Šíří se spekulace o bez-diskovém Xboxu
Technologie Článek Šíří se spekulace o bez-diskovém Xboxu

Šíří se spekulace o bez-diskovém Xboxu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 3. 2019 16:43

Blíží se tak nová éra konzolí?

Reklama

Internetem se šíří spekulace o tom, že by v průběhu tohoto či příštího měsíce měl Microsoft oznámit svou novou bez-diskovou konzoli. Díky tomu by se měla prodejní cena snížit až o třetinu. Dle webu Windows Central se bude nová konzole jmenovat Xbox One S All-Digital Edition a bude dostupná na stejných trzích, jako nynější konzole.

Šíří se spekulace o bez-diskovém Xboxu

To, proč se k tomuto kroku Microsoft rozhodl, je víceméně jasné. Už nyní najdete velké množství fyzických kopií prakticky pouze s krabičkou a kódem na stažení této hry. Disk je pro vydavatele zbytečným nákladem navíc. K tomu se již delší dobu Microsoft snaží prosadit své předplatné Xbox Game Pass jako dlouhodobý spolehlivý přísun peněz do vlastní pokladničky. 

Navíc si může Microsoft takto vyzkoušet, jestli by hráči s tímto krokem souhlasili, a mohl by tak tuto vymoženost implementovat do nového Xboxu, který se očekává příští rok.

Kromě toho se objevila informace o speciálním balíčku Xboxu ve spolupráci s Fortnite. Zatím nevíme nic o speciálním designu, co by měl balíček obsahovat či dokonce jestli nepůjde o první balíček s již zmíněným bez-diskovým Xboxem.

Šíří se spekulace o bez-diskovém Xboxu

Jak vy vnímáte tuto technologii? Máte radši fyzickou kopii, a nebo raději nakupujete z pohodlí domova?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama