[Recenze] Nacon Asymmetric Wireless Controller
Technologie Článek [Recenze] Nacon Asymmetric Wireless Controller

[Recenze] Nacon Asymmetric Wireless Controller

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

31. 7. 2019 15:34

Další ovladač od značky Nacon prošel pod rukama kolegům z hrej.cz.

Reklama

Kromě gamepadu Revolution Unlimited Pro, který cílí spíše na náročnější hráče, nám společnost Nacon poslala také ovladač Asymmetric Wireless Controller, jenž je jeho pravým opakem a představuje v podstatě vstupní model. I tento licencovaný gamepad pro PS4 může představovat zajímavou volbu pro ty, jež nejsou z ergonomického hlediska spokojeni s klasickým DualShockem 4.

Střídmý vzhled

Jak už název napovídá, Asymmetric Wireless Controller taktéž připomíná spíše ovladač pro Xbox, především díky rozložení analogových páček. Neméně podstatnou změnou oproti DualShocku 4 je ale také podstatně robusnější tvar, jenž lépe sedí jedincům s velkými dlaněmi.

Na rozdíl od svého (podstatně dražšího) prémiového bratříčka působí Asymmetric Wireless Controller vedle klasického DualShocku tak trochu jako chudý příbuzný. Co se týče dílenského zpracování, je gamepad odolný a dobře provedený, povrch a prvky ale působí poněkud levně. Nepočítejte s pogumovanými madly, kompromisy se ale nevyhnuly ani vybavení, které by leckdo mohl považovat za zásadní. 

{control gallery}

Zásadní kompromisy

Rozloučit se tak musíte například se světelným pruhem či integrovaným repráčkem, což by nebyla zas taková tragédie, mnohem nepříjemnější je však absence pohybových senzorů. Je třeba počítat s tím, že hraní s PSVR tento ovladač zkrátka nezvládá, totéž ale platí pro jakékoli hry, které pohybové ovládání vyžadují, jako je třeba loňský Detroit: Become Human nebo Until Dawn. Co se týče tlačítek, naleznete zde vše, co na DualShocku 4, včetně dotykové plošky. Tlačítka jsou o něco větší, než je tomu u originálu, bumpery a triggery opět výrazně připomínají Xbox, což mi osobně příliš nevyhovuje, ale samozřejmě se jedná o záležitost vkusu.

Když už jsem zmínil poněkud obyčejnější design, nezle opomenout D-Pad, který rozhodně nedosahuje kvalit originálního DualShocku, ani vzoru v podobě Xbox One Controlleru. Je to další prvek, který až nepříjemně dává najevo, že máme co dočinění s levným vstupním gamepadem. Občas jsem měl při hraní také pocit podivně zpožděné odezvy, což je především v kompetitivních akcích značný problém. Na druhou stranu vás patrně potěší sedmihodinová výdrž baterie. Gamepad můžete využít i pro hraní na PC.

Nacon Asymmetric Wireless Controller se prodává za cenu kolem 1500 korun, což je zhruba o dvě stovky víc, než oficiální DualShock 4. Za sebe bych vám doporučil spíše pořízení originálního gamepadu od Sony, pokud vám ale více vyhovuje těžší a robusnější ovladač s layoutem analogů, jaký známe z Xboxu, a zároveň oželíte některé funkce, může vám tento ovladač docela dobře posloužit. Při testování jsem se nicméně nemohl zbavit dojmu, že se jedná o přesně ten druh gamepadu, který vám půjčí kamarád, když k němu přijdete na návštěvu. Znáte to...

Autor textu: Pavel Makal, hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama