Skandál v Riot Games, CEO společnosti obtěžoval asistentku
Zajímavosti Článek Skandál v Riot Games, CEO společnosti obtěžoval asistentku

Skandál v Riot Games, CEO společnosti obtěžoval asistentku

David Jiránek

David Jiránek

10. 2. 2021 12:34

Další vroubek s obtěžováním žen v Riotu.

Reklama

Herní společnost Riot Games čelí velkému obvinění. Stojí za ním Sharon O'Donnell, bývalá výkonná asistentka jejíž pracovní poměr byl ukončen v červenci minulého roku. Obviňuje CEO Riot Games kvůli neproplaceným přesčasům a sexistickým komentářům.

Sharon se připojila do společnosti v roce 2017. Během své kariéry na ní údajné CEO Riotu, Nicolo Laurent, několikrát křičel a připomínal jí, aby si hlídala svůj tón. Laurent dále veřejně tvrdil, že nejlepší způsob zvládání stresu u žen během pandemie je pořízení dětí. Další obvinění zmiňují sexuální návrhy a nevhodné mimopracovní cesty.

Skandál v Riot Games, CEO společnosti obtěžoval asistentku

Všechny nevhodné návrhy výkonná asistentka odmítala, načež se okamžitě setkala s dalším napomínáním od svého šéfa. Ten jí podle webu Vice dokonce ujišťoval o velikosti svého náčiní.

O těchto problémech se Sheron svěřila oddělení pro lidské zdroje v Riotu. Krátce na to byla ze společnosti propuštěna.

Pracovní poměr v Riotu byl podle Sharon neférový. Ačkoliv měla výkonná asistentka hodinovou mzdu jako běžný zaměstnanec, nedostávala benefity po vzoru ostatních zaměstnanců. Zmiňuje například absenci pauz, obědů a placených přesčasů. Vše přitom měla uvedené ve smlouvě. Sharon takto měla pracovat až 10 hodin denně v pracovní dny a brát si další přesčasy o víkendech. Samotný CEO společnosti o tom věděl, přesto nic neproplatil.

Skandál v Riot Games, CEO společnosti obtěžoval asistentku

Sharon se nyní soudí s Riotem o peníze za neproplacené přesčasy, zdravotní výdaje a další újmu, kterou utrpěla za dobu zaměstnání u Riotu. Bývalá výkonná asistentka byla dle svých slov vyhozena bezprostředně po nahlášení problémů v příslušném oddělení Riotu. Mluvčí společnosti Joe Hixson to popírá.

Společnost, jež stojí za hrami jako League of Legends a Valorant, hodlá celý případ vyšetřovat. Podle tamních úřadů ze zprávy vydané 3. února vyšlo najevo vícero porušení Riotu ohledně chování k ženám.

Mluvčí Riotu dodává, že případ bude vyšetřovat externí najatá právnická organizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama