Recenze: NZXT Capsule - mikrofon pro streamery, tvůrce i hráče
Recenze Hardware Recenze Recenze: NZXT Capsule - mikrofon pro streamery, tvůrce i hráče

Recenze: NZXT Capsule - mikrofon pro streamery, tvůrce i hráče

Jakub Osička

Jakub Osička

27. 9. 2021 15:37

NZXT Capsule je plug and play mikrofon s USB-C rozhraním, který potvrzuje, že v jednoduchosti je síla.

Reklama

Streameři, hráči, hudebníci, zbytřete. V dnešní recenzi si představíme horkou novinku, která byla na trh uvedena pod fialovo-bílou vlajkou NZXT. Nový mikrofon NZXT Capsule má ambice nabídnout high-endový záznam zvuku pro všechnu tvůrčí činnost.

 

Recenze: NZXT Capsule - mikrofon pro streamery, tvůrce i hráče

 

Mikrofon pro hráče, streamery i další tvůrce

Pojďme si rovnou prohlédnout jeho konstrukci. Po vybalení z krabice vás rozhodně ohromí poměrně vysoká hmotnost, na které se ale podílí především kovový stojánek, do kterého je samotné tělo mikrofonu ukotveno. Nikoliv ale napevno – mikrofon můžete ze stojánku velmi snadno odepnout a prostřednictvím redukce jej připojit i k jiným typům základen či stojanů – zejména tzv. NZXT Boom Arm. K zakoupení je dostupná bílá i černá verze. My jsme měli možnost vyzkoušet první z nich.

 

Recenze: NZXT Capsule - mikrofon pro streamery, tvůrce i hráče

 

Na spodní straně tak kromě slotu na redukci základny najdete pouze jednoduchý konektor USB-C pro plug-and-play připojení a zároveň monitorovací 3,5“ jack pro připojení sluchátek či reproduktorů. Ovládací prvky najdete v přední části. Jedná se o dva rollery, z nichž horní nastavuje citlivost snímání (zmáčknutím umí také mikrofon zcela utlumit) a druhý hlasitost odposlechu. Charakteristika mikrofonu je nepřekvapivě kardioidní – tedy snímá především zvuk z přední části, a to ve frekvenčním pásmu 20 Hz – 20 kHz.

 

Recenze: NZXT Capsule - mikrofon pro streamery, tvůrce i hráče

 

Velmi solidní kvalita záznamu

Pojďme se věnovat ale tomu podstatnému, a tedy kvalitě záznamu. Mikrofon jako takový nevyžaduje žádný speciální software. Stačí vše připojit a pouze nastavit zařízení pro záznam zvuku. Aktuální aktivitu nebo utlumení mikrofonu signalizuje decentní podsvícený pruh, který lemuje spodní hranu těla.

 

Záznam je opravdu solidní, má sice malinko výraznější výšky oproti jiným modelům, které jsem měl možnost testovat, ale vše záleží také na nastaveném gainu. Obstojně snímá i akustické nástroje, mluvené slovo zvládá na výbornou. Neodpustím si porovnání třeba s modelem Wave od Corsairu, který je vlastně pravým opakem – nad rámec běžného zapojení využívá komplexního systémového ovladače, který vám umožňuje za pochodu mixovat různé zvukové kanály. NZXT zkrátka vsadilo na jednoduchost a rychlou funkčnost.

 

Recenze: NZXT Capsule - mikrofon pro streamery, tvůrce i hráče
NZXT Capsule

Verdikt

Záleží tedy i na vašich preferencích. Pokud vám vyhovuje přesně toto jednoduché řešení a mix si stejně budete tvořit až následně v k tomu určených nástrojích, NZXT Capsule zřejmě naplní veškeré požadavky, které od něj budete mít. Doporučená cena byla stanovena na 129,99 dolarů, což prostým přepočtem znamená přibližně 2.800 Kč. Přímo konkurencí tak zřejmě bude třeba HyperX QuadCast, který jako hlavní přednost nabídne více nahrávacích režimů, respektive směrových charakteristik. To samozřejmě může být poměrně silný argument pro jeho volbu, ale na druhou stranu pokud víte, že kardioidní charakteristika je přesně to, co potřebujete, NZXT Capsule je dobrou volbou. Pokud tedy nesměřujete k XLR připojení a před samotnou zvukovou kartou a profi mikrofonem upřednostníte all-in-one řešení.

Co se nám líbí a nelíbí?

Velmi solidní kvalita záznamu
Jednoduché použití
Robustní stojan
Bez komplexnějších funkcí
Jediný režim snímání
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama