Riot odhalil Valorant - hru, která se skrývala pod Project A
Gaming Valorant Článek Riot odhalil Valorant - hru, která se skrývala pod Project A

Riot odhalil Valorant - hru, která se skrývala pod Project A

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

30. 3. 2020 12:47

A navíc ukázal gameplay, hra dorazí v létě.

Reklama

Po několika spekulacích z minulých dní se vše ukázalo jako pravdivé, Riot opravdu odhaluje svoji novou hru, které dosud patřil krycí název Project A, jako Valorant - týmovou střílečku nápadně připomínající CS:GO. Jak už jsme u Riotu zvyklí, hra bude dostupná zdarma. Vydání se plánuje na letošní léto.

V tiskové zprávě Riot představuje Valorant jako týmovou strategickou 5v5 střílečku. V každém zápase budou týmy zastávat role obránců a útočníků, postavy navíc budou inspirovány reálnými světovými kulturami a lokacemi a každá z nich bude disponovat speciálními schopnostmi. Tyto schopnosti a také zbraně si můžete na začátku každého kola kupovat - podobně jako v CS:GO. Každý hrdina má však i pasivní schopnost a ultimátní schopnost, které kupovat nemusí.

Riot odhalil Valorant - hru, která se skrývala pod Project A

I když si u schopností leckdo vzpomene na hero shooter hry typu Overwatch či TF2, důležité je upozornit, že ve Valorant hrají pouze vedlejší roli. Důraz je kladen na střelbu a taktiku. Ostatně to můžete posoudit sami, Riot totiž vypustil do světa i gameplay ukázku.

Alpha verzi hry už si několik youtuberů a streamerů zahrálo a někteří z nich se podělili o své zkušenosti. Například youtuber Qwixzo ve svém videu popsal všech osm dostupných hrdinů.


Chcete sledovat Valorat tak, aby vám neutekla žádná novinka? Sledujte naši facebookovou stránku a přidejte se do naší facebookové skupiny, kde můžete sdílet svoje postřehy a zážitky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama