Sigma Olomouc vstupuje do světa esportu
Esport FIFA 20 (PS4) Článek Sigma Olomouc vstupuje do světa esportu

Sigma Olomouc vstupuje do světa esportu

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

23. 9. 2020 14:38

Po uzavření spolupráce s organizací eKovy se zapisují jako první moravský fotbalový klub v esportu.

Reklama

Dnešním dnem se rozrůstá profesionální FIFA scéna v České republice díky vstupu dalšího prvoligového fotbalového klubu. Sigma Olomouc uzavřela spolupráci s esportovou organizací eKovy a společně vytvořili tým Sigma esports. Ve hře FIFA je budou reprezentovat gameři Martin "SIG_FCMARTIN" Hrabina a Jiří "SIG_Ritzy" Jičínský, kteří mj. předvedli skvělé výkony v 1. kvalifikaci Big Shock! FIFA turnaji. Sigma se tak zařadí mezi kluby jako je pražská Sparta nebo Viktoria Plzeň, kteří s esportem mají již několikaletou zkušenost.

Sigma Olomouc vstupuje do světa esportu

Esport vnímáme jako trend, do kterého dříve či později vstoupí všechny české ligové kluby. Je to velmi zajímavá příležitost, jak prezentovat značku Sigmy ve virtuálním prostředí, kde v dnešní době působí podstatná část generace mladých lidí. Chceme je zaujmout, oslovit a přitáhnout na Andrův stadion na reálný fotbalový zápas,“ promluvil o  hlavních cílech klubu marketingový manažer SIgmy David Holly.

Podle něj by se měl do fungování Sigma esports taky aktivně zapojit Vít Beneš, který reprezentoval Sigmu už dříve například v turnaji Datart e:LIGA Challenge a také pořádal dobročinné streamy svých zápasů.

Předseda organizace eKovy David Kotrman neskrýval své nadšení: „Je nám ctí, že na esportovém poli můžeme hájit barvy Sigmy Olomouc. Touto spoluprací jsme dosáhli stanoveného cíle, tedy propojení virtuálního fotbalu s tím reálným.“ Hráči budou Sigma esports reprezentovat na offline i online eventech a pomocí streamovací platformy Twitch budovat vztahy s fanoušky.

FCMARTIN a Ritzy se věnují fotbalu taky mimo virtuální svět. Oba se shodli v reakci na nové angažmá: „Reprezentovat Sigmu je pocta. Vstup Sigmy je pro českou esportovou scénu důležitou událostí.

eKovy vzniklo teprve v květnu letošního roku. Organizace předvedla své ambice nejen ve FIFA, ale například taky v NHL, a za poměrně krátkou dobu se dokázala na CZ/SK scéně výrazně prosadit.

Sigma Olomouc vstupuje do světa esportu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama