Rodiče vyhodili streamerku z domu, protože se nechala očkovat
Zajímavosti Článek Rodiče vyhodili streamerku z domu, protože se nechala očkovat

Rodiče vyhodili streamerku z domu, protože se nechala očkovat

David Jiránek

David Jiránek

7. 5. 2021 15:04

Komunita možná pro dívku vybere peníze na nové bydlení.

Reklama

Streamerka Aliana působící pod přezdívkou K9s se v uplynulých dnech dostala do velice nezávidění hodné situace. Teprve osmnáctiletá dívka pracující jako pokladní byla vzhledem ke své práci nedávno očkována proti koronaviru. Její rodiče, u kterých bydlí, se ale řadí mezi odpůrce vakcín. Kvůli nedávnému očkování proto chtějí svoji dceru vystěhovat z bytu.

Vzhledem k tomu, že Aliana kromě občasného streamování, hraní a práce také studuje, nevydělává moc peněz. V herní komunitě je ale i přes nízký počet sledujících známá. Před rokem totiž vytvořila comics s populárními streamery Tylerem1 a Yassuem.

Velmi stresující situace možná bude řešena právní cestou. Vzhledem ke svému nízkému věku Aliana zjišťuje, zda je vůbec legální, aby po ní rodiče vymáhali vystěhování.

Je dost možné, že situaci zachrání právě komunita. Streamer Yassuo naznačil, že by při svém vysílání vybral peníze na zaplacení bytu, případně nájmu pro Alianu.

Je s podivem, že rodiče dívky takto zareagovali na očkování, zvláště když Aliana v práci potkává stovky lidí. Nákaza by jí jistě v tomto věku neublížila, ale mohla by způsobit komplikace u rodičů. Ti se očkování brání a evidentně svůj postoj prosazují i u dcery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama