Skybound začínal zachraňovat The Walking Dead s pěti vývojáři
Gaming Článek Skybound začínal zachraňovat The Walking Dead s pěti vývojáři

Skybound začínal zachraňovat The Walking Dead s pěti vývojáři

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 4. 2019 10:15

Postupem času se studio rozroslo.

Reklama

Ředitel Skybound Games Ian Howe se rozpovídal o tom, jak na tom Skybound byl v době záchrany The Walking Dead. Když studio Telltale oznámilo svůj krach v roce 2018, vydána byla pouze první a druhá epizoda. Zbytek byl pouze rozpracovaný ve velmi rané fázi produkce.

Skybound Games bylo v té době založeno necelý rok a pracovalo v něm pět vývojářů. I přes to se ale rozhodli projekt převzít, navíc je podpořilo i samotné Telltale.

Managment nechtěl dělat zbytečné problémy a vývojářům, kteří ze dne na den přišli o práci, se snažili co nejvíce pomoct. Během chvíle se tak zformoval tým Still Not Bitten, který sestával ze 40 bývalých Telltale zaměstnanců a spolupracoval se Skybound na posledních dvou epizodách. Jak Howe tvrdí, bylo to nesmírně důležité jak pro hru tak pro tyto lidi, kteří měli alespoň na nějakou dobu práci.

K dokončení hry se vyjádřil i kreativní režisér Telltale Kent Mudle. Podle něj bylo velké štěstí, že Telltale se studiem Skybound spolupracovalo už dříve, a tak ve Skybound věděli, jaké jsou vize původních vývojářů. Díky tomu se poslední dvě epizody vyvedly stejně dobře, jako kdyby je dělalo samotné Telltale.

Epizoda 4 byla pro mě strašně emotivní. I když to bylo ke konci těžké, dokončení té hry byla také zčásti pocta vývojářům, kteří na hře pracovali. Jsem strašně rád, že jsme se všichni spojili dohromady, abychom tuhle úžasnou věc dotáhli do konce. Mrzí mě, že musím opustit všechny ty lidi, se kterými jsem dlouhé roky pracoval. Je to smutný konec jedné éry.

Celý rozhovor si můžete přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama