RTX voice ruší okolní ruch doslova jako kouzlo, streamer to ukázal živě
Zajímavosti Článek RTX voice ruší okolní ruch doslova jako kouzlo, streamer to ukázal živě

RTX voice ruší okolní ruch doslova jako kouzlo, streamer to ukázal živě

David Jiránek

David Jiránek

24. 4. 2020 15:11

To by člověk nevěřil vlastním uším.

Reklama

RTX Voice je technologie od společnosti Nvidia, která ruší okolní zvukové ruchy pomocí umělé inteligenci. V minulosti rušení okolního ruchu slibovali výrobci sluchátek a mikrofonů. RTX Voice ale využívá výpočetní sílu grafické karty a možností strojového učení.

Že technologie funguje jako malý zázrak se přesvědčil streamer Barnacules. Při streamu vzal fukar na listí, který nechal zapnutý hned vedle sebe. Ačkoliv svůj hlas prakticky neslyšel, po aktivaci RTX Voice mu bylo velice dobře rozumět.

Varování, video je nahlas.

Jde tak o zajímavou technologii, která může najít reálné využití. V dalším klipu totiž ukazuje jak technologie filtruje i další zvuky, například bouchání kladivem.

Pokud tak například máte hlučné sousedy, kteří se rozhodnou při vámi puštěném streamu opravovat koupelnu, lze tento hluk jednoduše filtrovat. Dle Nvidie funguje RTX Voice se Skypem, Discordem, OBS a dalšími programy. Oficiálně se jedná o technologii, kterou podporují jen grafické karty řady RTX, ale funguje i na starších grafických kartách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama