Rockstar zhoršil grafiku Red Dead Redemption 2
Gaming Článek Rockstar zhoršil grafiku Red Dead Redemption 2

Rockstar zhoršil grafiku Red Dead Redemption 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 3. 2019 16:57

Týká se to zejména Ambient Occlusion.

Reklama

RDR2 při svém vydání patřilo mezi herní skvosty. Rockstar si na svých hrách dává záležet a díky tomu jsme v RDR 2 mohli vidět skvělou grafiku, obrovský svět a spoustu možností, co ve něm dělat. Nebylo tajemstvím, že tato hra těžce tlačila na limity dnešních konzolí a občas se tak stalo, že se mohla trochu seknout. A v Rockstar si toho samozřejmě všimli.

Už od vydání se vývojáři snažili hru pravidelně obohacovat o nový obsah a zlepšit Red Dead Online. Mezi tyto updaty se ale tajně vmísilo i zhoršení grafiky, o kterém ale Rockstar nijak neinformoval.

Uživatel @Darealbandicoot si toho všiml a porovnal dvě stejné scény z dvou verzí hry - 1.0, neboli čerstvě vydaná hra, a 1.6, což je současný patch. 

{control gallery}

Na prvním snímku najdete současný patch, druhý ukazuje původní hru. Pro lepší kvalitu si můžete zobrazit samotný tweet. Rozdíl je vidět zejména po delším zkoumání. Na obličeji pána úplně vlevo či stínu na noze postavy u baru je změna světla vidět nejvíce. Hráči viní Rockstar z odstranění tzv. Ambient Occlusion, které se stará právě o hraní se světlem a mělo by působit více věrohodně. Jestli je to změna k lepšímu či horšímu je samozřejmě věc názoru, většina hráčů ale preferuje opětovné navrácení původního osvětlení.

Spekulace, proč se studio k tomuto rozhodlo, jsou různé. Ta pravděpodobná je prostá optimalizace hry a zlepšení plynulosti multiplayeru. Rockstar se ale zatím k této změně nevyjádřil, a tak stále nemáme nic oficiálně potvrzeno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama