S novou aplikací od Steamu už nebudete nadále potřebovat Steam Link
Gaming Článek S novou aplikací od Steamu už nebudete nadále potřebovat Steam Link

S novou aplikací od Steamu už nebudete nadále potřebovat Steam Link

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

11. 5. 2018 14:46

Nová aplikace od Steamu vám umožní sdílet vaši knihovnu her na televizi nebo mobilním zařízení

Reklama

S novou aplikací od Steamu už nebudete nadále potřebovat Steam Link

Společnost Valve včera oznámila příchod dvou nových aplikací, které umožní uživatelům sdílet svoji knihovnu her na zařízeních s Androidem nebo od Applu bez přebytečného hardwaru.

Aplikace Steam Link

První aplikace zvaná Steam Link by měla spatřit svělo světa během několik týdnů. Je to vlastně něco podobného jako Steam Link samotný akorát v softwarové podobě. Aplikace umožní uživatelům služby Steam streamovat svoje hry do chytrých televizí a do mobilních zařízení se systémem Android i iOS. Takže pokud budete chtít hrát Counter Strike nebo třeba Kingdom Come na telefonu, tak není problém.

Zařízení, na které budete chtít streamovat, musí být propojeno s počítačem, na němž běží Steam, přes 5GHz wi-fi nebo klasickou kabelovou síť. Pokud se ptáte, jak budete hrát vaše oblíbené hry na telefonu, tak aplikace by měla podporovat Steam ovladač, MFI ovladače a mnoho dalších. Valve se zatím nevyjádřilo, zda bude možnost ovládat hry pomocí dotykové obrazovky.

Aplikace Steam Link by se k běžným uživatelům měla dostat 21. května a to v případě Android i iOS verze. Valve, ale dodává, že androidová varianta bude stále jen v beta verzi.

Aplikace Steam Video

Druhá aplikace zvaná Steam Video by se k nám mohla dostat někdy koncem léta. Aplikace umožní podobné věci, jako aplikace Steam Link s tím rozdílem, že aplikace bude podporovat i LTE připojení. Také si zde budete moci užít vaše hry v offline nebo streamovacím režimu.

S příchodem těchto dvou aplikací pravděpodobně originálnímu Steam Linku, který vyšel v roce 2015, odzvonilo, protože kdo by platil $50 za něco, co může mít naprosto zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama