Riot zveřejnil detaily ranked systému pro Valorant
Gaming Valorant Článek Riot zveřejnil detaily ranked systému pro Valorant

Riot zveřejnil detaily ranked systému pro Valorant

Ivan Maceček Kyri_Kiry

Ivan Maceček Kyri_Kiry

25. 4. 2020 14:51

Máme tu první várku informací o chystaném Ranked systému v aktualizaci 0.49

Reklama

Kompetitivní mód bude mít stejná herní pravidla jako unranked a momentálně je stále v raném stádiu vývoje. Během uzavřené bety bude kompetitivní matchmaking častokrát nedostupný z důvodu vylepšení a oprav podle zpětné vazby od hráčů, zatímco unranked mód bude vždy k dispozici.

Ranked systém

  • Musíte odehrát dvacet unranked zápasů pro odemknutí kompetitivního módu.
  • Žebříček je rozdělen na osm ranků, z toho každý má tři úrovně, kromě nejvyššího ranku VALORANT.
  • Máte možnost hrát ve skupině až pěti hráčů, ale mezi všemi musí nesmí být rozdíl postavení v žebříčku vyšší než dva ranky.
  • Rank není vidět, pokud během čtrnácti dnů neodehrajete kompetitivní zápas, váš rank však neklesá.
  • Rank z uzavřené bety se nepřesune do vydané plné hry.

Rozdělení ranků

Riot zveřejnil detaily ranked systému pro Valorant

Máme tu osm úrovní ranku, z toho každý rozdělený do tří tierů: Iron, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Immortal a nejvyšší rank - VALORANT. Největší faktor pro úspěšný postup výše je zápasy vyhrát, ale samozřejmě pokud jste dobří a máte během her lepší statistiky, půjdete nahoru mnohem rychleji. Stejně to platí i pro klesání. Pokud budete prohrávat a nebudete tak dobří v samotné hře, váš rank klesne. Vaše schopnosti a skill jsou velké faktory pro vaše začátky hraní v kompetitivních hrách. Časem ale tyto "faktory" budou méně a méně důležité. Čím vyšší rank jste, tím větší vliv na postup bude jen poměr výhra/prohra. Například pro nejvyšší rank VALORANT vliv statistik z her nebude vůbec brán v úvahu.

Máte-li sestavenou skupinu v určitém počtu hráčů, systém kompetitivního matchmakingu je nastavený tak, aby stejně početná skupina hrála i proti vám.

Vývojář Ian “BrightE” Fielding k tomu řekl:

"Díky vašemu hraní a feedbacku nám pomůžete detekovat smurfy, předcházet boostování úrovní a přiřazování správných skill ranků mnohem rychleji. Snažíme se udělat kompetitivní scénu balancovanou a férovou."

Nyní se pracuje na tom, jak do hry implementovat prvek trvalého postupu díky rozeznání vašich celkových úspěchu a statistik, nejen podle ranku co zrovna máte.

Update 0.49 s Ranked systémem má přijít během příštího týdne, takže se máme na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama