Recenze: Genesis Seaborg 350 - levný herní volant se vším potřebným
Recenze Hardware Článek Recenze: Genesis Seaborg 350 - levný herní volant se vším potřebným

Recenze: Genesis Seaborg 350 - levný herní volant se vším potřebným

Jakub Osička

Jakub Osička

21. 5. 2020 15:40 1

Užít si závodní hry v realističtějším podání není nedosažitelné. Recenzujeme herní volant od Genesis.

Reklama

Fanoušci burácejících motorů a rychlosti nepochybně ještě zdaleka nevymřeli a my se dnes po delší době máme možnost opět vrátit do virtuálního světa, který čpí naftou a spálenými pneumatikami. Recenzujeme totiž nový herní volant Genesis Seaborg 350.

 

Recenze: Genesis Seaborg 350 - levný herní volant se vším potřebným

 

Sedejte za volant

Závodní hry jsou svým způsobem hodně specifický segment a neméně to platí o volantech jako speciálních herních periferiích. Přesto je nadšenci preferují kvůli realističtějšímu zážitku. Na trhu je dnes mnoho modelů od těch levnějších až po ty nejdražší s propracovanou haptickou odezvou, realistickým systémem manuálního řazení a dalšími vychytávkami.

Genesis uvádí svůj Seaborg 350 nejen jako ryze počítačovou periferii. Kompatibilní je se všemi hlavními konzolemi, které si vybavíte, a právě to je jeho největší předností. Nechybí podpora pro použití s PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360 a také Nintendo Switch. Součástí volantu je i řadicí páka a separátně ho doplňují i pedály. Designově tentokrát nezůstává u klasické kombinace červené a černé, kterou bychom u Genesis možná očekávali – tentokrát došlo na modrou a černou.

 

Recenze: Genesis Seaborg 350 - levný herní volant se vším potřebným

 

Vše potřebné bez pozlátek

Hned na první pohled je jasné, že nejde o žádný exkluzivní produkt, nicméně zpracování samotného volantu se základnou a řadicí pákou je docela solidní. Přestože jsou části výhradně plastové, černé okraje jsou pogumované a volant vám tak v dlaních nebude klouzat. Základna je bytelná, její horní oblá stěna je vyzdobena tmavým vzorem s logem výrobce a na dolní straně nechybí gumové úchyty pro ukotvení na stůl. Pokud by vám ale nestačili, v balení najdete i sestavu na kompletní ukotvení k hraně stolu. Sám jsem si ale bohatě vystačil jen s gumovými přísavkami - drží opravdu dobře na většině povrchů. Vlastně není úplně snadné volant ze stolu odlepit. Rozsah protáčení je až 180 stupňů.

 

Recenze: Genesis Seaborg 350 - levný herní volant se vším potřebným

 

Naopak přiložené pedály, které se drátově připojují přímo k volantu, bohužel vypadají o poznání "levněji" a použité plasty ve mně rozhodně nevyvolávají dojem velké důvěry v jejich kvalitu. Odpor pedálů mi ale přijde adekvátní a používání je docela komfortní. Převážně jsem je zkoušel na koberci, kde zůstaly pevně na místě, ale oproti volantu je drží pouze pětice zdrsněných gumových nožiček. Používání řadicí páky provází cvakání indikující každé zařazení rychlosti. Její umístění mi vyhovovalo bez větších výhrad. Případně ale můžete využívat i tlačítka ve formě křidýlek za volantem.

Obrovská variabilita použití jako nejsilnější zbraň

Celkem se na volantu nachází dohromady patnáct tlačítek, které využijete k ovládání vašich závodních her. Sám jsem jako první vyzkoušel osvědčenou klasiku DiRT 3. Hra volant rozpoznala naprosto bez problémů a jediné, co bylo potřeba nastavit, bylo manuální řazení - samozřejmě z pochopitelných důvodů. Citlivost je naprosto adekvátní už v základu, ale pomocí kombinací (které najdete v manuálu) ji můžete samozřejmě měnit. Nechybí ani vibrační motorky, které vám umocní zážitek ze řízení své virtuální káry. Ze hry jsem měl opravdu dobrý pocit. I řadicí páka je slušně zpracovaná, má příjemnou povrchovou úpravu a při zařazení rychlosti vydává klikací zvuk, který může být trochu nepříjemný, ale na druhou stranu jasně identifikuje její použití.

 

Recenze: Genesis Seaborg 350 - levný herní volant se vším potřebným

 

Velkým plusem je možnost připojení volantu ke konzolím s propojením s klasickým ovladačem (přes speciální port na zadní straně), díky kterému potom Seaborg 350 přebírá klasické ovládací prvky a tváří se vlastně jako obyčejný gamepad. Díky tomu si s ním můžete jednoduše zahrát i tituly, které by jinak neměli implementovanou nativní podporu volantu. Právě to je obrovským esem v rukávu a Genesis Seaborg 350 se díky tomu stává naprosto univerzálním zařízením.

 

Recenze: Genesis Seaborg 350 - levný herní volant se vším potřebným

 

Shrnutí

Volant Genesis Seaborg 350 je podle mého názoru naprosto skvělým volantem, pokud sami ještě nevíte, jak moc vážně to se závodními hrami budete v budoucnu myslet. Pořizovací cena je skutečně nízká - stačit vám bude v době psaní recenze 1.599 Kč na CZC.cz - ale přidaná hodnota ve formě opravdu maximální kompatibility napříč zařízeními za to stojí. Jistě - jsou zde věci, na kterých se šetřilo - například zmíněná konstrukce pedálů, ale při celkovém zhodnocení musím konstatovat, že jde o opravdu zajímavý produkt, který vás do světa virtuálních závodů může uvést a možná už vaším průvodcem zůstane na hodně dlouhou dobu. Nechybí mu totiž nic podstatného.

 

Recenze: Genesis Seaborg 350 - levný herní volant se vším potřebným

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama