Severoamerický VCT LCQ: Shrnutí prvních dní turnaje
Esport Valorant Článek Severoamerický VCT LCQ: Shrnutí prvních dní turnaje

Severoamerický VCT LCQ: Shrnutí prvních dní turnaje

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

16. 10. 2021 21:45

Po třech odehraných zápasech se severoamerický turnaj o kvalifikaci do finále VCT odkládá.

Reklama

V Severní Americe začal boj o kvalifikaci do finálového turnaje a už po třetím dni je situace velmi zajímavá. Last chance qualifiers nezačalo zrovna moc hladce, když bylo oznámeno, že týmy z Oceánie - ORDER a Chiefs ESC nebudou moct na turnaji hrát kvůli covidovým opatřením a dalším problémům spojeným s jejich přesunem do Los Angeles, kde se turnaj právě koná. Organizátoři turnaje tak byli nuceni upravit formát turnaje pro 8 týmů a změnili ho na double-elimination systém. 

V úterý 12. října odstartoval zápas mezi týmy 100 Thieves a Gen.G. Na první mapě Breeze vyhrálo Gen.G 13:10, na Splitu však 100 Thieves skóre dorovnali a skončilo to 13:8. Postup do semifinále si 100 Thieves zajistili výhrou na Iceboxu se skórem 13:4.

Dále nás čekal zápas mezi týmy XSET a Luminosity. Na Havenu, první mapě, zvítězili Luminosity, a to 13:2. Ascent však ovládli XSET se skórem 13:8. Nakonec na mapě Split předvedli lepší výkon XSET, kde zápas skončil 13:10.

Ve stejný den proběhlo také semifinále mezi vítězi předchozích dvou zápasů - 100 Thieves a XSET. Na první mapě Splitu zazářil tým XSET a vyhrál 13:9. Na další mapě Breeze to ale 100 Thieves otočili, vyhráli 13:8 a stejně dobře si vedli i na Ascentu, kde jim výhra 13:9 zajistila místo ve finále.

Highlight semifinále:

Aktuální výsledky turnaje:

Severoamerický VCT LCQ: Shrnutí prvních dní turnaje

Gen.G a Luminosity, poražené týmy prvních zápasů, se utkají v lower bracketu. Termín zápasu však ještě není stanoven. Ve středu 13. října totiž sice byl spuštěn livestream, který měl být zahájen utkáním mezi týmy Faze Clan a Rise, objevily se však komplikace, které celý chod turnaje narušily. Dva hráči Faze Clanu měli pozitivní testy na covid-19, v důsledku čehož měl hrát celý tým z domova. Později měl pozitivní test také jeden hráč za Rise – Shanks, pro ně se ale rozhodlo, že jen Shanks bude hrát z domova, mezitímco ostatní hráči budou hrát na stagi v Los Angeles. Rise se proti tomuto ohradili, a proto Riot Games turnaj na dobu neurčitou pozastavil. Na Valorant Champions Tour NA Twitteru bylo oznámeno, že se organizátoři snaží najít férové řešení situace a zároveň dbát na koronavirová opatření. 15. října nakonec informovali, že se probíhající turnaj ruší a bude se pokračovat online.

Severoamerický VCT LCQ: Shrnutí prvních dní turnaje

Konkrétně severoamerické Last chance qualifiers se setkalo s ostrou kritikou jak zúčastněných hráčů, tak fanoušků. Turnaj měl původně být na LAN síti, kvůli které se hráči sjeli do Los Angeles, nakonec se ale organizátoři rozhodli pro online servery. Někteří hráči se vyjádřili, že počítače a vybavení na stagi je velmi průměrné a cítili, že to má negativní vliv na jejich výkon. Hlavně fanouškům taky vadí nedostatek komunikace – 13. října na livestreamu čekali 2 hodiny, než bylo oznámeno, že se zápasy odkládají. Na Twitteru se lidé shodli, že oproti ostatním turnajům, které Riot Games pořádá, byl tento organizovaný podstatně hůře.

I přes pár překážek byly ale první tři zápasy nabité skvělými strategiemi a nečekanými zvraty, a my se moc těšíme na pokračování!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama