Sony investuje do Epic Games
Zajímavosti Článek Sony investuje do Epic Games

Sony investuje do Epic Games

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 4. 2021 16:00

Celkem si EG zajistilo 1 miliardu dolarů, od Sony 200 milionů.

Reklama

Epic Games si zajistilo další balík peněz na svůj provoz. Včera totiž společnost uzavřela poslední kolo financování, ve kterém si studio zajistilo celkem miliardu dolarů, Hodnota společnosti se vyšplhala na 28,7 miliardy dolarů (622,5 miliardy korun).

Tim Sweeney, ředitel Epic Games, potvrdil, že je stále většinovým držitelem akcií. Velmi zajímavé je, že jedním z největších investorů v obou kolech byla společnost Sony. Ta do Epic Games minulý rok investovala 250 milionů dolarů, v letošním kole 200 milionů dolarů. 

Jsme vděční za naše nové i existující investory, kteří podporují naší vizi pro Epic. Jejich investice nám pomůže ke zrychlení naší práce okolo propojeného sociálního zážitku ve Fortnite, Rocket League a Fall Guys, zatímco budeme podporovat tvůrce s Unreal Engine, Epic Online Services a Epic Games Store.

... tvrdí Tim Sweeney.

Zrovna nedávno vyšlo najevo, že studio Epic Games ztrácí provozem Epic Games Store, rozdáváním her a podporováním tvůrců stovky milionů dolarů. Cílem je postavit konkurenci ke Steamu. Vedle toho společnost zakoupila studia Psyonix a Mediatonic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama