Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333
Recenze Hardware Článek Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

David Jiránek

David Jiránek

28. 4. 2021 20:18

Jak se povedly produkty s prvky League of Legends kapely K/DA?

Reklama

Spojení herních periferií s konkrétním titulem není zrovna jednoduché. Přenést osobnost a atmosféru titulu na fyzicky malé části periferií je složité a cílem pak představuje relativně úzká skupina lidí. O to lépe pak působí pokus Logitechu. Ten si vybral hudební skupinu K/DA ze světa League of Legends. Víceméně tedy míří na fanoušky hry, ale specificky na zainteresované jedince, kteří se zajímají i o hudební tvorbu spojenou s oblíbeným MOBA titulem. A tento risk vyšel hned na několika frontách.

Portfolio Logitech K/DA se skládá z mechanické herní klávesnice G PRO K/DA, myší G502 Hero a G305 Lightspeed, podložky G840, headsetu G733 Lightspeed a nových špuntových sluchátek G333. Všechny produkty si teď postupně projdeme, číselné hodnocení si ale odnesou pouze sluchátka G333, jelikož jde o zcela nový model.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 


Klávesnice G PRO K/DA a podložka G840

Logitech nabízí celkem velkou řadu klávesnic, ale žádnou nelze přímo označit za vlajkovou loď výrobce. Nalezneme zde totiž řadu G815 a G915 s nízkým profilem, oblíbené G513 a G613 a nakonec také G PRO. Tuto klávesnici nejspíše naleznete pod rukami profesionálních hráčů, přitom nejde o nejdražší model.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Klávesnice G Pro vynikne u náročnějších hráčů. Nabízí totiž standardní rozložení kláves bez numerického bloku i standardně vysoké GX spínače. Ty si ale zaslouží výtku. K/DA verze dostala pouze switche GX Brown, tedy tactile variantu. Pokud chcete lineární, nebo clicky, musíte sáhnout po klasické černé variantě bez K/DA doplňků. Jinak jsou switche kvalitní, odezva je rychlá a při hraní i psaní se dá na jejich zpětnou vazbu rychle zvyknout.

Volba klávesnice je tedy zcela na místě. Vzhled kapely K/DA vytváří kombinace černé a bílé barvy s tenkými pruhy, jež navozují iluzi střepů. Tento design lahodí oku a milovníci League of Legends okamžitě dané prvky ve vzoru skupiny rozeznají. Přesto není provedení zcela dokonalé. Logo K/DA je nalepené a při častém přenášení by se mohl nápis odlepit. Roh klávesnice, který je jinak krásně vyvedený v lesklé bílé, byl již při vybalení odřen. Celkově všechny rohy působí, že po delší době dojde k odření barvy, což u bílé půjde velmi znát. Je to maličkost a k podobnému jevu by došlo prakticky u každé klávesnice. Jenže K/DA verzi si pořídíte i kvůli vzhledu, a proto je důležité na to poukázat.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Jinak patří G Pro K/DA mezi nejlepší klávesnice na trhu. Nechybí přehledné RGB podsvícení, dvě velikosti výklopných nožiček, odpojitelný pletený USB kabel a příjemný povrch tlačítek. Bohužel žádný prvek nevyčnívá velkou mírou nad konkurenci a K/DA provedení není bezchybné. Tyto maličkosti dělí klávesnici od perfektního hodnocení. Jinak ji lze s přehledem doporučit. Pokud oželíte K/DA estetiku, můžete si i vybrat spínače.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Své herní doupě můžete ozvláštnit také podložkou G804 XL. Jde o kvalitní látkovou podložku o rozměrech 900 x 400 mm s protiskluzovou základnou. Kromě vzhledu se tato K/DA varianta ničím neliší. Cena rovněž zůstala totožná. Pokud vám tedy rozměr i látkové provedení vyhovuje a jste fanoušky K/DA, rozhodně můžete po této speciální variantě sáhnout. Jediným negativním bodem může být viditelné ošoupání, které v případě černé varianty není tak markantní. Za dobu testování se ale opotřebení nijak neprojevilo.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Sluchátka G733 Lightspeed

Druhý důležitý bod celého portfolia představují náhlavní sluchátka G733 Lightspeed. Také zde měl Logitech možnost výběru a lze polemizovat, zda by nebylo lepší sáhnout po modelu G PRO X (Wireless). Na druhou stranu novější G733 budou více vyhovovat nenáročnějším hráčům, ačkoliv je cenovka velmi podobná.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

G733 působí hodně vzdušným dojmem. Může za to nejen nízká hmotnost 278 gramů, ale i vzdušné provedení. Hlavový most výrobce rozdělil na dvě úzké části, pod kterými nalezneme pružnou látku v K/DA stylu. Její délka se dá manuálně upravit a sluchátka tak sednou na větší i menší hlavu. Jediný problém v tomto řešení vidím v případě, pokud se střídáte v používání s člověkem, který vyžaduje jinou velikost popruhu. Úprava hlavového mostu totiž v tomto případě bude otravná. Vyvažuje to ovšem pohodlí. Sluchátka nikde netlačí, jelikož je látkový popruh podepírá v celé délce. V kombinaci s nízkou hmotností jde o jedny z nejpohodlnějších modelů. Samotné náušníky jsou oválné a obklopí i větší uši. Na druhou stranu menší přítlak a několik děr za sluchátkem v prostoru u spoje s hlavovým mostem znamená horší odhlučnění. Hlasitější zvuk je slyšet v okolí, což může spoluhráčovi sedícímu opodál vadit.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

K/DA verze se kromě modro černého hlavového mostu vyznačuje stříbrným nápisem kapely a bílým vzhledem celých sluchátek (až na náušníky). Z přední strany nalezneme RGB podsvícení a odpojitelný mikrofon. Opět až na K/DA nápis, který by nemusel dlouhodobě vydržet, nelze K/DA vzhledu co vytknout. Působí originálně a vkusně.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Obecné vlastnosti G733 jsou lehce rozpačité. Za čtyři tisíce dostanete sluchátka, která podávají trochu horší zvuk než G Pro X za stejnou cenu. Zejména kvůli horší izolaci okolí. Výdrž byla také kratší. Headset hlásil vybitou baterii po jednom delším dni. Slibovaných 29 hodin na baterii je optimistických a lze jich dosáhnout pouze s vypnutým RGB podsvícením. Pokud si ale kupujete verzi K/DA, jistě vám na vzhledu, a tedy i RGB záleží. V tom případě delší herní štaci bez nabíječky zvládnete, v noci ale sáhnete po USB-C kabelu. Dosah i mikrofon patří mezi lepší průměr.

Celkově tak G733 Lightspeed K/DA patří mezi velmi pohodlná a stylová sluchátka, která potěší každého hráče. Zvuková stránka patří v dané kategorii k lehkému průměru, zejména kvůli horší izolaci a baterie se zapnutým RGB vydrží maximálně jeden den.

Myši G305 Lightspeed a G502 Hero

U myší se zastavíme jen na chvíli. Logitech G502 Hero jistě znáte. Jedná se o velmi populární všestrannou myš. Její K/DA Varianta se liší pouze vzhledem. Matné černé plastové části střídá bílá, u tlačítek pak již známý vzor včetně K/DA loga. Velice efektní jsou zejména světle modrá tlačítka na vrchu a po straně myši. Jde o esteticky velmi dobré provedení. Myš by se dalo doporučit, pokud by ale v základní černé variantě nestála dvojnásobek.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Obyčejná verze G502 Hero je totiž velmi často ve slevě a v klidu jí seženete i za poloviční cenu. Příplatek za bílou K/DA variantu se šplhá do výše i přes tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se bílá myš navíc rychleji ušpiní a vy tak budete muset velmi často povrch čistit, nejde o ideální volbu.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Přesně proto dává Logitech G305 mnohem větší smysl. Ano, stojí stejně, jako G502 ve slevě, ale jde o bezdrátovou myš s Lightspeed technologií. K/DA varianta stojí jen o stovku více, než obyčejná bílá či černá verze. Nabídne přitom originální dvoubarevný vzhled tlačítek. Výsledná situace je celkem divná. G305 K/DA se řadí mezi výhodnější koupě oproti G502 v League of Legends variantě. Pokud vám ale na vzhledu nezáleží a spokojíte se s černým drátovým modelem, pak G502 nabídne o dost více muziky za stejné peníze. Výběr je na vás.

Sluchátka Logitech G333

To nejlepší na konec. Špuntová sluchátka Logitech G333 jsou jediným zbrusu novým produktem, který si zde ukážeme. Zároveň jde o nejpovedenější produkt z celé série. Sluchátka G333 nabídnou velice líbivou kovovou konstrukci, která působí originálním a zároveň decentním dojmem. Celkem 1,2 metru dlouhý plochý kabel je lehký a nezamotává se. Bílé provedení navíc evokuje v zástupu černé kabeláže svěžím dojmem. O připojení se stará 3,5mm combo jack a dodávaná redukce na USB-C. Díky této redukci sluchátka připojíte i k novějším mobilům. Kompatibilita je zajištěna i s konzolemi. Celé balení završují dvě náhradní velikosti modrých špuntů.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Jak ale sluchátka hrají? Na danou cenu velice dobře. Ačkoliv jde o herní model, netrpí G333 na přepálené basy. Zvuková stránka je vyvážená, působí kvalitním dojmem a na své si přijdou příznivci všech hudebních žánrů. Žádné výtky nemáme ani ke zvuku při hraní. Ať už zapnete jakoukoliv hru, sluchátka vždy podají velice dobrý výkon a brzdit vás nebudou.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Při poslechu hudby přijde vhod i trojice tlačítek v drobném panelu pod pravým sluchátkem. Ta jsou elegantně obarvena do černé a světlého odstínu modré. Z druhé strany pak nalezneme decentní K/DA nápis. Vytknout tak můžeme je malinko vyšší hmotnost způsobenou kovovou konstrukcí špuntů. Vzhledem k přibaleným variantám špuntů ale sednou všem do takové míry, že by vypadávání v důsledku vyšší gramáže nemělo hrozit.

Logitech G333 si odnesou jako jediné i číselné hodnocení. Jde totiž o jediný zcela nový produkt. Za cenu okolo 1 400 Kč dostanete velmi vydařené duo špuntů, u kterých nebudete litovat ani jediné koruny. Pokud hledáte drátová sluchátka, tak v dané kategorii nic lepšího neseženete. A to ani nemusíte být hráč a už vůbec fanoušek K/DA kapely. G333 totiž poslouží všem díky skvělým vlastnostem, zvukovému projevu a celkové kvalitě. Trefa do černého.

 

Recenze: Logitech K/DA sada v čele s novými sluchátky G333

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama