Semifinále Sazka eLEAGUE: Sinners nezklamali, Gunrunners udolalo 72 kol
Esport CS:GO Článek Semifinále Sazka eLEAGUE: Sinners nezklamali, Gunrunners udolalo 72 kol

Semifinále Sazka eLEAGUE: Sinners nezklamali, Gunrunners udolalo 72 kol

Michael Douša

Michael Douša

9. 6. 2020 18:11

Semifinále přineslo mnohem víc, než kdo čekal, včetně trojitého přesčasu.

Reklama

Sinners vs. RAMS

Tento zápas nás zavedl na první Overpass, který si vybrali Sinners. Tato volba nebyla určitě náhodná, protože Overpass je znám svou náročností na týmovou souhru, která mezinárodnímu celku, který vůbec netrénuje, měla dělat problém. Druhou mapou byl Mirage, ten byl výběrem RAMS a na něm již v sobotu vyhráli.

Overpass však začal naopak silným začátkem pro RAMS, kteří si získali čtyřbodový náskok, pak se několika body téměř vyrovnali čeští Hříšníci mezinárodnímu celku, to se jim ale podařilo až v 10. kole a srovnali tak na 5:5. Díky silnému AWP Alexe "Palm1" Palma si RAMS zařídili vítězství na první půlce, Sinners jim však nedali moc prostoru toho využít a uzavřeli tak polovinu s pouze malou nevýhodou 7:8. I druhé pistole si připsali RAMS, což jim přineslo opět 100% úspěšnost v pistolích a vyneslo je to nad dvojcifernou hranici. Sinners kvůli malým chybám stále zaostávali za RAMS, ale drželi se ve velmi těsném závěsu. Za stavu 11:9 pro RAMS se však Sinners vzepjali a vítěznou sérií sedmi kol porazili RAMS se skore 16:11 díky clutchi Jindřicha "ZEDKO" Chyby.

Mirage začala už pistolemi pro Sinners a ti měli od začátku na vrch. Sebrali si první čtyři kola, pak však mezinárodní sestava RAMS dorovnala. S krátkou přestávkou se ale rozjeli a vybojovali si jisté vítězství v první polovině 9:6, a to opět zásluhou Jindřicha "ZEDKO" Chyby. Na Mirage ovšem hodně chyběli českoslovenští zástupci týmu RAMS, tedy Juraj "nelv1" Minár a Robert "manguss" Kasper, kteří nedávali právě ty klíčové killy. Druhé pistole si vzali opět RAMS a spolu s nimi i jedno následující kolo, Sinners si ale drželi stálý odstup a díky perfektnímu ace clutchi Adama "NEOFRAG" Zouhara si přišli nakonec pro vítězství 16:11.

eSuba vs. Gunrunners

Druhé semifinále nás přivedlo na Mirage jako výběr Gunrunners a Train, jenž si vybrala "modrá krev" eSuba.

Mirage začali solidními pistolemi modří muži eSuby, hned druhé kolo si ale připsali zase Gunrunners a velmi těsná kola nakonec přinesla křehkého vítěze Gunrunners, kteří s náskokem pár kol bojovali, seč jim síly stačily. eSuba ale dorovnala při desátém kole, Gunrunners jim ale utekli na osmý vítězný bod, který znamenal výhodu do druhé poloviny. To jim eSuba samozřejmě nepřála, a tak téměř srovnali na 7:8. V druhé polovině opět otevřeli pistole na straně eSuby velmi agresivním rushem B a tým pod vedení Erika "TheeLiVe" Sitha velmi bolestivě bral body týmu Gunrunners. Gunrunners se ale podařilo srovnat na stav 12:12, z něj ale opět eSuba vyšla vítězně a Gunrunners měli finanční potíže. I tak však z této situace vyšli vítězně a na poslední chvíli si díky Davidu "forsyy" Bílému odnesli první mapu 16:13.

Druhá mapa začala velmi těsně. Pistole si sice uzmuli Gunrunners, ale kola se střídala jako na běžícím páse a pořád nebyl jistý vítěz. Za stavu 3:3 se ale vše pro Gunrunners vše zvrhlo, když eSuba vyhrála pět kol v řadě, z čehož velký díl si připsali Lukáš "luko" Hrabčík a Dominik "blogg1s" Janita, zatímco GRS získali jedno jediné. Pak přišla dvě silná kola eSuby a polovinu uzavřeli Gunrunners, skore tak bylo docela dominantní pro eSubu. Po dobrém začátku druhé poloviny - 12:6 - ale začala eSuba stagnovat a Gunrunners se této příležitosti chopili v plné parádě - sehráli výborných 6 kol v řadě především díky stabilnímu ostřelování Davida "forsyy" Bílého a dorovnali na 12:12. ESuba se pak posunula na 14:12, Gunrunners je ale předčili na match point, který eSuba dorovnala a šlo se do OT. Tam ale opět eSuba zabodovala a zvítězila velmi těsně 19:17 a čekala nás poslední mapa.

Overpass jako decider otevřeli Gunrunners s knife roundem a prvními pistolemi, posléze se ale eSuba ujala vedení, to jim vydrželo po tři kola, Gunrunners se ale nenechali zahanbit a eSubu předehnali a zajistili si vítězství v první polovině díky stabilní střelbě Martina "Dytor" Handla. Otázkou však bylo, jaký náskok do dalšího kola dostanou. Odpovědí bylo, že malý. ESuba totiž zakončila nejlépe, jak to jen šlo a první polovina skončila se skore 8:7 pro Gunrunners. Druhou polovinu začali vítězně chlapci v modrém, ale Gunrunners jim rychlý postup zatrhli force buyem. Byl to ale hvězdný a mnohokrát opěvovaný Erik "TheeLiVe" Sith, který zakončil 1v1 clutchem a zabránili tomu, aby Gunrunners překročili jako první dvojcifernou hranici. To udělali sami a zvedli se na 12 bodů, jako kletba se však Gunrunners vzchopili i přes šíleně smutné finance a náhle to byla eSuba, která nevěděla, kde peníze brát a bylo opět vyrovnáno. Díky šíleným 4 headshotům od Lukáše "Levi" Bouři ale eSuba opět reinkarnovala a dotáhla své skore na match point 15:12. Gunrunners si ale nechtěli nechat finále ujít a šlo se znovu do OT. A prvního kola se ujali opět modří v barvách CT a z první poloviny OT si odnesli i další kolo, a tak i výhodu 17:16. Gunrunners se tentokrát vyšplhali na match point jako první, eSuba ale znovu vyrovnala a šlo se do druhého přesčasu! Tam si Levi ustřílel výborné eso a clutch v jednom, situace však byla pořád vyrovnaná až do situace 20:20. ESuba ale inkasovala "clean&easy" kolo a byla ve výhodě - 21:20 a byli tak krůček od jasného místa ve finále a minimálně 75 tisíc korun.

Ani 42 kol nestačilo na Overpass a šlo se do třetího přesčasu. Opět si první kolo vzala eSuba, stejně tak i druhé, včetně knife killu luka, třetí kolo ale přišlo na stranu Gunrunners a byl to právě Dytor, který byl o 20 killů před svým týmem na 52/10/34. A v druhé polovině to dopadlo přesně naopak - dvě kola pro Gunrunners a jedno pro eSubu. Čtvrtý overtime, nejspíše rekord na československém turnaji. Tentokrát se však Gunrunners podařilo uzmout si tři kola v řadě a měli pro sebe dva match pointy. ESuba ale clean&easy kolem zase uzavřela druhou polovinu a šlo se do pátého OT a byl to Dominik "NIO" Maxian, který se svým AWP perfektně asistoval Blogg1sovi. V pátém OT však měla eSuba výhodu dvojitého match pointu. Ani ten však neobrátili. Ani celý šestý OT nepřinesl vítěze a byl to až SEDMÝ přesčas, který přinesl eSubě vítězství 37:35. Ne nadarmo psali diváci do chatu "byl jsem zde," protože se přepsala historie českého profesionálního CS:GO.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama