Recenze: Patriot Viper V550 - symetrická myš střední třídy
Technologie Článek Recenze: Patriot Viper V550 - symetrická myš střední třídy

Recenze: Patriot Viper V550 - symetrická myš střední třídy

Jakub Osička

Jakub Osička

10. 5. 2019 13:57

Patriot uvádí pod svou značkou Viper Gaming novou myš V550. A my ji recenzujeme.

Reklama

Patriot uvádí pod svou značkou Viper Gaming novou myš, kterou řadí v rámci svého portfolia mezi zařízení pro pokročilejší hráče. Řeč je o symetrickém modelu Viper V550, který chce hráče zaujmout nejen svým pravidelným tvarem a univerzálností pro praváky i leváky, ale také slušným optickým senzorem a s ohledem na dnešní trend se neobejde ani bez vícezónového RGB podsvícení.

Rozměry a provedení

Myš si vysloužila poměrně standardní rozměry 12,5 x 6,7 x 3,8 cm a co se váhy týče, sedne lépe spíše těm, kteří mají rádi v ruce těžší kus železa. Nicméně 166 gramů není rozhodně nic extrémního. Opletený USB kabel je dlouhý 1,8 m.

Recenze: Patriot Viper V550 - symetrická myš střední třídy

Hned na první omak si uvědomíte, jak je tělo myši zeštíhlené směrem ke středu. Přestože je toto zúžení symetrické, mohlo by vám trochu vadit, pokud používáte k ovládání myši jen konečky prstů – prohnuté hrany k tomu nejsou ideální. Na druhou stranu pro palm grip je model jako stvořený.

Plastové plochy po stranách doplňují pogumované panely. Pod nimi najdete úzké podsvícené pruhy a naopak nad nimi zase dvě vystouplá plastová tlačítka na každé straně.

Recenze: Patriot Viper V550 - symetrická myš střední třídy

Na můj vkus by mohla mít i trochu těžší aktivační bod, ale asi si na ně zvyknete velmi rychle a nechtěnému zmáčknutí se naučíte předcházet.

Tlačítka a senzor

Kromě klasických tlačítek tady najdete ještě dvě uprostřed – jedno slouží k přepínání profilů DPI (s možností nastavení od 50 do 10 000) a druhé s nápisem „M“ k přepínání jednotlivých nastavených softwarových profilů čítajících definované funkce tlačítek a také podsvícení.

Recenze: Patriot Viper V550 - symetrická myš střední třídy

Viper V550 disponuje optickým senzorem PixArt 3325, který sice rozhodně není vlajkovou lodí tohoto výrobce, nicméně pokud s myší nehodláte pracovat extrémně rychlými pohyby, bude více než dostatečný.

Nativně podporuje 5 000 DPI – vyšší hodnoty pak už zajišťuje myš softwarově. Rating akcelerace je 20G. Obecně tak můžeme říct, že jde spíš o senzor nižší střední třídy.

Software a přizpůsobení

Samotný software je dostupný v českém jazyce, takže nastavení probíhá bezproblémově. Jak už bylo zmíněno – můžete přenastavovat funkce všech dostupných tlačítek kromě přepínače profilů. Využít můžete i implementovaného makro editoru pro složitější operace.

Recenze: Patriot Viper V550 - symetrická myš střední třídy

Nastavení RGB můžete provést rovněž v této speciálně vyhrazené aplikaci. Příliš mnoho efektů zde není – v podstatě si budete muset vystačit s barevnými wave efekty a statickými či dýchajícími barvami. I přes minimalistické provedení tak software obsáhne vše, co potřebujete k základnímu nastavení myši dle vašich představ.

Shrnutí

Myš Viper V550 nemíří do souboje s high-endovými konkurenty. Místo toho zřetelně zaujímá místo ve střední třídě. V podstatě nabídne všechny základní věci, které hráč od svého nástroje očekává – jednoduchý design, možnosti softwarového přizpůsobení včetně editoru maker a nezapomnělo se ani na RGB podsvícení.

Recenze: Patriot Viper V550 - symetrická myš střední třídy

I přes nižší třídu optického senzoru jistě poslouží více než uspokojivě. Zajímavější ale asi bude s ohledem na svůj tvar především pro uživatele, kteří myš ovládají celou dlaní. Pozitivem je symetrický tvar, takže ji klidně mohou zvážit i leváci.

Ve svém obchodě myš Patriot nabízí za 59,99 USD. U nás zatím ceny nebyly stanoveny.

  • Univerzální tvar pro leváky i praváky
  • Slušný software s komplexním nastavením
  • Profily, makro editor
  • Spíše průměrný senzor
  • Trochu těžší

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama