Ředitel organizace G2 dočasně odstupuje kvůli skandálu s Andrew Tatem
Zajímavosti Článek Ředitel organizace G2 dočasně odstupuje kvůli skandálu s Andrew Tatem

Ředitel organizace G2 dočasně odstupuje kvůli skandálu s Andrew Tatem

Adam Král

Adam Král

18. 9. 2022 18:30

CEO jedné z největších organizací na světě, G2 Esports, odstupuje z vedení kvůli skandálu

Reklama

Ať už děláte cokoliv na internetu na profesionální úrovni, musíte si dávat sakra dobrý pozor na to, co říkáte, děláte a s kým se stýkáte. V historii jsme už byly svědky mnoha ukázek toho, co se stane, když se budete chovat bezohledně. Jednou z nich je i kontroverzní postava a podnikatel Andrew Tate. Nejedná se přitom o nikoho nového, kontroverzním je už nějakou dobu. Bývalý kickboxer byl zabanovaný takřka na všech platformách včetně Twitteru, Instagramu, Facebooku a dalších.

Zkrátka a dobře, v poslední době je velmi nenáviděnou osobou a sebemenší kontakt s ním může znamenat vlnu nenávisti. Toho si ale nevšímá jedna z důležitých osobností světového esportu, CEO organizace G2 Esports, Carlos Rodriguez. Co Carlos udělal?

Carlos a styk s Tatem

Rodriguez je zakladatelem organizace G2 Esports a klíčovým členem vedení. Spousta fanoušků dokonce tvrdí, že bez něj by nebyla na takové úrovni, jako je nyní. Před pár dny oznámila kompletně ženský tým s těmi nejlepšími hráčkami a den poté jeho CS:GO tým vyhrál skupinu na turnaji ESL Pro League. Po vítězství následovala skvělá party na oslavu. Na tom by nebylo nic zvláštního a i kdyby se opil do němoty, asi by nad tím všichni mávli rukou. Tím hlavním problémem ale byla osoba, se kterou Carlos „pařil". Nejednalo se totiž o nikoho jiného, než zmíněného Andrew Tatea.

Už jen to, že se Tate objevil na oslavě, bylo přinejmenším zvláštní. To, že oslavoval s CEO G2 bylo ještě divnější. Byl to tak právě Carlos, který ihned po objevení videa čelil velké spoustě kritiky. A nebyli to jen fanoušci, kteří šli proti němu, ale i profesionální hráči, organizace, a dokonce i bývalí a nynější zaměstnanci G2.

Oficiální účet G2 vydal na Twitteru dopis fanouškům, ve kterém zmiňuje, co bude dál. Píše se v něm, že názory a slova CEO G2 Esports nereprezentují to, co si celé vedení myslí.

Po diskusi s členy vedení se Carlos rozhodl, že na osm týdnů odstupuje z postu CEO G2 Esports a na stejnou dobu si pozastavuje všechny zisky, které mu z postu plynou,

Vaši G2.

Většina lidí se k němu obrací zády, včetně hráčky s přezdívkou Caltys ze zmíněného čistě ženského týmu G2. Ta řekla, že Carlos na ní byl milý. Dodává, že nejde jen o Carlose, přestože je velkou částí organizace. Většina lidí tak v momentální době neposílá vlnu nenávisti vůči G2, ale právě vůči jejímu CEO. Na Twitteru se strhla obrovská debata a fanoušci a ti, kteří esport tak často nesledují, požadují, aby Carlos z vedení G2 odstoupil úplně. Pokud totiž na jeho postu zůstane, snižuje tím reputaci týmů a organizace dlouhodobě.

Uvidíme tak, co se bude dít dál. Je ale jisté, že tohle reputaci prestižní organizace nijak nepomůže a už od objevení videa celá kauza hýbe internetem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama