusem je cenovka, Helium 700BT se dá koupit už zhruba za 1600 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama