Recenze: Genesis Oxygen 400 - levná herní sluchátka se skvělým mikrofonem
Recenze Hardware Článek Recenze: Genesis Oxygen 400 - levná herní sluchátka se skvělým mikrofonem

Recenze: Genesis Oxygen 400 - levná herní sluchátka se skvělým mikrofonem

David Jiránek

David Jiránek

1. 4. 2020 17:41

Pokud na cestách rádi hrajete nebo si povídáte online, můžou sluchátka Oxygen 400 zaujmout.

Reklama

Sluchátka Genesis Oxygen 400 jsme si do recenze vybrali, protože se dle výrobce má jednat o levné herní špunty s dedikovaným mikrofonem. Za cenovku 359 korun může jít o alternativu k náhlavním sluchátkům. Špunty se vejdou do kapsy a tyto navíc nabídnou oddělitelný mikrofon. Jak si tedy model Oxygen 400 obstál?

Bohaté příslušenství

Hned v balení na vás čeká příjemné překvapení. Výrobce dodává ke sluchátkám několik různých velikostí špuntů. To není až tak výjimečné. Minimálně 3 velikosti nalezneme u většiny špuntových sluchátek. Zde jsou k dipozici rovnou 4 velikosti v černém provedení doplněné o červenou variantu. V praxi to znamená, že při ztrátě jednoho druhu špuntů si prostě můžete vzít ty samé v jiné barvě.

 

Recenze: Genesis Oxygen 400 - levná herní sluchátka se skvělým mikrofonem

 

Aby sluchátka dobře držela, nachází se na nich také „earhooks“. Jde o malé výčnělky, které se zachytí o ucho. Ačkoliv v balení naleznete pouze jednu velikost, můžete opět volit mezi černou a červenou variantou. Díky těmto kombinacím si lze vzhled sluchátek lehce upravit a nemusíte se bát při ztrátě ať už earhooků, tak samotných špuntů.

 

Recenze: Genesis Oxygen 400 - levná herní sluchátka se skvělým mikrofonem

 

Jeden pár černých špuntů a earhooks je na sluchátkách.

V balení pak ještě naleznete sáček, ve kterém můžete sluchátka skladovat a dedikovaný mikrofon. K tomu se dostaneme později.

Provedení

Samotné provedení sluchátek na tom vzhledem k ceně není vůbec špatně. Ovšem výrobce občas některé drobnosti nedomyslel. Sluchátka se připojují přes klasický 3,5mm jack. Konektor je dělaný do úhlu 45° a nepřišlo mi, že by toto provedení mělo nějaký hlubší smysl než rovný konektor, či zahnutý do pravého úhlu. Černý kabel sice není plochý, ani nemá žádné speciální úpravu, naštěstí je ale dost tlustý na to, aby držel tvar a nezamotával se.

 

Recenze: Genesis Oxygen 400 - levná herní sluchátka se skvělým mikrofonem

 

U levého sluchátka je pak na kabelu menší ostrůvek s ovládání. Na něm nalezneme tlačítko pro pozastavení a puštění hudby a posuvník se zvukem. Právě posuvník působí zvláštně. Nespolupracuje totiž s hlasitostí vstupního zařízení (např. mobilu). Pokud si pouštíte písničky, musíte si nastavit vysokou hlasitost v mobilu a pak posuvník dát doprostřed. Jedině tak lze regulovat hlasitost oběma směry. Jinými slovy lze hlasitost pouze snižovat z té, kterou máte nastavenou na mobilu.

Samotná sluchátka jsou pak vzhledově celkem nudná na to, že jde o herní model. Plastové a celkem rozměrné černé tělo, zdobí jen malé rudé logo Genesis. Jedinou možností, jak zvýraznit vzhled, je výměna špuntů a earhooks za červenou variantu.

Těla jednotlivých sluchátek jsou pak až moc velká na to, abyste je mohly používat při spaní, pokud rádi ležíte na boku. Genesis však nejspíše musel sáhnout k většímu tělu špuntů kvůli možnosti připojení dedikované mikrofonu.

K poslechu hudby se nehodí, ale mikrofon září

Začneme u toho špatného. Co se hudby týče, sluchátka hrají podprůměrně. Pokud chcete poslouchat jen hudbu, či se dívat na videa, poslouží vám základní od výrobce mobilu stejně dobře. Zvuk působí až mdle a prakticky bez bas. Jedná se však o herní sluchátka, takže priority jsou jinde. U her to tak špatné nebylo. Například poslouchání kroku ve střílečkách a rozeznání směru střelby je jen o zvyku.

Hlavní roli tu však hraje mikrofon, který lze připojit do levého sluchátka přes 3,5mm jack. Použít tak můžete i svůj.

 

Recenze: Genesis Oxygen 400 - levná herní sluchátka se skvělým mikrofonem

 

Mikrofon byl příjemné překvapení. Porovnali jsme ho i proti dražším alternativám a obstál výborně. Hlas byl jasný a čistý, okolní ruch byl pak obstojně filtrován.

Mikrofon je tak vhodný ke komunikaci při mobilním hraní. Ideální například pro PUBG Mobile a podobné hry. Zároveň si díky samotnému konceptu sluchátek můžete špunty vzít s sebou i s mikrofonem a při vycházce z karantény si povídat přes Discord, TeamSpeak a podobné služby.

Jedinou vadou na kráse je občasná ozvěna pokud s někým mluvíte. Stávalo se to jen občas a jde hlavně o vychytání aktivace mikrofonu. Například puštěná hudba ve sluchátkách nebyla mikrofonem vůbec brána. Díky špuntům a earhooks navíc ani těžší sluchátko s připojeným mikrofonem nepadá.

Na hraní a komunikaci skvělý

Herní sluchátka Genesis Oxygen 400 neoslní kvalitním zvukem, ani na první pohled zajímavým provedením. Excelují však při hraní a komunikaci se spoluhráči. V uších drží dobře a jsou pohodlná i při delším hraní. Mikrofon se dá porovnávat s o řád dražšími modely a díky tomu se hodí i na delší volání při cestách. Nemusíte kvůli tomu brát klasická velká sluchátka. Škoda podprůměrného zvukového podání, jinak by se sluchátka Genesis Oxygen 400 s cenovkou 359 Kč na czc.cz dala doporučit mnohem širší skupině lidí, než jen vášnivým hráčům.

  • 4 velikosti špuntů ve 2 různých barvách
  • Pohodlné a sedí dobře v uších
  • Nízká cena
  • Skvělý mikrofon
  • Ovládání hlasitosti přes posuvník
  • Podprůměrný zvuk
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama