Recenze: SteelSeries Arctis Pro s GameDAC - nabušená audio výbava
Technologie Článek Recenze: SteelSeries Arctis Pro s GameDAC - nabušená audio výbava

Recenze: SteelSeries Arctis Pro s GameDAC - nabušená audio výbava

Filip Němeček

Filip Němeček

29. 12. 2018 13:26

Otestovali jsme sluchátka za zhruba 7 tisíc korun. Jak obstála?

Reklama

Při testování produktů, ale také, když si něco pořídím sám, se snažím při prvním rozbalení/zapnutí všímat si drobných detailů. Mám totiž za to, že se jedná o dobrý indikátor toho, jak si daný výrobce dal s produktem záležet. V tomto se mi strašně líbí Apple, ale zpět k recenzovanému headsetu od SteelSeries. V tomto případě mě nejvíce zaujalo první zapojení převodníku GameDAC, který je v této edici dodáván.

Na OLED displeji se totiž zobrazilo přátelské “Hi!” a následovala krátká a stručná prohlídka uživatelského rozhraní. Vše bylo intuitivní a já byl nadšený, že mě výrobce zrovna tímto stylem seznámil s možnostmi rychlého nastavení pomocí kombinace displej + nastavení hlasitosti a tlačítka zpět.

Samotné Arctis Pro se po stránce designu drží nastaveného směru původní Arctis řady a asi se ani nejde moc divit. SteelSeries si s Arctis vyhrálo, tak proč design nevyužít. Osobně mi headset padl na hlavu velmi dobře, zároveň jsem ale měl pocit, že na větší hlavu už by se dobře nevešel. Kromě “čelenkové” části pod mostem si totiž nic jiného nenastavíte.

Recenze: SteelSeries Arctis Pro s GameDAC - nabušená audio výbava

Náušníky jsou vyhotoveny z příjemného materiálu a dobře sedí. Neměl jsem s nimi problém ani při delším nošení, byla ale cítit větší váha headsetu kvůli kovovým prvkům. Levá mušle je vybavena nastavením hlasitosti pro případ, kdy se vám nechce sahat na GameDAC nebo lovit nastavení v systému. Více jsem ale ocenil snadno nahmatatelné tlačítko pro vypnutí mikrofonu. Mikrofon je navíc vybaven červenou diodou, která jasně indikuje, že je vypnutý. Světlo koutkem okna snadno vidíte a nemusíte se bát, že byste měli mikrofon zapnutý v nevhodnou chvíli. Pokud ho nepoužíváte delší dobu, tak ho stačí zasunout do mušle a červený indikátor vás otravovat nebude.

Nejvíce jsem byl samozřejmě zvědavý na kvalitu zvuku. Vzhledem k ceně, parametrům či přítomnosti vlastního DAC jsem čekal opravdu hodně. Taky jsem si opět připomněl, že porovnávat kvalitu zvuku není moc příjemný úkol. Arctis Pro byl v době recenze nejlepší headset, co se týče kvality, který jsem měl doma. Něco takového jsem vzhledem ke zmiňované ceně i očekával. Hodně s kvalitou pohnulo zapnutí DTS ve SteelSeries Engine 3. Spíše jsem si kladl otázku, jestli je fakt zvuk o tolik lepší, aby se vyplatilo koupit třeba 4x dražší headset. Pořád mám za to, že jakmile se dostanete cenově mezi slušné headsety, tak připlácení už něpřínáší takové výhody. Na druhou stranu, pokud si chcete dopřát fakt propracovaný headset, který navíc svítí, tak proč ne.

Recenze: SteelSeries Arctis Pro s GameDAC - nabušená audio výbava

S nahrávací kvalitou mikrofonu jsem hodně spokojený a zde mi přišel o poznání lepší než na běžných headsetch, co se mi dostaly do rukou. Super je také funkce ChatMix v GameDAC, kde si snadno nastavíte hlasitost pro komunikaci s kamarády a zbytku, takže odpadá otravné přenastavování hlasitosti přímo ve hře. Aktuální nastavení samozřejmě vždy vidíte na OLED displeji.

Headset je poměrně všestranný. GameDAC připojíte také optickým kabelem k PlayStation 4 a nabízí rovněž audio výstup. Samotný headset přes dodávanou redukci zapojíte kamkoliv, kde je 3,5mm jack. Tímto samozřejmě přijdete o pokročilejší funkcionalitu. Stejně tak je přímo na headsetu 3,5mm jack pro váš kabel (v balení není), jinak se headset zapojuje přes proprietární port výrobce.

{control gallery}

SteelSeries Arctis Pro je skvělý headset a může univerzálně sloužit jako jediný dodavatel audia pro vaše uši. Výrobce si ale komfort nechá zaplatit a cena lehce pod 7 tisíc korun za tuto variantu rozhodně není pro každého. Po testování ale nemám strach prohlásit, že za hodně peněz dostanete skutečně hodně muziky. V případě zájmu o levnější headset mrkněte na recenze Arctis 3 nebo HyperX Cloud Alpha.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama