SINNERS Esports vítězem jarního splitu Sazka eLEAGUE
Esport CS:GO Článek SINNERS Esports vítězem jarního splitu Sazka eLEAGUE

SINNERS Esports vítězem jarního splitu Sazka eLEAGUE

Michael Douša

Michael Douša

7. 6. 2020 20:47

Finále přineslo nečekaného hosta, decimaci i

Reklama

Známe vítěze jarního a historicky prvního splitu Sazka eLEAGUE! Prvenství a krásných 150 000 Kč si odnáší SINNERS Esports.

Vybrané mapy finálového zápasu byly následující: Inferno (Sinners); Nuke (eSuba); Overpass (Sinners); Mirage (eSuba); Vertigo (decider)

Inferno

Začali jsme na Infernu, které od začátku přineslo velmi intenzivní a vyrovnané CS. Na straně eSuby jsme viděli výborné výkony Dominika "NIO" Maxiana, který už po osmi kolech stál na 12 mrtvolách, podobně kvalitní výkon podával jeho protivník Jindřich "ZEDKO" Chyba, jehož statistiky byly identické. Výhoda a malý náskok se začal tvořit na straně Sinners, ovšem kola byla velice těsná a každý náskok eSuba rychle dorovnala. V první polovině se jim to ke konci ale nepodařilo a Sinners jim tak utekli na 9 bodů a uzavřeli tak první polovinu vítězně s náskokem tří bodů nad eSubou. Začali vítězně i na druhé polovině, pak se ale sliny chytila eSuba a šlo do tuhého. Velmi obtížný moment přišel za stavu 11:9 pro Sinners, kdy přišla nešťastná miskomunikace a Sinners všichni kempovali na B site, zatímco eSuba plantovala v plném počtu na A a eSuba pokračovala ve vítězné sérii a předehnala Sinners na skore 12:11. V průběhu zápasu se ale znovu do hry vložil Adam "NEOFRAG" Zouhar, díky nejen jeho kvalitní střelbě se Sinners podařilo zvrátit výhodu eSuby a Sinners se dostali na skore 14:12 a eSuba neměla peníze. Nakonec ale AJTT svým triple killem uzavřel celou mapu a Sinners si ji uzmuli se skore 16:13.

Nuke

Nuke, přestože to byl pick eSuby, znamenal pro modré totální decimaci. Možná to bylo tím, že se na stranu Sinners již připojil solidní střelec Max "SHOCK" Kvapil. Z prvních 10 kol získala eSuba pouhé dva body a ten tank jménem Sinners se přes ně valil a nedával jim mnoho šancí. A určitě se nezastavil. Byly to totiž jediné dva body, které eSuba skorovala za celou polovinu - NEOFRAG, Hubert "Cannie" Ludwig a ZEDKO nedávali eSubě žádnou šanci a jediný, kdo se blížil pozitivnímu K/D z týmu eSuby, byl Lukáš "Levi" Bouřa. 13:2. Druhé pistole padly na stranu eSuby, ale cesta k vyrovnání skore byla dlouhá. Stejně tak získali dvě kola k dobru po pistolkách, pak je ale čekal první full-buy jako zkouška ohněm a ten už se jim nepodařilo zvrátit. Posléze přišly dva poslední body pro eSubu, pak už ale nebylo, co dělat. 16:6 pro Sinner a 2:0 pro ně. 

Overpass

Overpass byl pokračováním Nuke, Sinners vedli velmi dominantně, ovšem v devátém kole se jim konečně podařilo prolomit full buy a začalo to pro ně vypadat nadějněji, když se jim díky dvěma open fragům Dominika "blogg1s" Janity podařilo zdecimovat bank týmu Sinners a přišli si pro další kolo. Pak ale zase nastoupili do hry Sinners pod vedením ZEDKa a ti jeli takovým tempem, že eSuba neměla šanci Sinners dohnat a Hříšníci si dojeli opět pro vítěznou polovinu 12:3. Druhé pistole přišly sice pro eSubu, následný force buy sice získal Sinners třináctý bod, eSuba ale ovládla hned kolo poté. Ještě celkem získali od začátku poloviny čtyři body, pak ovšem přišel zlomový bod, kdy eSuba na T straně nestihla o zlomek vteřiny položit bombu a Sinners byli jediný bod od match pointu. I tuhle hrozbu ale eSuba na dvě kola odvrátila díky špatné finanční situaci Sinners. Pak ale Sinners nakoupili pušky a sami se posunuli na match point a od 150 000 korun a prvního místa v jarním splitu je dělilo jedno místo. A to nakonec získali se skore 16:9. Ať žijí vítězové! Bez jediné prohrané mapy za celý turnaj.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama