Retro konzole Atari VCS se chystá na masovou produkci
Zajímavosti Článek Retro konzole Atari VCS se chystá na masovou produkci

Retro konzole Atari VCS se chystá na masovou produkci

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 12. 2019 04:09

Oficiální vydání se prý stihne.

Reklama

Už v roce 2017 oznámila společnost Atari, že plánuje vytvořit další konzoli. Tehdy ještě pod jménem Ataribox se plánovalo vybrat několik milionů liber, mělo jít o retro konzoli s předinstalovanými tituly. Celá kampaň se ale posunula až na léto 2018 a konzole se přejmenovala na Atari VCS.

Na Indiegogo se následně vybralo 2,3 milionu liber a Atari stanovilo datum vydání na březen 2019. Ale jak asi uhádnete, nic se nestalo a Atari oficiálně posunulo vydání na březen příštího roku. Důvodem prý bylo vylepšení výkonu a „udržitelnosti“. Společnost se prý raději soustředí na kvalitní produkt, než aby se musela splnit deadline.

Jak ale Atari nyní oznámilo, vývoj vstoupil do konečné fáze před-produkce. Vývojáři nyní finišují s vyjednáváním s partnery a dodavately a již se blíží masová produkce. To znamená, že ti, kteří Atari podpořili a konzoli si zakoupili ještě na Indiegogo, získají Atari VCS ještě před oficiálním vydáním.

Atari VCS poběží na Atari OS, systému postaveném na Linuxu. Nabídne 4K 60fps HDR vysílání, prozatím vyjde bez aplikací třetích stran. I když se již při vydání dočkáme několika her, plný počet dorazí na jaře 2020.

Retro konzole Atari VCS se chystá na masovou produkci

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama