SAZKA eLEAGUE: SINNERS a Brute suverénní, eSuba se trápí
Esport CS:GO Článek SAZKA eLEAGUE: SINNERS a Brute suverénní, eSuba se trápí

SAZKA eLEAGUE: SINNERS a Brute suverénní, eSuba se trápí

Michael Douša

Michael Douša

22. 4. 2020 23:31

Souhrn druhého kola SAZKA eLEAGUE.

Reklama

Druhé kolo Sazka eLEAGUE v CS:GO je za námi. Jak dopadly jednotlivé duely?

Sinners vs. eSuba

Vykopnuli jsme asi nejzajímavějším zápasem dneška, který pro diváky přinesl mapy, které jsme doposud v eLeague neviděli – nově upravené Vertigo a ze strany eSuby přinesla hra Mirage.

Vertigo však bylo zpočátku velmi vyrovnané a přestože to byl výběr Sinners, na skore to nebylo poznat – eSuba vyhrála první pistole a našla si svůj náskok, ten jim Sinners ale dlouho nenechali. Sinners na CT straně často doplatili na rychlé pushe teroristů, ale i tak eSuba nedokázala Sinners utéct. Druhá polovina ale byla rychlou smrtí pro eSubu, protože eSuba často ve své obraně chybovala a především díky výborným výkonům Jindřicha „ZEDKO“ Chyby si Sinners došli pro jasné vítězství 16:8.

Mirage již od začátku přinesla úplně jiné tempo – Sinners na CT straně ukázali silnou dominanci a eSuba podlehla vynikající ruce Sebastiana „beastik1“ Daňa, který za celou první polovinu držet své kill/death ratio nad celé tři, což je opravdu mimořádné. První polovinu ukončili Sinners s desetikolovým náskokem. Ve druhé polovině se Sinners přiblížili k vítězství patnáctým kolem, to jim nějakou dobu zůstalo, protože eSuba se pod takovým tlakem probudila a vyhrála devět kol v řadě, čímž se posunuli nad dvoucifernou hranici. Ani šňůra devíti kol jim ale mapu nevyhrála a Sinners tak inkasovali výhru 16:13.

SAZKA eLEAGUE: SINNERS a Brute suverénní, eSuba se trápí

Gunrunners vs. RAMS

Druhý zápas byl velkou proměnnou jak pro hráče, tak pro analytiky – málokdo si byl jist, jak proti sobě týmy obstojí. RAMS si jako svou mapu vybrali Mirage, Gunrunners vsadili na Inferno.

Mirage však nahrála již na začátku Gunrunners, kteří svá kola vyhrávali s přehledem, nehráli však bezchybně. Prohráli několik kol, žádné z nich však nebylo kolem, kdy by měli početní výhodu, prohráli totiž v clutch situacích. První polovina byla zakončena efektním doublekillem ze strany Davida „forsyy“ Bílého a Gunrunners si drželi příjemný sedmikolový náskok. Byla to však druhá polovina, kdy si RAMS připsali několik kol v řadě, ale na vítězství to nestačilo, Gunrunners si tak díky šílenému flicku forsyyho získali vítězství na Miragi 16:8.

Inferno, pick Gunrunners, dělal GRS jistě radost. V první polovině byli opět dominantní právě oni, kdy komentátoři odhadovali určitou rezignaci ze strany RAMS, znovu se po konci první poloviny dostali do situace se sedmikolovým náskokem. Druhá polovina už nepřinesla žádné velké překvapení, RAMS si urvali pistolky a pouhá dvě další kola, než byli Gunrunners poraženi 16:7.

SAZKA eLEAGUE: SINNERS a Brute suverénní, eSuba se trápí

Team Brute vs. SAMPI

V našem třetím zápase se utkali výborně rozjetí Brute proti profesionálnímu týmu Sampi. Oba týmy se střetly již v uběhnuvším týdnu a dopadlo to velmi slavně pro Brute a naopak velmi tristně pro Sampi. Jak dopadl dnešní zápas?

První mapa, Mirage, kterou vybrali Brute, držela tón nastavený z minulého týdne a Brute ukázali v první polovině týmu Sampi zač je toho loket a konstantní AWP výkony Lukáše „capseN“ Koláčného udržely Sampi na uzdě a pouhých 4 bodech za první polovinu. Ve druhé polovině se ale nevzdali a Sampi se podařilo vyšplhat díky neuvěřitelným výkonům Martina „Pechyn“ Pechouška (vydřel si za mapu 30 killů) nad desetibodovou hranici, Brute ale zasadili smrtelný zásah a první mapa skončila 16:11.

Pick Nuke však radost Sampi neudělal. V první polovině se jim podařilo získat pouhá tři kola. Jediným hráčem, který skončil s pozitivním skore byl Fraged, jinak byli i přes svou taktickou kvalitu jednoznačně přestříleni Brute, kteří se v kladech drželi všichni a Sampi se často nedokázali ubránit A holdu Ondřeje „Crazyy“ Švece a šílenému AWP Lukáše „capseN“ Koláčného. Druhá půlka sice začala pistolkami pro Sampi, ale nebylo to nic platné. 16:4 pro Team Brute. Bez servítek.

SAZKA eLEAGUE: SINNERS a Brute suverénní, eSuba se trápí

Defeaters vs. Enterprise

Poslední zápas této neděle však přinesl velké překvapení. Nejenže Enterprise nezabanovali protivníkův silný Dust II, ale Defeaters svůj úspěšný Dust ani nevybrali. Tím se vyhnuli Enterprise katově sekyře. Nebo si spíš kat svou sekyru prostě nevybral. Defeaters si vybrali Inferno a Enterprise zase Overpas.

První polovina Inferna se však příliš ke svým výběrcům příliš nehlásila. Ani jedna strana se vyloženě neblýskala a celá polovina byla velmi těsná, stabilní tahači na obou stranách spokojeně táhli svůj tým, ale na obou stranách jsme mohli vidět nešťastné chyby. První polovina skončila stejně, jako začala – těsně, tedy 8:7. Ani druhá polovina nebyla rozhodujícím hřebíčkem v číkoliv rakvi, uZman se snažil dovést Enterprise k vítězství a sám šel příkladem a došlo se až do přesčasu. První polovina značila výhodu Enterprise, ale nakonec se jim nedařilo proměnit výhodu ve výhru a Defeaters si připsali první mapu se skore 19:17.

Druhá mapa začala značnou dominancí Enterprise, sedm v kol řadě budiž toho důkazem. Teprv osmé kolo přineslo naději pro Defeaters, kteří náhle začali obracet, a podařilo se jim celkem šest kol v řadě, ale polovinu zakončili Enterprise s již ne tak jasným vedením 9-6. Druhá polovina už však byla rychlou smrtí pro Defeaters, které Enterprise od třetího kola už vůbec nepustili ke slovu a nedali jim nejmenší šanci na aspoň dvě cifry. Vítězství na druhé mapě si tak odnesli Enterprise s krásným skore 16:8.

SAZKA eLEAGUE: SINNERS a Brute suverénní, eSuba se trápí

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama