Recenze: Niceboy ORYX K300X - povedená kompaktní klávesnice
Recenze Hardware Článek Recenze: Niceboy ORYX K300X - povedená kompaktní klávesnice

Recenze: Niceboy ORYX K300X - povedená kompaktní klávesnice

David Jiránek

David Jiránek

21. 3. 2020 16:46

Recenzovaná mechanická herní klávesnice nezabere místo na stole a hraje se na ní skvěle.

Reklama

Kompaktní herní klávesnice Niceboy ORYX K300X cílí na hráče, kteří potřebují co nejvíce prostoru pro pohyb myši nebo rádi cestují. Jedná se přitom o nejlevnější model výrobce, který disponuje mechanickými spínači. Nejen na ně s v naší recenzi zaměříme.

Malé rozměry a kvalitní provedení

Hned po vybalení vás zaujmou malé rozměry. Výrobce nejen, že odstranil numerický blok, ale navíc zajistil, že základna kopíruje rozvržení kláves. Minimalistické provedení má svá pozitiva. Konstrukce je pevná a klávesnice nezabírá při přesouvání mnoho místa. Lze jí tak doporučit nejen vášnivým hráčům, ale i těm občasným, kteří chtějí brát svoji klávesnici s sebou.

 

Recenze: Niceboy ORYX K300X - povedená kompaktní klávesnice

 

Zapomenuto přitom nebylo ani na mediální klávesy. Ty aktivujete kombinací klávesy FN a funkčních kláves v nejvyšším řádku. Tento kompromis oproti dedikovaným klávesám mi vůbec nevadil. Díky malým rozměrům lze na nejvyšší řádek F kláves snadno dosáhnout.

Rychle si zvyknete

Již po pár minutách psaní jsem se s ORYX K300X sžil. Rozložení kláves je standardní a nalezneme zde široký pravý shift a dvouřádkový enter. Kdo preferuje mít klávesnici pod větším úhlem, může využít výklopné nožičky. Ani tady model od Niceboy nezklamal.

Psaní na OUTEMU blue spínačích je sice hlasité, kvůli ikonickému cvakání, ale to je jejich podstata. Jinak mohu spínače jen chválit. Stisk je u všech kláves stejný a stabilizace mezerníku a dalších větších kláves rozhodně neudělala ostudu. Zde se méně známé spínače a kompletní provedení kláves vyrovnává dražší konkurenci.

 

Recenze: Niceboy ORYX K300X - povedená kompaktní klávesnice

 

Stvořená pro hraní

Kombinace spínačů a rozměrů je zde klíčová. Při hraní máte spoustu prostoru pro myš a nemusíte se bát díky bytelné konstrukci klávesnici rychle posunout po stole do ideální polohy. I další drobnosti hrají prim. Povrch kláves má lehkou strukturu, která zabraňuje sklouzávání prstů, což jsem ocenil při delším hraní.

Co se podsvícení týče, je zde trošku do počtu. Barevná variace je hezká, ale uživatel ji nemůže upravovat. Zvolit tak jde pouze mezi několika přednastavenými animacemi. Osobně jsem zůstal u režimu zapnutého, nebo vypnutého podsvícení.

 

Recenze: Niceboy ORYX K300X - povedená kompaktní klávesnice

 

Dojem skvělý

Klávesnice Niceboy ORYX K300X se na CZC.cz prodává za 999 Kč. Za tuto cenovku dostanete velmi kvalitně provedenou herní klávesnici, která je vhodná pro hraní i přenášení. Méně známé spínače OUTEMU blue odvádí hlasitou, ale skvělou práci. Třešničkou na dortu je skvěle zvládnuté rozložení kláves, kterému prakticky nic nechybí. Pokud přemýšlíte nad kompaktní herní klávesnicí, lze Niceboy ORYX K300X jasně doporučit.

  • Kvalitní provedení
  • Povedené OUTEMU blue spínače
  • Kompaktní rozměry při zachování normálního rozložení kláves
  • Nízká cena
  • Omezené nastavení podsvícení
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama