Recenze: Zalman ZM-GM5 - lesk pro hráče
Technologie Článek Recenze: Zalman ZM-GM5 - lesk pro hráče

Recenze: Zalman ZM-GM5 - lesk pro hráče

Jakub Osička

Jakub Osička

14. 6. 2019 12:32

Tentokrát recenzujeme další z levnějších myší od výrobce Zalman se zrcadlovým povrchem.

Reklama

Pokud se sháníte po levné, ale zároveň extravagantní myši, možná bude naše dnešní recenze pro vás jako stvořená. Bude se totiž věnovat optické myši Zalman ZM-GM5. Ač můžete jakkoliv klást důraz především na konstrukční vlastnosti a ergonomii, tento model každého na první pohled zaujme svým lesklým zrcadlovým povrchem.

Recenze: Zalman ZM-GM5 - lesk pro hráče

Otázka vkusu

Líbivost lesklého materiálu záleží zcela na vašem vkusu a ponechám ji tedy na vašem vlastním posouzení. Za mě v reálu vypadá mnohem lépe, než jsem původně čekal. Samozřejmě je třeba počítat s tím, že bude náchylný na otisky prstů, ale asi méně, než bych čekal. Konstrukce je ale překvapivě slušná a myš navíc se svou vahou těla 131 gramů (159 gramů včetně kabelu) nepůsobí „levným“ dojmem.

Recenze: Zalman ZM-GM5 - lesk pro hráče

Rozměry a podsvícení

Rozměry jsou standardní – 12,6 x 6,7 x 3,9 cm. Tvar je symetrický a s používáním nebudou mít problém ani leváci. USB kabel s pozlacenou koncovkou je dlouhý 1,8 m. Celkem myš nabízí 9 programovatelných tlačítek. Dvě dvojice najdete po stranách a další dvě pod kolečkem – primárně pro změny DPI.

Chybět nesmí ani RGB podsvícení. Podsvícené zóny jsou řešené zajímavě, zvlášť díky perforovaným bočním stěnám. Kromě nich svítí také velké logo výrobce na horní straně a kolečko.

Recenze: Zalman ZM-GM5 - lesk pro hráče

Senzor a software

Pohyb po povrchu zaznamenává optický senzor A3050 od výrobce Pixart. Ten rozhodně nepatří ke špičce – naopak jde spíše o základní snímač používaný v levnější kategorii herních myších, kam ale koneckonců GM5 spadá. Zvládá ale až 4.000 DPI a akceleraci 20G.

Recenze: Zalman ZM-GM5 - lesk pro hráče

Nastavení myši včetně úprav funkcí tlačítek se odehrává v softwaru výrobce. Obsahuje i editor maker a možnost přepínání mezi více profily nastavení. Snad jen celkový design dnes už působí trochu předpotopním dojmem, ale na funkčnost to nemá vliv.

Recenze: Zalman ZM-GM5 - lesk pro hráče

Shrnutí

Obecně je Zalman ZM-GM5 levnou myší s průměrným senzorem, která ale zaujme extravagantnějším lesklým povrchem, zajímavými podsvícenými zónami a docela slušným rozsahem možností nastavení. Do ruky sedne dobře jak pro palm-grip, tak i pro manipulaci konečky prstů. Zakoupit ji můžete na Czc.cz v době psaní recenze za 699 Kč.

  • Konstrukční zpracování
  • Zajímavě řešené zóny podsvícení
  • Jednoduchý symetrický tvar
  • Otázka vkusu - zrcadlový povrch není pro každého
  • Průměrný senzor

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama