Smooya jde do fnatic, zatím jen na zkoušku
Esport CS:GO Článek Smooya jde do fnatic, zatím jen na zkoušku

Smooya jde do fnatic, zatím jen na zkoušku

Michael Douša

Michael Douša

15. 10. 2021 16:12

Fnatic se ze švédské organizace transformovali na britskou

Reklama
Fnatic nahradili své švédské jádro britským, možná ale ne na dlouho.

Owen "smooya" Butterfield se za svou kariéru dostal do mnoha týmů, z některých ovšem neodešel na úplně dobrých podmínkách. Z hlavního týmu Movistar Riders i jiných byl údajně vystrnaděn pro své nepříliš týmové jednání vůči svým spoluhráčům. Fnatic ovšem jsou zjevně ochotní dát mladému Britovi další šanci.

Zatímco Movistar Riders vypustili smooyu ze svého kontraktu po dvou měsících, fnatic se ho rychle ujali jako zaskakujícího hráče za Jacka "Jackinho" Ström Mattssona. Toho fnatic posadili na lavičku po historickém neúspěchu na IEM Fall, kde se fnatic nepodařilo kvalifikovat na nadcházející PGL Major Stockholm. 

Smooya ovšem nebyl jediným kandidátem na volné místo v hlavní sestavě. Jeho potenciálním protikandidátem byl Iulian "regali" Harjau, hráč fnatic Rising, který taktéž na některých zápasech zaskakoval.

Smooya jde do fnatic, zatím jen na zkoušku

Brollan je jedním ze dvou posledních Švédů v hlavní sestavě fnatic, photo credit: Bart Oerbekke, ESL

Fnatic tak poprvé v historii napříč verzemi CS:GO mají většinově britské jádro. Jedná se o postupnou změnu v oranžovo-černém týmu, když se postupně distancují od švédské podoby týmu. Už v srpnu do týmu přišli Alex "ALEX" McMeekin, William "mezii" Merriman a Jaime "keita" Hall jako kouč.

Jedná se o situaci, o který jsem nikdy nevěřil, že přijde kvůli mým minulým chybám. Jediné, co dokážu říct, je obrovské díky Samuelssonovi, že ve mě věří tak moc, že pokládá svojí reputaci všanc, aby mi zajistil tohle místo.
- Owen "smooya" Butterfield

 Britský AWPer se už v barvách fnatic ukázal jako nejlépe hodnocený hráč v otevřené kvalifikaci na IEM Winter, první oficiální hra pak přijde v druhé fázi kvalifikace, kde je uvidíme proti týmům jako ENCE či mousesports a kde se bude hrát o celkem 3 posty na IEM Winter.

Fnatic tak mají následující sestavu:

  • Freddy "KRIMZ" Johansson
  • Ludvig "Brollan" Brolin
  • Alex "ALEX" McMeekin
  • William "mezii" Merriman
  • Owen "smooya" Butterfield
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama