Recenze: MSI Immerse GH70 - mohutná zbraň pro hráče
Technologie Článek Recenze: MSI Immerse GH70 - mohutná zbraň pro hráče

Recenze: MSI Immerse GH70 - mohutná zbraň pro hráče

Jakub Osička

Jakub Osička

21. 3. 2018 04:28

V rámci seriálu věnujícímu se testování headsetů si tentokrát představíme headset MSI Immerse GH 70.

Reklama

V první recenzi spadající do našeho seriálu věnujícímu se primárně headsetům si představíme high-end z portfolia značky MSI. Seznamte se s robustními herními sluchátky MSI Immerse GH70. Zaujmou především svou mohutností a také přizpůsobitelným RGB podsvícením. Pojďmě se na ně podívat hezky zblízka.

Pořádný kus headsetu

Když jsem MSI Immerse GH70 poprvé vybalil, na první pohled mi bylo jasné, že tohle nebude žádné sluchátkové ořezávátko. Headset je opravdu robustní a musím konstatovat, že použité materiály působí velmi pevným a kvalitním dojmem. Hlavní kostru tvoří kovová oblá spojnice, pod níž se nachází měkký hlavový most potažený koženkou. Měniče jsou zahaleny rovněž do koženky, která překrývá měkké náušníky s možností snadného vytočení do pravého úhlu.

Recenze: MSI Immerse GH70 - mohutná zbraň pro hráče

Výrazný je také dvoumetrový pletený kabel s konektorem USB, na němž najdete také ovládací prvek umožňující nastavení hlasitosti, vypnutí a zapnutí mikrofonu a také aktivaci prostorového 7.1 zvuku. Celkově jsem ale ze sluchátek vzhledem k jejich velikosti a také pevnosti či přímo robustnosti materiálů neměl zcela pohodlný pocit. Časem si sice na poněkud těsnější konstrukci zvyknete, ale pořád se nezbavíte pocitu, že máte na hlavě docela slušnou zátež. Náušníky jsou ale pohodlné a uši vás z nich bolet jen tak nezačnou.

Zvukové podání

Pojďme ale přejít k tomu nejdůležitějšímu. Jak je na tom headset zvukově? Musím říct, že jsem trochu zklamaný. U headsetu podobné cenové kategorie bych čekal maličko čistější a přehlednější rozložení zvukového spektra. Přišlo mi, že se sluchátka opravdu snaží vyjít vstříc zejména hráčům pro zajištění snazší orientace v jejich oblíbených střílečkách a podobných titulech, kde je stěžejní orientace v prostoru a odhalování směru původu ruchů. Tady sluchátka opravdu fungují slušně. Ač jsem ze srdce zatvrzelým odpůrcem virtuálního 7.1 zvuku, musím konstatovat, že pro použití ve hrách smysl mít může.

Recenze: MSI Immerse GH70 - mohutná zbraň pro hráče

Nicméně na běžný poslech se tak trošku pozapomnělo a přišlo mi, žev rámci udávaného obrovsky rozsáhlého vykreslovaného spektra 20 Hz ~ 40 kHZ se ale vše od výšek po basy ztrácelo ve středové lince. Od sluchátek podobné cenové kategorie bych čekal lepší rozlišitelnost hudebního spektra tak, aby jednotlivé tóny nesplývaly dohromady. Na druhou stranu je potřeba říct, že by mohlo být určitě i hůře a nedá se říct, že by sluchátka byla vyloženě špatná. Pokud je ale budete pořizovat s tím, že budou používána z velké části na poslech hudby, nákup MSI Immerse GH 70 v takovém případě nemusí být v této cenové kategorii zrovna první volbou.

Software

K tomuto modelu si MSI připravilo dvě aplikace, které umožní sluchátka přizpůsobovat. Jednak je to MSI Mystic Light, jejíž příznačný název směřuje k ovládání podsvícení sluchátek, nastavování všemožných barevných efektů a animací, kterých ale v důsledku vlastně není zas tak moc. K dispozici by měla být i možnost synchronizace s dalšími produkty MSI, kterou jsem však neměl možnost vyzkoušet.

Recenze: MSI Immerse GH70 - mohutná zbraň pro hráče

Dalším softwarovým doplňkem je MSI Gaming Center, který přináší přeci jen trochu praktičtější využití. Nabídne opravdu slušnou škálu nastavení zvuku, což trochu mitiguje výše zmíněné slévání frekvenčního spektra dohromady. Když si s nastavením pohrajete, dostanete se na docela slušné zlepšení dojmu z přehrávaných skladeb.

Mikrofon

U hodnocení mikrofonů headsetů budu asi téměř v každé recenzi poměrně skeptický. Zkrátka pokud byste zatoužili vytvářet tvorbu, která vyžaduje dobrou kvalitu audio komentáře z vašich úst, málokterý headset nabídne kvalitu srovnatelnou s klasickými samostatnými mikrofony - navíc například v kombinaci s kvalitní nahrávací zvukovou kartou. MSI Immerse GH 70 zkrátka neoslní, ale nabídne slušný zatahovatelný mikrofon, který bohatě vystačí na běžnou komunikaci při hraní her, což bude nejspíš 99 % jeho využití ve většině případů.

Recenze: MSI Immerse GH70 - mohutná zbraň pro hráče

Shrnutí

MSI Immerse GH 70 zaujme především ryze hráčským designem, velmi kvalitní robustní konstrukcí a konfigurovatelností RGB podsvícení. Bude-li využíván primárně na hry, odvede vskutku dobrou práci. Na druhou stranu bych si za 3099 Kč (cena v době sepisování recenze) dokázal představit malinko lepší vykreslení zvuku a hlavně snazší rozlišitelnost basů a výšek od středového pásma. 

  • Kvalitní konstrukce
  • Prostorový zvuk
  • Možnosti nastavení
  • Design, RGB
  • Horší rozlišitelnost zvukového spektra při poslechu hudby
  • Vyšší cena
  • Pouze USB
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama