Recenze: Genesis Xenon 750 - myš, která se vám přizpůsobí
Technologie Článek Recenze: Genesis Xenon 750 - myš, která se vám přizpůsobí

Recenze: Genesis Xenon 750 - myš, která se vám přizpůsobí

Jakub Osička

Jakub Osička

3. 8. 2018 13:28

V dnešní recenzi se podíváme na hlodavce značky Genesis, který zaujme hlavně přizpůsobitelným tvarem.

Reklama

V dnešní recenzi se podíváme na hlodavce, který nese značku Genesis. Pokud hledáte myš, která je díky své konstrukci velmi univerzální a nechcete do ní investovat příliš mnoho, možná jste narazili na správný model.

Vše v jednom

Genesis Xenon 750 je jedním z předních modelů poměrně rozsáhlého portfolia této značky. Za poměrně příznivou cenu toho nabídne opravdu docela dost. Relativně slušný senzor PMW 3330 od Pixartu, který spadá někam do střední třídy, můžete nastavit na snímání v rozlišení od 100 do 10200 DPI, přičemž nastavení funguje skokově po 100 DPI. Nechybí konfigurovatelné RGB podsvícení s poměrně slušnou škálou možných nastavení ve speciálním softwaru, ale nejvíce zaujme především výměnnými magnetickými bočnicemi, díky kterým si můžete upravit obě strany myšy tak, aby vám do dlaně či prstů padla co nejlépe. Řešení je to opravdu šikovné a jednoduché - stačí vycvaknout původní plastový panel a nasadit nový. Osobně mi nejvíce vyhovovala základní konfigurace ale především pravá strana s opěrkou pro prsteníček může spoustě uživatelů vyhovovat.

Recenze: Genesis Xenon 750 - myš, která se vám přizpůsobí

Rozměry a hmotnost

Xenon 750 je při prvním sevření v ruce opravdu velmi lehký, přestože reálně váží 92 gramů, což je téměř totožná hmotnost s mojí běžně používanou SteelSeries Rival 310. Možná tím zbytečně působí i trochu levnějším dojmem, ale reálně je příčina hlavně v jejím vyšším profilu. Rozměry jsou 12,4 x 7,3 x 4,3 cm s tím, že levá strana je oproti pravé mírně zvýšená.

Obecně lze tedy říct, že myš není ani velká ani malá - zkrátka takový klasický průměr. Vzhledem k možnosti upravit si její bočnice si zcela nepochybně najdete konfigurace, které vám budou vyhovovat pro finger-tip grip i palm grip. Svým tvarem pravděpodobně nebude myš vhodná pro leváky. Kabel je opletený a měří 180 cm.

Recenze: Genesis Xenon 750 - myš, která se vám přizpůsobí

Výbava

Výměnné kryty jsou sice skvělý bonus, ale nemůžou zachránit všechno. Někomu by možná mohl vadit menší počet tlačítek. Kromě klasických dvou hlavních a kolečka tady máme uprostřed dvě drobná doplňková, která slouží primárně k přepínání DPI za běhu a dále hlavně dvě bonusová na levé straně. Bohužel na pravou stranu už nedošlo, takže se budete muset spokojit s tím, co je. Osazené spínače jsou značky Omron a slibují výdrž až 10 milionů kliknutí. Podsvícení myši je vedeno ve dvou liniích po stranách a svítí také kolečko myši a logo značky uprostřed dole. Kolečko a logo ale fungují autonomně a svou barvu znázorňují nastavení DPI (změnit ji ale také můžete zcela dle vašich přání). Boční linie potom nabídnou poměrně slušnou škálu různých nastavení animací. RGB trendy zkrátka člověk nezastaví.

Software

Softwarové řešení je jednoduché ale funkční. Umožní vám přizpůsobit si všechna tlačítka myši včetně nastavení maker. Největší část okna ale zabírá nastavení podsvícení a DPI. Nastavit můžete senzitivitu, rychlost scrollování, polling rate s maximální hodnotou 1000 Hz a samozřejmě již zmíněné světélkující animace a jejich rychlost. Aplikace je k dispozici na webu výrobce.

Recenze: Genesis Xenon 750 - myš, která se vám přizpůsobí

Shrnutí

Genesis Xenon 750 sice není na poli herních periferií příliš výrazným hráčem, ale nabídne víceméně vše, co byste od běžné gamingové myši čekali. Velkým plusem je především možnost obměňování bočnic pro různé tvary, ale obecně padne do ruky velmi dobře a nechybí klasická výbava relativně slušnými spínači, lehká konstrukce, jednoduchý a funkční software a snadné nastavení DPI. Zakoupit ji můžete za cenu kolem 900,- Kč, což je v poměru k výše uvedeným vlastnostem velmi slušná cena.

  • Vyměnitelné magnetické bočnice
  • Poměr ceny a výbavy
  • Jednoduchý a funkční software
  • Solidní spínače a senzor
  • Chybí tlačítka na pravé straně
  • Vzhledem k hmotnosti a výšce profilu působí trochu levnějším dojmem

Recenze: Genesis Xenon 750 - myš, která se vám přizpůsobí

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama